Uppehållet ger Lindlöven chans till att börja om

Lindlöven befinner sig mitt i ett tio dagar långt uppehåll. Då väljer laget att träna fyspass, arbeta med försvarsspelet och även ge spelarna tid till vila. Tomas Östlund och Daniel Olsson-Fromell berättar hur laget spenderar den spelfria tiden.

Hockeyns division 1 C har tagit ett tio dagar långt uppehåll. För Lindlövens del innebär det tid till att ladda om batterierna inför seriens andra halva.

– Vi har tränat väldigt hårt den här veckan, kört ganska mycket fys. Sen så har vi tränat på vårat positionsspel och försvarsspel och helt enkelt catchat upp, berättar Tomas Östlund.

Den assisterande tränaren förklarar att laget arbetat väldigt mycket med detaljer och fysik denna vecka. Framförallt har man fokuserat på försvarsspel och att få forwards att ligga rätt i skottlinjen. Med anledning av att flera spelare kommer långväga ifrån finns det alltid vissa som reser hem vid uppehåll. Så är även fallet denna vecka, men laget har tränat på bra ändå.

– Vi har kört att alla är med som kan träna. Nu har vi tränat måndag, tisdag, onsdag och idag är det sista träningen sen har vi ledigt över helgen. Jag tror att både Jesper Ekengren och Philip åker hem nu i helgen, fast Philip är skadad och har inte kunna tränat. Men det är viktigt för killarna att få lite ledigt och slappna av, förklarar Tomas.

Just möjligheten till att vila upp sig är viktig. Lagets anfallsess Daniel Olsson-Fromell menar att uppehållet både ger honom och de skadade chansen till återhämtning.

– För egen del så kom det väl lägligt, man är ju sliten eftersom vi har haft mycket skador och man har fått spela mycket. Under de här uppehållen kan man ju gnugga på detaljer på sånt som inte funkar i spelet. Förhoppningsvis gör det också att vi får folk tillbaka från skador, säger Daniel.

Hösten har varit tung för laget, som inte alls kunnat hänga med i striden om Allettan-platserna. Daniel pekar ut skadehelvetet som den främsta orsaken till svackan. Han tror inte att något annat lag har varit i närheten av att ha samma otur. Att han och laget under uppehållet kan koppla bort seriespelet är nyttigt.

– Precis, då får man tid att tänka på annat. Det kan vara det som behövs ibland.

Med 14 omgångar spelade har Lindlöven elva poäng upp till strecket. När nu seriens andra halva inleds har laget inte råd att lida fler nederlag om det ska finnas någon chans till Allettan. Lagledningen är givetvis medvetna om det utsatta läget, men att ändra målsättning är inte aktuellt ännu.

– Vi ser likväl som de andra att poängen trillar ifrån oss. Det vi har pratat om är att titta match för match. När och om Allettan-chansen försvinner får vi sätta nya målsättningar då, men fram tills det har vi målet att klara det här. Det kommer att bli mycket match för match och se på prestationerna på isen, berättar Tomas Östlund.

Härnäst väntar bortamöte med serieledaren Åker/Strängnäs, som närmast gjort rent hus under hösten. Både Tomas och Daniel konstaterar att det blir en mycket tuff uppgift mot seriens bevisligen bästa lag. Tomas väljer att se tillbaka på hemmamötet, där Lindlöven gjorde en stor insats och förlorade knappt.

Den senaste tiden har prestationerna varit bra menar Daniel. Studsarna har ofta varit emot laget samtidigt som man gjort för lite mål, förklarar han. Stämningen i truppen är positiv och god trots den dystra hösten.

– Man skulle kunna tro att det är dålig stämning i truppen, men det är det ju inte. Vi vet hur förutsättningarna varit så vi har jobbat efter dem. Det har varit nederlag och det har varit skador, men vi kör på ändå utefter förutsättningarna, avslutar Daniel.

Publicerad 31 oktober 2013 klockan 12:13

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Herman Bosson är tillbaka i laget efter en krasslig vecka Foto: Hasse Persson

Fri entré när AIK gästar arenan

Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen, fjolårssäsongens elitserielag AIK gästar arenan och söker dessutom revansch på hemmalaget LIF Lindesberg, förutom en intensiv hemmamatch kommer LIF även att lotta ut en helt ny hybridbil med 260 000:- i värde.

