Foto: Timmy Lundegård

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen

Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg det tidigt svårt ut för motståndarlaget som reste sig under den andra perioden för att sedan överraska med sin första seger för säsongen.

B-slutspelet närmar sig sitt slut och med tre raka segrar bakom sig i serien så står det klart att WSK Lindesberg kommer att spela i Division 2 även under nästa säsong, trots att nästa säsong är säkrad så laddar laget mot en slutspelsseger där WSK tabellmässigt ligger jämsides med Kumla som även dem laddar mot tabelltoppen.

På papper såg söndagens match ut som en möjlig seger där gästande Pålsboda ännu saknar en seger under säsongen, med matchen igång blev det en jämn inledning från båda lagen där det trots ett fartfyllt spel inte bjöds på några större lägen på mål, efter drygt 11 minuter lyckades WSK komma igenom Pålsbodas försvarsspel och efter en målvaktsräddning så var Linde-spelaren Ida Lind snabb med klubben och spelade in matchens första mål.

Trots ett mål från bortalaget kort därpå så höll sig hemmalaget på tårna och med ett öppet läge vid bortamålets högersida så lyckades Ida Sander spela in 2-1.

Med matchens första period till ända såg det ljust ut för WSK som under hela perioden höll ett till synes stabilt övertag av matchen.

Till den andra perioden var rollerna ombytta där Pålsboda kom ut som det snabbare laget, men ett tidigt kvitteringsmål så var bortalaget nära att lyckas spela sig till ledningen där man efter en hård boll, halvvägs till mittlinjen, missade målet med bara någon centimeter och träffade istället målets övre stolpe.

Motståndarlaget kom dock tillbaka och spelade in ett ledningsmål med 5 minuter kvar där hemmalagets Ingela Pettersson, lagom innan periodens slut, spelade in ett kvitteringsmål.

– Jag tror att fokusen i laget blev fel inför den andra perioden, Pålsboda fick oss dit de ville i det mentala och då orkar vi inte hålla upp vårt spel, menar hemmaspelaren Fanny Thysell.

I den avgörande perioden började Pålsboda ta sig igenom WSKs försvarsspel och efter två tidiga mål så begärde hemmalaget en time-out med 17 minuter kvar av matchen, efter time-outen lyckades WSK spela in fina lägen men fick aldrig in bollen hela vägen.

Med halva perioden avklarad hade bortalaget hunnit spela in två nya mål och med 3-7 på poängtavlan såg det svårt ut för hemmalaget som fick två chanser till powerplay som började med 7 minuter kvar av perioden.

Med spel i powerplay ökades skotten på mål medan Pålsboda främst fokuserade på att hålla försvarsspelet uppe, målet uteblev för hemmalagets del och med tiden tickandes mörknade vinstchansen för WSK som gick förlorande ur striden med 3-8.

– De får oss dit de vill i det mentala, vi är mycket bättre tränade än vad de är men vi utnyttjar inte den fördelen utan sätter istället fokusen på fel saker, menar Fanny Thysell direkt efter matchen och fortsätter med sin summering:

– Vi tappar försvaret framför målet och det är det de vinner mycket på, idag var vi alldeles för klena framför vårat egna mål där vi i vanliga fall brukar vara brukar vara väldigt stabila.

Trots en förlust bakom sig så laddar laget om för en sista match inom playoff-serien där Kumla står som motståndare.

– Det är bara att ladda om och göra allt bättre inför den matchen än det vi gjorde idag, fokusera på rätt saker och hoppas på att vi får med oss mer tur än vad vi hade idag, avslutar Fanny.

