Att Max Lalander sköt två mål hjälpte inte för Lindlöven.

Två bra perioder räckte inte för Lindlöven

Det var mer kamp än skönspel i två perioder. Sen föll Lindlöven ihop i derbyt borta mot Kumla.
– Vi måste visa mer heder i tredje, suckade tvåmålsskytten Max Lalander efter 3-6-förlusten.

Derbyt inleddes med ställningskrig och två lag som kände på varandra, men samtidigt vägrade kliva undan i närkamperna. Framförallt var det Lindlöven som klev fram och spelade riktigt fysiskt.

Allt eftersom var det dock hemmalaget Kumla som tog över mer och mer av spelet, men Lindlöven försvarade sig bra och stack upp i vassa spelvändningar. Bland annat hade Rasmus Rundgren ett läge efter 9.30 som Tim Harrysson i Kumla-kassen vackert räddade.

Strax därefter tog hemmalaget ledningen på en chans som uppstod ur ingenting. Viktor Lennartsson skickade iväg pucken från distans och den seglade retfullt in bakom Christoffer Ulvestav i Linde-kassen. Ett mål som såg väldigt billigt ut.

Men Lindlöven deppade inte utan krigade aggressivt vidare och bara några minuter senare kom kvitteringen när Johan Persson i en spelvändning tjusigt spelade in till Max Lalander framför mål som utan att tveka tryckte in pucken i kassen.

– Det målet får jag tacka Persson för, det är en fin framspelning och jag kanske har lite tur som lyckas styra in den, funderade målskytten.

1-1 efter en period var ett klart logiskt resultat.

Lalanders andra
Om Kumlas första mål såg billigt ut fick Christoffer Ulvestav revanschera sig ordentligt i öppningen av den andra perioden då Kumla tryckte på i två raka power play. Men Lindlöven spelade bra boxplay och Ulvestav svarade för några vassa räddningar.

När Lindlöven sedan rett ut stormen kunde man också ta ledningen. Max Lalander tog hand om pucken i mittzon och gjorde inget misstag fri med Tim Harrysson när han satte 1-2 efter 13.01 i den andra perioden.

– Det var en stötbrytning och jag fick pucken och kom fri, det var bara att skjuta, beskrev Max Lalander sitt andra mål för aftonen.

Men Kumla vägrade att ge sig och om det var släkten är värst åt ena hållet när Lalander sköt sina mål, blev det samma sak åt det andra i slutet av perioden. När just Lalander satt utvisad för en hög klubba spelade Kumla tjusigt power play och sist på pucken när hemmagänget kvitterade till 2-2 var den förre Lindlöven-spelaren Alexander Kovalonok.

2-2 efter två perioder, ja, det var ett klart logiskt resultat.

– Jag tycker det känns jättebra i första och andra perioden, vi åker mycket skridskor och framförallt i den andra perioden tycker jag att vi styr matchen.

Föll samman i tredje
Men det skulle ske en scenförändring. Den tredje perioden var bara 52 sekunder gammal när Kumla återigen kunde ta ledningen i matchen, den här gången via Tobias Winbladh som distinkt tryckte in pucken bakom Christoffer Ulvestav.

Där började sammanfallet för Lindlöven.

Spelet var fortsatt tätt och med mycket kamp men efter 4.58 utnyttjade Viktor Lennartsson ett öppet läge i slottet och hängde dit 4-2 för Kumla. Strax därefter ökade Erik Planeby på ledningen till 5-2 och i det skedet valde Lindlöven att byta målvakt.

Målvaktsbytet hjälpte emellertid inte. Efter 7.02 kom nästa kalldusch när Patrik Ström satte 6-2.

Fyra mål i baken på sju minuter. Där dog matchen.

– Jag vet inte vad vi gör i tredje perioden, vi kommer ut och bjuder på alldeles för mycket. Vi är alldeles för dåliga, konstaterade Lalander som ändå var ödmjuk inför motståndet.

– De kanske inte har det bästa laget på papperet, men får ihop det ändå.

Patrik Näslund fick in ett tröstmål för Lindlöven, men Kumla kunde kontrollera händelserna resten av matchen och Lindlöven fick trots två starka perioder vända hem utan poäng.

– Men att jag gör två mål en sådan här kväll spelar ingen roll, det är ändå tre poäng vi går miste om, suckade Lalander.

Matchfakta Kumla-Lindlöven:
Resultat: 6-3 (1-1, 1-1, 4-1)
Publik: 252
Skott: 35-28
Mål Lindlöven: 1-1 Max Lalander (Persson, Karlsson), 1-2 Max Lalander (Berg), 3-6 Patrik Näslund (Tano, Rosén-Lindahl)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Surahammar-Enköping 1-3

Publicerad 9 oktober 2015 klockan 21:42

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots...

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF
LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ...
6 april 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer Schöldström är ny ordförande för SHRA Foto: Timmy Lundegård

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots inledande tveksamheter om den höga posten så står den 25-åriga Kristoffer Schöldström som ny ordförande och har redan nu planerna klara för klubbens framtid.

20 mars 2020 klockan 07:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor utan matchspel så är det dags för laget att visa upp sig på nytt där man under de nästkommande matcherna kommer att spela mot Lund för att hålla sig kvar i kampen om SM-guldet.

12 mars 2020 klockan 14:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Foto: Timmy Lundegård

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets tabelletta Kumla, bortamatchen inleddes tungt för WSK som först i den sista perioden kom in i spelet men trots detta lyckades man ändå tvinga in matchen i ett förlängningsspel.

8 mars 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Loppet om Elitseriekvalet är över
Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssä...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-06-07 05:43