Freja Morén och hennes Lindesberg Volley sänkte Sollentuna med klara 3-0 i set. FOTO: Hannes Feldin

Tre raka för Linde: ”Det gick smidigt”

Lindesberg Volley tog en planenlig seger hemma mot Sollentuna. Bottenlaget hade inte mycket att sätta emot Linde, som säkrade vinsten i tre raka set. Tack vare det återtar man nu tredjeplatsen från Katrineholm.

Igår fick Lindesberg Volley se sin tredjeplats övertas. Detta sedan Katrineholm vunnit sin match mot Örebro och tagit steget förbi i tabellen. När Linde idag tog emot åttondeplacerade Sollentuna hemma i Arenan var siktet därför inställt på att återta tredjeplatsen.

Matchupptakten var dock trevande och lagen följdes åt poängmässigt. Men det var Linde som hade kommandot och hela tiden höll sig i ledning, en ledning som slutligen växte till 12-7. En svagare period tog dock Sollentuna tillbaka in i matchen och avståndet krympte till två poäng.

Då gick Linde på nytt ifrån, denna gång till sex pinnar. I setets slutskede hamrade Freja Morén in 22-15 och avgjorde definitivt det hela. Siffrorna skrevs slutligen till 25-19 och innebar 1-0 i set till Linde.

I andra drog hemmalaget ifrån direkt. Nette Peit höll sin serve fram till en 4-0-ledning och Linde var klasser bättre än Sollentuna. Framförallt var hemmalaget väldigt starkt kring nätet, där man plockade hem många poäng.

Dominansen avspeglade sig även på resultattavlan och Linde drog ifrån till 14-5. Även servespelet imponerande, något som var extra tydligt i det andra setet. Ett set som till slut vanns av Linde med förkrossande 25-8.

”Vi är mycket lugnare”

I tredje kopplade man återigen greppet via en 9-3-ledning. Sollentuna försökte att skaka liv i matchen genom en time-out, något som gav viss effekt. Gästerna minskade avståndet från åtta till tre poäng samtidigt som Linde slarvade bort ett par bollar.

Men särskilt dramatiskt blev det aldrig. Hemmalaget tog sig samman framåt slutet och vann med stabila 25-19. Det var något som gav seger med 3-0 i set, en vanlig dag på jobbet för Linde.

– Det gick smidigt kan man säga, slår Evelina Frank fast efter segern.

Själv stod hon för 11 poäng och blev med det Lindes näst bästa poängplockare. Att segern blev så pass smidig har Evelina sina förklaringar till.

– Jag tycker att vi är mycket lugnare. I servemottagningen först och främst. Vi lugnar ner spelet när bollen är på våran sida och jag tycker att vi får in både centrar och backspins lite mer än vad vi brukar.

Tillbaka upp på tredjeplatsen

Tack vare vinsten och de tre poängen tar sig Linde nu förbi Katrineholm. Därmed är man återigen uppe som tabelltrea. Fem omgångar återstår att spela och laget vet exakt hur betydelsefull en tredjeplats skulle vara inför slutspelet.

– Ja och det är viktiga matcher som kommer nu. Vi har först Örebro borta på onsdag. Det blir en svår match och sen har vi Engelholm nästa helg som vi måste jobba hårt inför, förklarar Evelina.

Spelschemat blir allt tightare ju längre grundserien lider. Den kommande veckan har Linde alltså två nya matcher, något som tar hårt på truppen. Evelina håller därför med om att den snabba segern över Sollentuna gör att man kan spara energi.

– Då känns det också som att man har lite mer flyt i spelet. Att vi idag spelar runt på nästan alla spelare också är skönt.

Matchfakta Lindesberg Volley-Sollentuna:
Resultat: 3-0 (25-19, 25-8, 25-19)
Publik: 206

Övriga resultat från Elitserien:
Engelholm-Hylte/Halmstad 3-2

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:

Publicerad 22 februari 2015 klockan 14:55

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Att se målgången i Lindesimmet från ovan har varit populärt i många år - men nu är det slut med det. Arkivbild. Foto: Jennie Larsson.

