Lindlövens ungdomslag gästas imorgon av Libor Hudacek och Alexander Hellström. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

U-lagen får SHL-besök i Lindehov

Det blir en stjärnspäckad söndag i Lindehov! När Lindlövens U-lag tränar kommer Libor Hudacek och Alexander Hellström att finnas med på isen, för att ge tips och råd till de unga spelarna. Efter träningen kommer Örebro Hockey-duon att skriva autografer och det bjuds på korv och festis.

Senast SHL var i Lindehov var i augusti, när Örebro Hockey och Brynäs möttes i en träningsmatch. Nu vänder en duo ur Örebro-lägret tillbaka till hallen. I samband med att Lindlövens U10:s håller sin söndagsträning kommer forwarden Libor Hudacek och backen Alexander Hellström att finnas med på isen.

– De kommer att delta i en träning och säkert komma med lite tips och idéer, berättar Marcus Sjöö.

Träningen start klockan 11.00 och är sedan planerad att pågå i en timme. SHL-duon kommer under den tiden att tillsammans med ansvariga tränare drilla de unga hockeytalangerna.

– Det ska väl försöka likna en så vanlig träning som möjligt. Men eftersom att det är flera lag på isen så kommer vi att få dela upp gruppen lite, för att få ut det mesta vi kan, förklarar Marcus.

Autografskrivning i Maxim efter ispasset

Efter avslutat ispass samlas både spelare och ledare i Café Maxim. Där bjuds det på korv och festis. Dessutom kommer Libor Hudacek och Alexander Hellström att skriva autografer, så det gäller att komma utrustad med en penna.

– Det ska bli kul att komma ut till Lindesberg, träffa hockeyälskare och snacka hockey. Jag hoppas att många dyker upp och att vi tillsammans gör det här till en rolig hockeydag!, säger backen Hellström.

Tillsammans med Libor Hudacek har han den här hösten varit med och bidragit till Örebros framgångar i säsongsupptakten. Löven-ungdomarna brinner för att få möta upp sina SHL-profiler på söndagsträningen.

– Jo, de är förmodligen riktigt laddade. Det är ju ganska stort för killarna att Libor och Alexander kommer till Lindehov och deltar på en träning, säger Marcus.

”Ungdomarna ska hålla på Lindlöven och Örebro”

Även från Örebro Hockeys håll är man nöjda över att ha sina spelare ute på äventyr. Klubben har under de senaste åren varit väldigt aktiva för att stärka upp hockeyn i länet, bland annat via flera projekt på ungdomssidan. Örebro Hockeys junioransvarige heter Jens Gustafsson och han ser tillbaka på vad som hänt sedan han kom inflyttad till staden för fem år sedan.

– Då stod kanske inte Örebro så jättehögt i kurs hos de andra klubbarna i länet. Därför har vi strategiskt och hårt jobbat för att skapa ett distriktssamarbete och stärka upp det. Det är kanske något som är lättare nu också, när vi har en SHL-klubb i länet och har resurser till att jobba med detta, berättar Jens.

Samarbetet mellan Lindlöven och Örebro Hockey har även visat sig på isen. I år finner man inlånade Örebro-backen Hampus Moberg i Löven-tröjan, samtidigt som David Berg, Max Lalander, Rasmus Rundgren och Felix Scharnke alla spelat juniorhockey i Örebro. Dessutom har SHL-klubben lagt både A-lagets träningsmatcher och juniormatcher i Lindehov.

-Det gör vi dels för att Lindlöven ska få möjlighet att anordna arrangemang och dra in pengar på entré och kiosker. Sen gör vi det även för vårat syfte. Att få komma ut och visa upp oss, stärka varumärket och få ungdomarna att tycka att Örebro är nummer ett, förklarar Jens och tillägger.

– Vi vill ju att ungdomarna där ska hålla på Lindlöven och Örebro. Och inte på Leksand eller Färjestad.

Publicerad 24 oktober 2015 klockan 10:48


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Fatlum Ahmeti nådde sitt 1000:e mål i Allsvenskan under lördagens bortamatch Foto: Hasse Persson

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssäsongens elitserielag Hammarby, båda lagen hade mycket att vinna och med en jämn match i spel så skulle segern avgöras inom de sista 15 sekunderna.

7 mars 2020 klockan 23:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-06-02 22:34