Vissa segrar är skönare än andra

Mycket känslor, mycket frustration som släppte, men ännu mer glädje när LIF Lindesberg besegrade Kroppskultur på hemmaplam med 30-26 efter att ha lett i halvtid med 15-12. LIF visade idag en otrolig kämpaanda och fantastiskt mycket hjärta och man ledde matchen hela vägen. Hemmalaget har höjt lägstanivån och lyckades idag hålla uppe spelet hela matchen och fick inte någon djup dal som vi har sett i tidigare matcher.

– Det var en riktigt kul match och jag är väldigt nöjd, säger Herman Arenvang LIF:s tränare.

Är du nöjd bara med segern, eller är du nöjd med spelet också?

– Jättenöjd med segern, men även det spel som vi levererar i en sådan viktig match. Det har varit mycket ”måstesnack”, men killarna levererar med en lagom anspänningsnivå, mycket bra gjort. Vi gör en mycket bra handbollsmatch när det betydet som mest och det är en styrka som idrottsmän.

Är ni på rätt väg nu?

– Känslan är att vi varit på rätt väg en ganska så lång stund, men vi har inte riktigt fått det att stämma. Vi börjar dock lite knackigt framåt första tio minuterna, det går lite långsamt, men sedan jobbar vi oss in och igenom matchen.

En kommentar till Albin Järlstam, debutant och sjutton år som gör två mål.

– Han är ju bra, det såg du ju själv. Fantastiskt fint skott, men hans styrka är blicken för spelet. Det är första säsongen han är med och tränar med oss, men vi kan vänta oss fler bra insatser från honom, avslutar Herman.

En av planens bästa var Peter Carlsson, Lindesbergs målvakt som visade vägen med ett mycket bra målvaksspel, men även driver på de andra och visar otroligt mycket känslor både vid räddningar och mål. Grattis Peter till en mycket bra insats!

– Tack så mycket, jag tycker också att jag gjorde en bra match, jag är nöjd.

Vad säger du om laget då?

-Jag tycker vi står upp riktigt bra bakåt idag, framåt får vi till det hyfsat. Känns som att med det försvarsspel som vi har idag så borde vi fått till ett större glapp till Kroppskultur, men vi ska kanske inte kräva för mycket, nu tar vi två poäng på hemmaplan och vinner med fyra bollar, så det är riktigt bra.

Ni kändes väldigt stabila hela matchen idag och får inte några djupa dalar, vad är nyckeln?

– Tror att det beror på att vi har jobbat in vårt 6-0-försvar och kan backa ner i det och få lite ”vila”, vilket ger oss ett bättre flow under hela matcherna.

Jag gillar spelare som visar känslor, så jag tycker det är jättekul att se när Peter spelar. Han gav sitt lag en hyfsad utskällning så det ekade i hela hallen, när han hade gjort en räddning och ingen tog bollen så bortalaget fick göra mål på returen. Kommer det spontant Peter?

– Ja, ibland så får man ge dem det, men det inget som jag kontrollerar, utan ibland så kommer det bara ut.

Jag tror att de har lärt sig nu efter den utskällningen att inte springa iväg utan bollen.

– Haha! Ja, jag tror det också. Tror att hela hallen har lärt sig det.

Nu har ni Hästö härnäst i ett dubbelmöte som ligger strax ovanför er. Är det inspirerande med att få spela de här viktiga matcherna?

– Satt och tänkte lite på det hemma, visst helst så vill man inte vara i den här änden av tabellen och spela viktiga matcher. Men det är alltid kul att spela viktiga matcher och när man möter lagen som ligger precis ovanför i serien så är det fantastiskt kul, det blir lite extra taggning, säger Peter.

Slutresultat: 30-26 (15-12)

LIF:s målskyttar: Jacob Nelson 9, Ahmeti Fatlum 6, Konrad Rasmussen 5, Gustaf Ekström 3, Albin Järlstam 2, Petter Lidstedt 2, Ricky Nordahl 1, Gashi Bashkim, Erik Persson 1.