Resultat WSK Lindesberg-Pålsboda IBF
Slutresultat: 3-8 (2-1, 1-2, 0-5)
Publik: 47 personer

Målgörare: 1-0 Ida Lind (Ebba Backlund), Ida Sander (Emelie Moraglio), 3-3 Ingela Pettersson (Emelie Moraglio)

Nästa match: Onsdagen 8/3 vs Kumla IBK i Kumlahallen Viahallen med matchstart kl. 16.00

Publicerad 1 mars 2020 klockan 17:07

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Madde Gustavsson förvaltningschef inom socialförvaltningen och Jessica Öhlund verksamhetschef vård och omsorg. Foto: Jennie Larsson

Fler bekräftade fall av corona inom vården – vårdboende och hemtjänsten drabbade

Det vårdboende i Lindesbergs kommun, i vilket man nyligen konstaterat ett fall av coronasmitta, har det nu konstaterats nya fall av sjukdomen bland de boende. Samtidigt bekräftas även ett fall inom hemtjänsten, det meddelade socialförvaltningens chef Madde Gustavsson vid en pressträff under fredagen.

3 april 2020 klockan 16:37 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Stadsskogsskolan övergår tillfälligt till undervisning på distans

Från och med måndag nästa vecka går Stadsskogsskolan i Lindesberg tillfälligt över till distansundervisning, då en stor del av personalen är frånvarande på grund av förkylningssymptom, det meddelar skolans rektorer i ett informationsbrev till vårdnadshavare under fredagen.

3 april 2020 klockan 12:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vårfloden försvann med den milda vintern – ger rekordlåga elpriser

PRESSMEDDELANDE: Vårfloden brukar vara ett lika säkert vårtecken som att sanden sopas ...

Riksvägen öppen igen efter att omkullblåst träd blockerat trafiken

De mycket hårda vindbyarna ställde till det i trafiken på torsdagseftermiddagen. Strax ...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Vårdpersonal larmar: Coronadödsfall på vårdboende

Under måndagen inträffade det första dödsfallet i Örebro län till följd av coronaviruset och sjukdomen covid-19 som viruset orsakar. En källa med god insyn i vården uppger för LindeNytt att det handlar om en äldre person som avlidit på ett vårdboende i Lindesberg. Verksamhetsansvarig för boendet samt socialförvaltningschefen har dock avböjt att kommentera uppgiften.

1 april 2020 klockan 19:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Lindesbergs kommun samordnar mellan branscher

PRESSMEDDELANDE: Lindesbergs kommun vill bidra i arbetet gentemot våra medborgare och det lokala näringslivet genom att vara ett stöd i matchningsarbetet under pågående pandemiperiod. Vår tanke är att arbetsgivare som tillfälligt behöver minska eller permittera sin personalstyrka får stöd att hitta tillfälliga arbeten hos mer behövande branscher, för att sedan kunna återfå sin personal när situationen har stabiliserats.

1 april 2020 klockan 12:25 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Inbrottstjuv tog sig in i kyrka – tappade toapapper i flykten
Tidigt på onsdagen upptäcktes en obehörig person uppehålla sig i Kristinakyrkans lokaler i centrala Lindesberg. När inbrottstjuven insåg att han...
1 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Bekräftat fall av coronasmitta på vårdboende i Lindesberg
Ett bekräftat fall av covid-19 har konstaterats på ett vårdboende i Lindesbergs kommun. Det aktuella boendet kommer nu att vidta åtgärder för ...
31 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Hoverboard misstänks ha orsakat bostadsbrand
På tisdagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår till ett bostadshus i Gusselby. Detta sedan kraftig rökutveckling bildats i samband med en brand som ...
31 mars 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Henrik Arenvang och Irja Gustavsson. Foto: Jennie Larsson

Stora ekonomiska konsekvenser att vänta i spåren av Coronakrisen

På måndagen kallades media till en pressträff av kommundirektör Henrik Arenvang och kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson. Detta med anledning av coronaläget och för att delge allmänheten hur man arbetar för att hantera situationen som råder.
– Prioritering just nu, är att se till att förskola och fritids hålls öppna. Sedan måste vi säkerställa att vi har personal till äldre och inom hemtjänsten, berättar Irja Gustavsson.