29 januari 2020 klockan 13:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

Lindlöven hoppas på nya poäng

Med en lyckad helg på hemmaisen där Lindlöven, efter två målkalas mot Teg och Piteå, spelade hem sex poäng till AllEttans tabell så väntar en ny hemmamatch redan på fredag, matchen ser på förhand intressant ut då de gästade Östersunds IK står med tre raka segrar men söker samtidigt revansch då Linde-laget tidigare under säsongen spelade hem en seger i Östersunds Arena.

29 januari 2020 klockan 10:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna ...

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i ...

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under ...

Foto: Timmy Lundegård

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två spelade matcher mot Örebro och Linköping så är det dags för match igen när de tidigare svenska mästarinnorna från Hylte/Halmstad som gästar arenan.

23 januari 2020 klockan 14:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto FOTO: Fredrik Stenfelt

Hockeyhelg i Lindehov

Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match under både lördagen och söndagen, norrlandslagen Tegs HK Hockey och Piteå HC gästar Lindehov och trots att båda motståndarlagen placeras under hemmalaget i tabellen så väntas det ändå att bli två tuffa matcher där Lindlöven har ett extremt sug på säsongens första hemmaseger.

23 januari 2020 klockan 09:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny hemmamatch väntar LIF
Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena ...
21 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbla matcher för Lindlöven
Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan
Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle summeras, totalt 16 priser ...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Tuff bortamatch för LIF

Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet mot Amo HK väntade där man trots ett högt revanschsug i Linde-laget ännu en gång hade svårt att ta hem segern.

19 januari 2020 klockan 00:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Förlust efter en seg inledning

Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs hockeyälskare att få återse Lindlöven på hemmaplan, det bjöds på ett segt spel från Linde inledningsvis vilket kom till att straffa sig när slutet av den sista perioden närmade sig.

16 januari 2020 klockan 00:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven siktar mot tredje raka segern

Med två raka segrar bakom sig så är det ett formstarkt Lindlöven som tar emot tabell-ledande Hudiksvall HC när de g...

Årets första bortaförlust för Linde Volley

Under lördagen spelade Linde Volley årets första bortamatch där lagbussen tog sikte mot Linköping, tre set ...

Derbyförlust på hemmaplan

Det blev en tuff årsinledande match för Linde Volley under lördagseftermiddagen när ett derby mot Örebro skulle spelas på ...

Annons

Fatlum Ahmeti blev bästa målgörare med 9 gjorda mål Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen årsinledning av LIF Lindesberg

Efter att avslutat året med en relativt enkel bortaseger mot RP Linköping så fortsatte LIF Lindesberg på samma linje och gav hemmapubliken på en riktig nyårshälsning där hemmalaget utklassade Kungälv i en händelserik match som bjöd på allt mellan popcorn och gurkburkar.

3 januari 2020 klockan 22:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollderby i arenan

Med ett tufft 2019 bakom sig där flera skador har spökat för Linde Volley och hindrat laget från att spela på topp så laddar laget...

LIF Lindesberg avslutade året med vinst

Det var ett blåklätt LIF Lindesberg som befann sig i Linköping under lördagskvällen där årets sista match inom ...

bildspel Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, fö...

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley

Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som ...

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning

I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en ...

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året d...

Patrik Ljungberg hyllas under kvällens match. Foto: Lindlöven

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest trogna eldsjälar Ernst Röös. Ikväll vill man återupprepa förra årets succé med att hylla sin egen supersupporter Patrik Ljungberg.

11 december 2019 klockan 13:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Snöplig förlust mot Skånela
Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF Lindesberg inte har m...
8 december 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust mot obesegrade Engelholm
Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens hittills enda obesegrade lag v...
8 december 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Guld och silver för hemmalagen
Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i rad. Herrarna fick ...
7 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-12-05

2019-12-02

2019-12-01

2019-11-30

2019-11-29

2019-11-28

2019-11-28

2019-11-24

2019-11-23

2019-11-20

2019-11-17

2019-11-17

2019-11-16

2019-11-15

2020-01-29 20:51