Publik: 740

Publicerad 2 december 2012 klockan 18:26

Björn Sundström , 070-130 33 86

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Playoff-spelet är igång

Under tisdagskvällen inleddes det omtalade playoff-spelet som kan leda Lindlöven till HockeyAllsvenskan, vid sin första playoff-match fick ”Löven” möta Visby/Roma på den gotländska hemmaisen och trots en ljus inledning där Linde hade en 2-målsledning inför den sista perioden så bjöds publiken på 20 målrika minuter i avslutningen.

25 februari 2020 klockan 22:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF skrev historia i arenan

Det var en historisk handbollsmatch som spelades i Lindesberg Arena under söndagseftermiddagen där LIF Lindesberg arrangerade Lindesbergs första parahandbollsmatch någonsin och trots att hemmalaget gick förlorande ur matchen mot Eskilstuna så var det handbollsglädjen som räknades högst.

23 februari 2020 klockan 20:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen ...

Tråkig förlust efter långresa

Efter en jämn första halvlek så krossades LIF Lindesberg av det aktuella bortalaget HIF Karlskrona efter halvtidsvilan och n...

Linde Volley går in för säsongsavslutning

Elitseriens avslutning närmar sig, på söndag spelas den sista hemmamatchen inom volleybollens Elitserie där ...

LIF Lindesbergs parahandbollslag möter Eskilstuna på hemmaplan. Foto: LIF Lindesberg

Dags för historisk match i parahandboll

I helgen skrivs det historia i Lindesberg arena, då LIF Lindesberg arrangerar sin första hemmamatch någonsin i parahandboll.
– Det är superkul att det blivit så stort intresse för det, det är ett härligt gäng som verkligen stöttar och pushar varandra, berättar Ricky Nordahl.

20 februari 2020 klockan 15:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Straffläggning avgjorde onsdagens match mot Borlänge Foto: Timmy Lundegård

En våldsam rysare avslutade AllEttan

Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i övertid och sedan straffavgörande, med fem straffskott per lag så var det en jämn kamp som väntade där det sista skottet skulle bli matchavgörande.

20 februari 2020 klockan 00:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo
I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-truppen, som ska representera Sverige vid OS i Tokyo i sommar. ...
19 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista matchen i AllEttans grundspel
Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, ...
17 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén
En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra ...
16 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot Göksten och herrarnas allsvenska match mot Torslanda slutade med seger, båda hemmalagen spelade jämna matcher där de avgjorde sina matcher med bara någon minut kvar av speltiden.

16 februari 2020 klockan 21:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succé, nu är det dags igen där föreningen siktar in sig på ett dubbelarrangemang när LIFs Division 2-damer står inför en viktig match mot tabelltvåan Göksten medan det Allsvenska laget ställs mot Torslanda i jakten om två viktiga poäng.

14 februari 2020 klockan 13:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens...

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Bortaförlust för LIF Lindesberg

Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för LIF Lindesberg under lördagens bortamatch, efter ett starkt övertag i halvtid så visade set sig att inledningen av matchens andra halvlek skulle bli matchavgörande, något som inte var till LIFs fördel.

8 februari 2020 klockan 20:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Uppåtgående form trots en ny förlust

Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lö...

Elitseriens tabellfyra intar Arenan

Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det ...

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där ...

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvä...

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motst...

Förlust på hemmaisen trots dröminledning

Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de lå...

Foto: Hasse Persson

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF

Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt inträde, LIF Lindesberg slog på en riktig succé när fjolårssäsongens elitserielag AIK besökte Lindesbergs Arena där det orangea hemmalaget bjöd på en favorit i repris och vände matchen till en uddamålsseger trots ett stort underläge.

31 januari 2020 klockan 23:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år
Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en ...
31 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlöven föll mot tabellettan
Efter att brutit den negativa resultattrenden på Lindlövens hemmais så begav sig laget till dalarna där tabellettan Borlänge stod som motstå...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när AIK gästar arenan
Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen, fjolårssäsongens ...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-29

2020-01-26

2020-01-25

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-21

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-01-12

2020-01-04

2020-02-26 20:13