Per-Arne Lööv, platschef vid Möller Bil i Lindesberg

Möller Bil en av Sveriges bästa återförsäljare av Volkswagen

Sedan 2007 finns det norskägda bilföretaget Möller Bil AB i Sverige och Lindesberg. Under sex år har man satt service och kompetens i centrum. Därför har bilföretaget växt kontinuerligt och i Lindesberg har man kanske de mest nöjda Volkswagenägarna i hela landet.

Möller Bil är ursprungligen ett norskt familjeägd bolag som etablerade sig i Norge redan 1936. Idag finns gruppen närvarande i fem länder, förutom i Norge också i Sverige och i de tre baltiska länderna. Till Sverige kom Möller Bil 2007 genom uppköp av några mellansvenska återförsäljare av Volkswagen, där ibland Normans som då fanns etablerade i Lindesberg.

Möllers i Lindesbergs är med sina tio anställda och sina verkstads- och exponeringsytor den minsta enheten av de tio anläggningar som idag finns i Sverige. Av de fem bilmärken som säljs via Möller i Sverige så har Lindesbergsanläggningen kontrakt på två; Volkswagen personbilar och Volkswagen Transportbilar. Per-Arne Lööv som är platschef i Lindesberg skulle gärna ha kontrakt med något ytterligare märke av de fem, men är här begränsad av ytan i exponeringshallen.

– Man måste uppfylla vissa villkor för att kunna få kontrakt med fler märken och vi kan inte erbjuda den exponeringsyta som är nödvändig, och en utbyggnad av bilhallen är tyvärr omöjlig, säger Per-Arne Lööv.

Däremot är det fullt möjligt för alla ägare till en SEAT, Skoda, eller Audi att få bilen servad vid anläggningens verkstad. Som LindeNytt tidigare rapporterat om så kommer verkstadsdelen att byggas ut för att också kunna ta emot de största fordonen inom gruppen av Volkswagen Transportbilar.

Möller Bil säljer bra
Bilförsäljningen har fram till i sommaren i år haft en lägre tillväxt än tidigare år men i augusti vände försäljningen uppåt igen.

– Möller Bil i Sverige har hittills i år gått bättre än genomsnittet, säger Lööv.

Också den egna försäljningen i Lindesberg följer prognoserna för året. Här gissar Per-Arne att man kommer hamna någonstans mellan 275 och 300 sålda bilar under 2013. Drygt hälften är då nybilsförsäljning.

En liten men viktig del av Möller Bil

Att anläggningen i Lindesberg är den minsta enheten i Sverige är inget som bekymrar Per-Arne. Inom koncernen finns alla storlekar på anläggningar men oavsett storlek så har alla enheter samma krav på resultat men också samma förutsättningar. 

– Synen inom koncernen är att alla enheter och anläggningar, oavsett storlek, är lika betydelsefulla. Är inte den minsta länken smord ordentligt så roterar inte heller de stora länkarna smärtfritt, säger Per-Arne.

Om synen på hur försäljning, kundvård och service ska gå till är likartad inom hela koncernen så finns det skillnader mellan hur kunden handlar bil i Norge och Sverige.

– I Sverige byter du in din gamla bil hos den bilhandlare du köper den nya hos, oavsett vilket märke inbytesbilen har. I Norge köper du din bil hos märkeshandlaren för att sedan sälja din begagnade bil hos den bilhandlare som saluför ditt gamla bilmärke, berättar Per-Arne.

När Per-Arne sedan får frågan vad han vill framhålla som extra hos enheten i Lindesberg kommer hans svar blixtsnabbt och utan tvekan.

– Vi har en oerhört hög servicegrad och ett stort kunnande hos alla medarbetare. Det är jag mycket stolt över, betonar Per-Arne Lööv.

Sedan berättar han att den lilla anläggningen i Lindesberg ligger i topp på de interna mätningar som genomförs över servicegrad och kundnöjdhet.

– Generalagenten gör telefonintervjuer med alla i hela Sverige som köpt ny bil eller fått sin bil servad hos en märkesverkstad. Kunden får svara på frågor om hur man upplevt servicen och hur nöjd man är med bilen och det bemötande man fick, berättar Lööv.

Även om Per-Arne inte direkt berättar hur bra man ligger till i Lindesberg så kan man gissa att det är en topplacering, kanske inte den bästa men ändå mycket nära.

