Vem vinner Elitserien 2016?

Då var det dags. Idag klockan 14:30 i Sollentuna slås serven som startar Elitserien 2015/16. För Linde drar allvaret igång en och en halv timme senare då RIG Falköping kommer på besök. I början av veckan höll Svensk Volleyboll en upptaktsträff där tränare och spelare fick säga sitt. Nu är det även dags för mig att säga mitt.

Efter att seriens alla tränare fått lägga sin röst under upptaktsmötet så visade det sig att Hylte/Halmstad är favorittippade till guldet. Även om spelarförluster har varit lite av en trend för många klubbar denna sommar så har Hylte/Halmstad klarat sig relativt bra och kan bygga vidare på förra säsongens grunder. Hylte/Halmstad har även gjort sommarens hetaste svenska värvning då de fått hem spikern och före detta landslagskaptenen Andréa Jacobsson. Den amerikanska passaren Jordhynn Guy som värvats kommer också bli ett stort lyft från förra året. Passarpositionen är kanske den absolut viktigaste och om man inte har en toppspelare där så blir det svårt att ta hem en titel. Hylte/Halmstads stjärnor Jonna Wasserfaller och Daniele Kovacs de Lima stannar även kvar i klubben, vilket betyder mycket. Något som också talar för laget är att de även har en bred trupp bakom stjärnorna. En bred trupp med starka bänkspelare ger bättre träningar och gör laget mindre sårbart vid skador.

Trots denna fina utgångspunkt som Hylte/Halmstad har så måste jag ändå lägga min lott på Engelholm. Tränare Per-Anders Sääf har nu tagit tre SM-guld i rad och jag måste tippa att han i vår kan glädjas över ett fjärde. Det är ett betydligt yngre lag som Engelholm ställer upp med i jämförelse med Hylte/Halmstad. Den nyinköpta brasilianska vänsterspikern Priscila Kenia kommer vara den klart mest rutinerade i laget då hon är den enda i truppen som inte är född på 90-talet. Just nu måste jag dock erkänna att det på papperet ser ut som om Hylte/Halmstad är starkare än Engelholm men jag måste ändå tro på Engelholm då jag på något vis försöker spå ett halvår fram i tiden. Sääf har visat oss att han kan fostra volleybollspelare och fortsätter Isabelle Haak framåt i samma takt som förra året så kommer det snart inte finnas något lag i Sverige som kan stoppa henne, hon kommer i princip kunna vinna Elitserien på egen hand. Laget har även ett antal andra unga nyförvärv som bara väntar på att få bli toppspelare. Däribland landslagspassaren Fanny Andersson, tidigare RIG Falköpingspikern Alma Hurtig och Lindekändisen Isabella Kuné.

Bakom dessa två lag tror jag dock inte att det blir så jämnt som många andra menar på. Jag tror visserligen att Örebro, Svedala, Linde och kanske även Gislaved kommer ha det riktigt kämpigt mellan sig och vilka av dem fyra som tar de sista två semifinalplatserna kan jag omöjligt säga, men jag tror inte någon av dem faktiskt kommer ha en chans mot de två giganterna när det väl kommer till kritan. Tråkigt nog tror jag sedan att vi kommer få två riktiga bottenlag i Sollentuna och RIG Falköping. Möjligtvis att de kan norpa åt sig någon match hit och dit mot de fyra mittenlagen men mycket ska till för att de någonsin ska få en verklig chans på en mittplacering.

Min lott just nu hamnar alltså på Engelholm, följda av Hylte/Halmstad och sedan en klump av Örebro, Svedala, Linde och Gislaved, där Örebro och Svedala ser snäppet vassare ut än Linde och Gislaved. Långt efter, i botten, kommer vi hitta Sollentuna och RIG Falköping. Det man dock ska minnas är att Elitserien är liten till spelarantalet och en spelare kan göra mirakel. Många lag har möjligheten att ta in en utländsk spelare till och det kan förändra hela seriebilden. Många lag har också tunna trupper, med bänkspelare som inte håller måttet, vilket gör att skador kan bli en avgörande faktor. Mycket kan hända under årets gång och jag ser fram emot att serien drar igång.

Publicerad 3 oktober 2015 klockan 11:37

Michael Jestin , 073-903 68 24 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Fatlum Ahmeti nådde sitt 1000:e mål i Allsvenskan under lördagens bortamatch Foto: Hasse Persson

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssäsongens elitserielag Hammarby, båda lagen hade mycket att vinna och med en jämn match i spel så skulle segern avgöras inom de sista 15 sekunderna.

7 mars 2020 klockan 23:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-06-02 23:36