30 mars 2020 klockan 20:25 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Smygkika redan nu i Bergsfiket. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygkika in i Bergsfiket

Imorgon, tisdag, är det dags för Bergsfiket att slå upp portarna för allra första gången och ta emot sina premiärkunder. LindeNytt kan dock redan nu bjuda på en rundtur i Lindesbergs nyaste restaurang, häng med!

30 mars 2020 klockan 16:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trädgårdseldning har redan lett till flera gräsbränder

Det råder fortfarande stor risk för gräsbränder i Lindesbergsområdet med övriga delar av länet...

Blomstrande överraskning till Lindesbergs äldreboenden

Under torsdagen fick de boende på Lindesbergs äldreboenden en ordentlig överraskning när Lindesbergs...

Högtryck på ICAs onlinehandel

Ica Supermarkets onlinehandel slår rekord, och under fredagen arbetar personalen febrilt för att få ut alla ordrar. - Det är...

Annons

Kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson. Foto: Fredrik Norman

Irja lämnar politiken: ”Jag har alltid drömt om att öppna en korvkiosk”

I veckan informerade kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson, att hon har bestämt sig för att lämna samtliga politiska uppdrag under hösten. I en intervju med LindeNytt, berättar Irja att beslutet fattats med anledning av att hennes politiska uppdrag har fått allvarliga konsekvenser för henne själv och hennes familj och vänner.
– Som offentlig person får man räkna med att få ta en del skit, men när mina nära och kära blir påhoppade så har det gått för långt, säger Irja med ett markerande tonläge.

27 mars 2020 klockan 09:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Centerpartiet uttalar sig om hanteringen av coronaläget

PRESSMEDDELANDE: Vi förtroendevalda i Centerpartiet Lindesbergskrets vill i dessa tider uttrycka vårt ...

Nu bemannas den obemannade tvättstationen – ger gratis bilvård åt pensionärer

Mellan kl 07-10 under lördag och söndag bemannar NiceCar sin biltvätt ...

Nu drar vårstädningen igång

Med start idag, torsdag, inleds vårstädningen då gruset efter vinterns halkbekämpning skall sopas upp. Under torsdagen och ...

Dags för årets helikopterbesiktning av elnätet

Med start måndag 30 mars kommer Linde energi att besiktiga elnätet med hjälp av helikopter. Vi flyger över ...

Kopparplåt till kyrkrenovering stals i Frövi i natt

Natten till onsdag har ett plåtslageri i Frövi haft inbrott. Enligt polisen saknas en större mängd ...

- Det här är vårt sätt att ge tillbaka och hjälpa vår stad, säger Alan Dino på Grillköket i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Grillköket skänker 250 portioner mat till Lindesbergare i nöd

En växande oro för de ortsbor som befinner sig i riskgrupper eller som sitter i karantän fick Walat Dino och hans kollegor på Grillköket i Lindesberg att fatta beslutet att bjuda de utsatta på mat. Under vecka 14 skänker man 50 portioner varje dag till personer i behov, med fri hemkörning till dörren.

25 mars 2020 klockan 07:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Så skall företagen stöttas i krisen
PRESSMEDDELANDE: Kommunerna i den norra länsdelen gör tillsammans med Samhällsbyggnadsförbundet och Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagen en ...
25 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Ändrad tidplan för verkställande av jourförändringar
PRESSMEDDELANDE: Med anledning av den extraordinära situationen kring corona kommer verkställande av beslutet om jourförändringar att skjutas fram...
24 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Personalen skickas hem: ”Mycket allvarlig situation”
Linde Maskiner har drabbats extremt hårt av att fordonsindustrin ligger nere. VD Dan Johansson är djupt oroad. - Vi har ingen produktion alls just...
24 mars 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-24

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-23

2020-03-23

2020-03-21

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-19

2020-03-19

2020-03-19

2020-03-19

2020-04-04 05:36