– Och då i jämförelse med alla återförsäljare och serviceverkstäder för Volkswagen i hela Sverige, avslutar en mycket stol platschef.

Publicerad 5 november 2013 klockan 18:55

Christer Karlsson , 070-598 80 08

Olle Nelzén och Timmy Lundegård laddar REA-rummet inför årets stora bokrea. Foto: Fredrik Norman

Här laddas det till tusen inför årets bokrea

Nere i källarvåningen hos Blombergska Bokhandeln i Lindesberg, pågår just nu förberedelserna inför årets litterära begivenhet. Den stora bokrean. Cirka 1000 nya reatitlar skall läggas ut på långborden och ställas i hyllorna inför startskottet om en och en halv vecka.
– Det går framåt, menar bokhandlare Olle Nelzén och sneglar åt en kartonghög i rummet, som växer i takt med att böckerna packas upp – kartong efter kartong.

14 februari 2020 klockan 09:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

I hörnet av Stafettgatan/Handbollsgatan planeras den nya fastigheten att ta plats. Foto: Camilla Lagerman

Unikt byggkoncept på gång utmed ”rakan”

En ca 1600 kvadratmeter stor industrifastighet planeras att ta form i hörnet av Stafettgatan/Handbollsgatan utmed ”industrirakan” i Lindesberg. Konceptet som går ut på att man köper och äger sin lokal, istället för att hyra, är unikt och det första i sitt slag i Lindesberg.

12 februari 2020 klockan 13:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energis kunder får nya elmätare: Bättre koll på förbrukning och kostnad

Linde energis samtliga elnätskunder kommer att få nya elmätare installerade...

Ökad omsättning och hundraprocentig leveransprecision för nystartade LindePac

Nystartade LindePac i Lindesberg går fortsatt starkt framåt. I dagarna firade ...

Starka krafter i Gusselby för att hålla skattekronorna kvar på hemmaplan

- Om alla bara handlar på Marieberg eller i nätbutiker, så är det ju inte bara de...

Kenneth Andersson och Erik Hammarström är mycket nöjda med den nya lokalen. Foto: Camilla Lagerman

Ny lokal och nya idéer för Lindesnickarn

Nästan trettio år har gått sedan Kenneth Andersson startade sitt företag Lindesnickarn i Lindesberg, och numera är hans fönsterspeglar och ramar välkända i trakten. Sedan årsskiftet huserar hans snickeri i en ny lokal, bara ett stenkast ifrån den förra, något han planerar att visa upp under nästa helgs Vinterspår.

24 januari 2020 klockan 12:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Per Eriksson, mer känd som ICA-Per, har genom ett av sina fastighetsbolag köpt den så kallade Strandsfastigheten. Foto: Fredrik Norman / Camilla Lagerman

ICA-Pers bolag har köpt ”Strandsfastigheten”

Den 5500 kvadratmeter stora industrifastigheten på Bandygatan, som huserar tryckeriverksamhet sedan många år, har sålts. Ny ägare är samma bolag som sedan tidigare äger grannfastigheten i vilken Mejk huserar. Bakom fastighetsbolaget står bland andra ICA-profilen Per Eriksson.
– Det är lite för tidigt att prata om vad som kommer att ske nu, kommenterar han.

22 januari 2020 klockan 13:08 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Upplyst fjärrvärmetank blev konstverk i vintermörkret
Sedan den 19:e december framträder Linde energis 46 meter höga ackumulatortank mycket tydligt i vintermörkret för förbipasserande. Sedan dess har...
21 januari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Unga kockar möttes i matduell på Lindeskolan
Det stod mellan "Fetaostlax med pasta" och "Ugnsbakad lax med potatismos och grönsaker" i dagens Kockduell som gick av stapeln på Lindeskolan. Två ...
16 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Laddningar av elbilar ökade med drygt 400 procent
Pressmeddelande: I juni 2018 driftsattes de första publika laddstationerna för elbilar i Lindesbergs kommun. När 2019 summeras kan Linde energi ...
15 januari 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Maria, Berit, Frida och Victoria öppnar snart Berits på Kristinavägen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nya möjligheter när Berits flyttar till större

På måndag 13 januari nyöppnar Berits damfrisering i sina nya lokaler på Kristinavägen 24 i Lindesberg. Förutom ny lokal, och ny logotype är även namnet delvis nytt, då man nu slopat ”damfrisering” och enbart heter Berits.
– I övrigt är det sig likt, vi är fortfarande samma gäng, säger Berit Nygren glatt.

