Med två straffräddningar i slutskedet låg Sébastien Ehnevid bakom LIF:s vändning. FOTO: Hannes Feldin

Vändning gav LIF blytung seger

LIF Lindesberg vann det otroligt viktiga fyrapoängsmötet borta mot Tyresö. Under slutkvarten lyckas laget att vända underläge till fyramålsledning, något som ledde fram till seger med siffrorna 31-35. De två poängen gör att man nu tar upp jakten på kvalspel.

Efter ett tolv dagar långt uppehåll var LIF Lindesberg tillbaka på den Allsvenska spelplanen. Bortamötet mot Tyresö fick även en bra inledning, då William Domås lobbade in 0-1 redan i LIF:s första anfall. Matchöppningen präglades av både fartfyllt och svängigt spel. Det gav LIF fina kontringslägen, något som Oskar Erixon utnyttjade två gånger om.

Starten var anfallsmässigt mycket bra av gästerna och Ricky Nordahl kunde med knappa åtta minuter på klockan pricka in 4-5. Därefter kom dock laget in i en tyngre period, med missar på både straff och klara chanser. Samtidigt som svängdörrarna fortsatt stod på vid gavel kunde Tyresö äta sig ikapp.

Lagen följdes därefter åt målmässigt och Sébastien Ehnevid visade upp ett par viktiga parader. En annan aktiv spelare var Bashkim Gashi, som såg till att LIF kunde koppla en tvåmålsledning. Trots en utvisning i halvlekens slutskede kunde man även hålla undan och gå till vila i ledning 15-16.

– Det ramlar in lite för mycket mål. Men jag tycker att vi jobbar på och håller ramarna relativt bra i försvaret, säger Herman Arenvang om den första halvleken.

Vände till seger – vann slutkvarten med 6-12

När den andra sedan kom igång dröjde det bara två minuter innan Tyresö både kvitterat och tagit ledningen. Matchbilden var fortsatt präglad av ett högt tempo, där lagen bytte chanser om vartannat. Albin Järlstam skickade in 19-19 på straff, något som var hans femte mål för kvällen och fler skulle det bli.

Det var dock hemmalaget som hade kommandot och LIF tvingades jaga ikapp åtskilliga uddamålsunderlägen. Med kvarten kvar gick så Tyresö upp till 25-23. Läget började att bli kritiskt i LIF, men då klev Jacob Nelson fram med två distinkta avslut och tog laget tillbaka.

Kort därefter uppstod ett kontringsläge för LIF. Ricky Nordahl hittade med en svepande passning fram till Oskar Erixon som i sin tur hittade nätmaskorna till 26-27. Åt det andra hållet klev Sébastien Ehnevid fram med en fenomenal straffräddning, något som bäddade för en tremålsledning för laget.

– Vårat anfallsspel forsätter att fungera. Sen får vi mer grepp om dem bakåt, de blir lite segdragna i sina anfall och får ta svåra skott. Det kändes som en tidsfråga innan vi skulle få kontroll på dem. Det får vi mot slutet och då avgör vi matchen, förklarar Arenvang.

Segern började alltmer att hägra för LIF. När sedan Tyresö drog på sig en utvisning och Albin Järlstam ökade på till 27-31 var matchen avgjord. Efter en målexplosion i slutminuterna kunde LIF fira in segern via slutresultatet 31-35. En stor del i vinsten hade lagets avslutande kvart, där man spelade 6-12.

”Kul att han får utdelning”

– Det är en svår bortamatch, vi är jättenöjda med prestationen. Hela laget är involverat och det är många som bidrar på bra sätt, summerar Arenvang.

Tränaren pekar ut försvarsduon Jesper Jakobsson och Gustaf Ekström som viktiga i vändningen. Den som lös allra starkast var dock Albin Järlstam, som var tillbaka i laget efter en längre tids frånvaro. Med ett fantastiskt spel och elva mål såg han till att Arenvang inte behövde ångra det beslutet.

– Det var jättekul för honom! Han var sjuk i höstas, tappade lite träning och har haft det knaggligt. Men han har jobbat hårt under en längre tid och det är kul att se att han får utdelning för det.

– Ja det känns riktigt skönt. Jag fick komma till mycket lägen och fick ett bra flyt i spelet, berättar Albin själv.

Tack vare hans elva mål kunde alltså LIF säkra en seger över Tyresö, dessutom en väldigt viktig sådan. Man lägger nu bottenstriden långt bakom sig och fortsätter att ta rygg på kvalstrecket. På söndag väntar hemmamöte med serieledande HIF Karlskrona och Albin räds inte motståndet.

– Nu gäller det att fortsätta bygga vidare på det här. Får vi träff både framåt och bakåt och har en bra dag så kan vi vinna mot alla lag. Så enkelt är det.