Lindesimmets målgång försvinner när Gröna bron rivs

Stängningen och beslutad rivning av Gröna bron påverkar inte enbart gång- och cykeltrafiken i området. Det ger även ett visst huvudbry för föreningen Lindesbergs Simsällskap vars årliga tävling Lindesimmet nu inte längre har kvar sin traditionella målgång och läktare.
– Vi har börjat diskutera hur vi skall lösa det här på bästa sätt, kommenterar ordföranden Mikael Jansson.

27 februari 2020 klockan 10:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Playoff-spel i Lindehov

Med en förlust i den första playoff-matchen mot Visby/Roma så är det mycket på spel för Lindlöven när gotlänningarna gör sitt första besök i Lindehov sedan 2013, en hemmaseger för ”Löven” skulle innebära att de båda lagen kommer att spela en avgörande match där vinnaren går vidare till playoff 2.

26 februari 2020 klockan 20:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Playoff-spelet är igång

Under tisdagskvällen inleddes det omtalade playoff-spelet som kan leda Lindlöven till HockeyAllsvenskan, vid sin första playoff-...

bildspel LIF skrev historia i arenan

Det var en historisk handbollsmatch som spelades i Lindesberg Arena under söndagseftermiddagen där LIF Lindesberg arrangerade ...

bildspel Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen ...

Arkivfoto: Hasse Persson

Tråkig förlust efter långresa

Efter en jämn första halvlek så krossades LIF Lindesberg av det aktuella bortalaget HIF Karlskrona efter halvtidsvilan och när slutsignalen ljöd var det hela åtta mål som skiljde lagen åt, något som förvärrar LIFs tabellsituation då det nu är fem poäng till Elitseriekval och tre poäng till det nedre kvalstrecket.

22 februari 2020 klockan 18:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Jason Laffer och Linde Volley laddar för säsongens sista hemmamatch Foto: Timmy Lundegård

Linde Volley går in för säsongsavslutning

Elitseriens avslutning närmar sig, på söndag spelas den sista hemmamatchen inom volleybollens Elitserie där tabellettan Engelholm gästar Lindesberg Arena, trots det tuffa motståndet så har Linde Volley visat upp sin nyfunna spelarform och även om det blir en svårvunnen match i arenan så finns förhoppningar på en setseger.

21 februari 2020 klockan 21:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dags för historisk match i parahandboll
I helgen skrivs det historia i Lindesberg arena, då LIF Lindesberg arrangerar sin första hemmamatch någonsin i parahandboll. - Det är superkul ...
20 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

En våldsam rysare avslutade AllEttan
Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i...
20 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo
I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-truppen, som ska representera Sverige vid OS i Tokyo i sommar. ...
19 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, trots blandade känslor, redo att avsluta AllEttans grundspel där den nuvarande tabelltvåan Borlänge gästar Lindehov under onsdagskvällen.

17 februari 2020 klockan 22:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén

En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra perioden med 3-0, under söndagen blev det tuffare konkurrans där Piteå visade sig vara starkast på hemmaisen.

16 februari 2020 klockan 23:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot G...

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succ...

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens Paris Grand Slam plockade hon hem ett brons efter en övertygande match mot den regerande världsmästarinnan Marie Eve Gahie.

10 februari 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats ...

Bortaförlust för LIF Lindesberg

Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för ...

Uppåtgående form trots en ny förlust

Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lö...

Elitseriens tabellfyra intar Arenan

Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det ...

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där ...

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvä...

Antonia Babic lyckades tillsammans med Braedyn Tutton spela in flest poäng mot Gislaved Foto: Timmy Lundegård

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motståndarlag. Trots att det såg ut som att Lindelaget såg ut att ta med sig minst en setpoäng till poängtavlan så gjorde motståndarlaget en vändning och tog hem matchen efter tre raka set.

1 februari 2020 klockan 21:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust på hemmaisen trots dröminledning
Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de långväga gästerna från Östersund...
1 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF
Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt inträde, LIF Lindesberg ...
31 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år
Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en ...
31 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-29

2020-01-29

2020-01-29

2020-01-26

2020-01-25

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-21

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-02-28 06:52