9 januari 2020 klockan 13:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vårdcentralen i centrala Lindesberg blir bostadshus. Foto: Fredrik Norman

Snart byggs vårdcentral och tandläkarmottagning om till bostäder

Inom kort skall vårdcentralen och Folktandvården i centrala Lindesberg ta flyttlasset till det nya och gemensamma vårdcentrat på Banvägen. Så snart Region Örebro läns två mottagningar lämnat respektive lokaler, kommer dessa att byggas om till bostäder.
– Vi kommer att gå ut med en anbudsförfrågan till entreprenörerna om en vecka ungefär, kommenterar Roger Sixtensson, VD LIBO/FALAB.

8 januari 2020 klockan 13:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

2300 besökare på bion under storhelgerna – ökning med 44 procent

Det var många som ville gå på bio under julledigheten, och i kombination med ett vä...

Fortsatta problem med nedskräpning vid återvinningsstation

I höstas konstaterade Förpacknings- och Tidningsinsamlingens regionchef, Ulla Krohn, att ...

Regionen måste behålla Akutmottagningen i Lindesberg!

”Denna kväll var akuten överfylld. Platserna i korridorerna likaså. Väntan på läkare som kunde ge...

Annons

Den nya padelbanan kommer inom kort stå färdig hos Lindegym. Foto: Camilla Lagerman

Lindegym utökar verksamheten med egen padelbana

Lindegym tar nu steget från att enbart vara ett gym till att bli ett träningscenter. Den tidigare innebandyrinken får nu kliva åt sidan för att ge plats åt den senaste satsningen – en egen padelbana.

18 december 2019 klockan 13:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tomte och klappar när Salong Diem firar in julen

För Wajih Daoud på Salong Diem i Lindesberg är julen glädjens högtid, något han mer än gärna förmedlar...

Det nalkas julfest i dagarna två

För tredje året i ordningen får Lindesbergarna chansen att fira in julen tillsammans med Martin Almgren, Jesper Hugosson och...

bildspel Välmående i centrum hos Ryggakuten

Markus Westberg med rötterna i norrländska Nordmaling flyttade till Lindesberg så sent som i september i år, och redan ...

bildspel Titta in i nya äventyrsbadet: Öppet igen efter omfattande renovering

Efter en omfattande renovering, har man nu öppnat hela äventyrsbadet i badhuset Energik...

Hotelldirektören slutar och blir hotellägare på annan ort

Hotelldirektör Robert Troëng Johansson på Lindesbergs Stadshotell, meddelar att han nu avslutar ...

Bankhus får ny ägare: ”Vi är jätteglada”

För en tid sedan kungjordes av Bergslagens Sparbank, att man hade för avsikt att sälja det egna ...

”Äntligen får vi spela i Globen”, konstaterar Stefan Jansson i ett pressmeddelande. Foto: Press

”Globen” nästa för Bergslagens Spektakelteater

Efter publiksuccéer som ”Smidda planer”, ”Siggebohyttans Spektakler” och nu senast ”Pappersvalsen” planerar Bergslagens Spektakelteater nu för nästa stora teaterprojekt. Sommaren 2020 kommer man att spela en föreställning där Ramsberg och Bergslagen i dåtid, nutid och framtid står i fokus, och den kommer att sättas upp i landsbygdens egen Globen i Ösarhyttan.

2 december 2019 klockan 08:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Morgonpigga tog chansen att göra klipp på Black Friday
Flera av de Linde City-anslutna butikerna, öppnade två timmar tidigare på fredagen - och kommer att hålla öppet två timmar längre in på kvä...
29 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Personalen tar över restaurang och ger den en brittisk touch
Från och med 1 december drivs centrumrestaurangen Salute av nya ägare. Då tar Azhi Karaman och Sabri Akcan över efter nuvarande ägare Hasan ...
27 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Ung entreprenörstrio öppnar butik där kläder får ny chans
Kompisarna Fanny Andersson, Tindra Norgren och Anna Jäderqvist går andra året på ekonomiprogrammet på Lindeskolan. Under hösten påbörjade de ...
22 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-11-22

2019-11-21

2019-11-19

2019-11-11

2019-11-01

2019-11-01

2019-10-30

2019-10-25

2019-10-24

2019-10-18

2019-10-15

2019-10-10

2019-10-04

2019-10-03

2020-02-17 13:25