Matchfakta Tyresö-LIF Lindesberg:

Resultat: 31-35 (15-16)
Publik: 198
Mål LIF: Albin Järlstam 11, Jacob Nelson 6, Oskar Erixon 4, Bashkim Gashi 3, Richard Eriksson 3, Ricky Nordahl 3, Karlo Seric 2, Freddy Lindblad, William Domås, Gustaf Ekström

Övriga resultat från Allsvenskan:

IFK Ystad-OV Helsingborg 28-26

*Tabellen från Svensk Handboll:

* BK Heid har uteslutits och samtliga deras matcher kommer att räknas bort.

Publicerad 3 februari 2015 klockan 20:23

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF skrev historia i arenan

Det var en historisk handbollsmatch som spelades i Lindesberg Arena under söndagseftermiddagen där LIF Lindesberg arrangerade Lindesbergs första parahandbollsmatch någonsin och trots att hemmalaget gick förlorande ur matchen mot Eskilstuna så var det handbollsglädjen som räknades högst.

23 februari 2020 klockan 20:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Antonia Babic visade upp sig och blev Lindes bästa poänggörare Foto: Hasse Persson

bildspel Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen obesegrade Engelholm gästade Lindesberg Arena, trots det tuffa motståndet visade hemmalaget sin sanna kapacitet och bjöd publiken på en rysare som de sent kommer att glömma.

23 februari 2020 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tråkig förlust efter långresa

Efter en jämn första halvlek så krossades LIF Lindesberg av det aktuella bortalaget HIF Karlskrona efter halvtidsvilan och n...

Linde Volley går in för säsongsavslutning

Elitseriens avslutning närmar sig, på söndag spelas den sista hemmamatchen inom volleybollens Elitserie där ...

Dags för historisk match i parahandboll

I helgen skrivs det historia i Lindesberg arena, då LIF Lindesberg arrangerar sin första hemmamatch någonsin i ...

Straffläggning avgjorde onsdagens match mot Borlänge Foto: Timmy Lundegård

En våldsam rysare avslutade AllEttan

Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i övertid och sedan straffavgörande, med fem straffskott per lag så var det en jämn kamp som väntade där det sista skottet skulle bli matchavgörande.

20 februari 2020 klockan 00:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mathilda Nilsson och Alexander Dahlin ingår numera i den svenska utvecklingsgruppen. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo

I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-truppen, som ska representera Sverige vid OS i Tokyo i sommar. Under onsdagen meddelade Svenska Judoförbundet att två av Frövis yngre talanger nu blivit utvalda till utvecklingstruppen U21.

19 februari 2020 klockan 15:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Sista matchen i AllEttans grundspel
Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, ...
17 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén
En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra ...
16 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt jubel hos LIF
LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot Göksten och...
16 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succé, nu är det dags igen där föreningen siktar in sig på ett dubbelarrangemang när LIFs Division 2-damer står inför en viktig match mot tabelltvåan Göksten medan det Allsvenska laget ställs mot Torslanda i jakten om två viktiga poäng.

14 februari 2020 klockan 13:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kursen har redan gett resultat för flera av deltagarna. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider varje dag på grund av skador de ådragit sig vid fall. Svenska Judoförbundet tog därför initiativet till utbildningar i falltrygghet för äldre, som startat runt om i Sverige. På torsdagen var det dags för en härlig grupp seniorer i Lindesberg att ha sitt femte kurstillfälle hos Frövi Judo.

13 februari 2020 klockan 15:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens...

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats ...

Bortaförlust för LIF Lindesberg

Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Uppåtgående form trots en ny förlust

Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen. Efter en förlust i det första setet under lördagens match mot tabellfyran Sollentuna så jämnade matchen ut sig när hemmalaget Linde Volley såg ut att gå mot årets första setseger.

8 februari 2020 klockan 19:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Elitseriens tabellfyra intar Arenan

Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det ...

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där ...

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvä...

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motst...

Förlust på hemmaisen trots dröminledning

Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de lå...

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF

Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt...

Dags för Philip Gehrman att ge sig in i kampen om EM-titeln. Foto: Privat

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år

Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en Volkswagen Polo Supercar som Johan Kristoffersson tidigare kört.

31 januari 2020 klockan 14:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven föll mot tabellettan
Efter att brutit den negativa resultattrenden på Lindlövens hemmais så begav sig laget till dalarna där tabellettan Borlänge stod som motstå...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när AIK gästar arenan
Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen, fjolårssäsongens ...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven hoppas på nya poäng
Med en lyckad helg på hemmaisen där Lindlöven, efter två målkalas mot Teg och Piteå, spelade hem sex poäng till AllEttans tabell så väntar en...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-26

2020-01-25

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-21

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-01-12

2020-01-04

2020-01-03

2020-02-24 12:29