FOTO: Hannes Feldin

Tränarduon förhandlar med LIF – går mot en fortsättning

Arbetet för nästa pågår för fullt i LIF Lindesberg. Men samtidigt saknar klubben för tillfället tränare, då både Herman Arenvang och Ola Anto står utan kontrakt. LIF:s ambitioner är dock tydliga och omfattar en framtid med duon.

Sedan den första maj står LIF Lindesberg utan någon tränarduo. Då löpte nämligen kontraktet ut både för huvudtränaren Herman Arenvang och hans radarpartner Ola Anto. Diskussioner mellan de båda parterna har pågått under en längre tid och någon anledning till oro finns det inte enligt huvudpersonerna.

– Ambitionen är att fortsätta. Vi ska ju ta ett kliv till gentemot den här säsongen, säger Ola Anto.

Den assisterande tränaren berättar att klubben varit tydliga med att man vill behålla tränarparet. Klubbchefen Anders Sjöberg vill inte kommentera hur långt i förhandlingarna man kommit och hänvisar till att det är styrelsen som drar i trådarna.

För Arenvangs del var ett aktivt val av tränaren att bryta sitt kontrakt efter säsongen, detta då han vill omförhandla det. Men Ola Anto är väldigt tydlig med att det inte är några ekonomiska intressen som styr förhandlingarna. Det som istället intresserar de båda är hur klubben är beredda att bygga för framtiden.

– Det är samma situation för oss som för många av spelarna, vi har ansvarsfulla jobb. Det handlar inte om ekonomi här. Det är mer om att det ska vara en helhet, att man uppifrån a-lag och ner i föreningen har en enhet för hur man jobbar med samtliga spelare, berättar Anto.

– Det är mera de kraven som vi har haft om en fortsättning. Vi ska hitta tillbaka till det som har gjort att Lindesberg funnits på handbollskartan under en längre tid. Vi vill förädla det ytterligare och det känns som att bitarna faller på plats en efter en.

Såväl Anto som Arenvang har ett digert förflutet som spelare i LIF. Arenvang var lagets lagkapten under sin tid i a-laget, men lade av 2010 och sadlade därefter om till tränare. Totalt har det blivit fyra säsonger vid rodret för 40-åringen, där resultaten varit varierande.

Den gångna säsongen var dock ett stort steg i rätt riktning, efter 2012-13:s kräftgång. Då säkrade LIF sin allsvenska existens först i den avslutande omgången. Den här våren hade man istället chansen på kvalspel på säsongens avslutande dag och femteplatsen får ses som en bra slutplacering.

Nu har alltså Arenvang valt att bryta sitt kontrakt med LIF, ett år före dess slut. Själv är han dock väldigt öppen med att han ser en fortsättning med a-laget. I centrum står den fortsatta utvecklingen och elitsatsningen från klubbens sida.

– Jag vill att vi ska fortsätta att göra den satsning och den resa som vi har startat. Alltifrån att göra bättre handbolsspelare till att göra bättre resultat i föreningen, både med att utbilda och förbättra spelare under vår verksamhet. Men även spelare som kommer till oss måste utvecklas, menar Arenvang.

– Jag vill att vi ska se hur vi kan organisera oss. Allt vi ska göra ska vi göra på det bästa sättet vi kan.

För tillfället är LIF igång med försäsongsträningen. Trots att de står utan kontrakt är det Arenvang och Anto som leder träningarna, vilket talar för en fortsättning. Från styrelsehåll vill man inte uttala sig hur långt fram i förhandlingarna man ligger.

– Det vet jag faktiskt inte. Det som vi har sagt är att vi hoppas att vi kommer till en gemensam lösning. Det är likadant med de spelare som inte är färdiga för en fortsättning än, säger LIF:s ordförande Fredrik Öster.

I nuläget förfogar LIF över 15 kontrakterade a-lagsspelare, där Ricky Nordahl förlängde sitt kontrakt i måndags. Tränarfrågan står näst på tur och Arenvang själv ser ljust på framtiden.

– Det intressanta är hur vi ska ta nästa steg och jobba bättre som klubb. Men vi är en klubb med goda möjligheter, vi har mycket publik som följer oss och en stor organisation. Så vi har stora möjligheter.

Publicerad 14 maj 2014 klockan 10:59

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, trots blandade känslor, redo att avsluta AllEttans grundspel där den nuvarande tabelltvåan Borlänge gästar Lindehov under onsdagskvällen.

17 februari 2020 klockan 22:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén

En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra perioden med 3-0, under söndagen blev det tuffare konkurrans där Piteå visade sig vara starkast på hemmaisen.

16 februari 2020 klockan 23:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot G...

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succ...

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Arkivfoto: Hannes Feldin

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens Paris Grand Slam plockade hon hem ett brons efter en övertygande match mot den regerande världsmästarinnan Marie Eve Gahie.

10 februari 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats i ett playoff-spel till Hockeyallsvenskan, trots den goda nyheten så var det blandade känslor hos ”Löven” som förutom en överlägsen seger under lördagen bjöd på ett mindre imponerande spel under söndagens hemmamatch.

9 februari 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaförlust för LIF Lindesberg
Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för LIF Lindesberg under lö...
8 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Uppåtgående form trots en ny förlust
Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen. Efter en förlust ...
8 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Elitseriens tabellfyra intar Arenan
Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det nya året så finns det ä...
6 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där hemmalaget dessutom lyckades ta hem full pott till AllEttans tabell, säsongens sista dubbelmatch på hemmaisen väntar nu Linde-laget och med en mäktig vändningsseger mot Väsby bakom sig så finns ett stort självförtroende hos hemmalaget.

6 februari 2020 klockan 13:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvällen, ett 3-målsunderläge hindrade dock inte Linde-laget från att gå mot tre tabellpoäng då de efter en målrik sista period vände hela matchen för att sedan avgöra i förlängning.

5 februari 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motst...

Förlust på hemmaisen trots dröminledning

Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de lå...

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF

Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt...

Annons

Dags för Philip Gehrman att ge sig in i kampen om EM-titeln. Foto: Privat

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år

Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en Volkswagen Polo Supercar som Johan Kristoffersson tidigare kört.

31 januari 2020 klockan 14:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven föll mot tabellettan

Efter att brutit den negativa resultattrenden på Lindlövens hemmais så begav sig laget till dalarna där tabellettan Borlä...

Fri entré när AIK gästar arenan

Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen...

Lindlöven hoppas på nya poäng

Med en lyckad helg på hemmaisen där Lindlöven, efter två målkalas mot Teg och Piteå, spelade hem sex poäng till AllEttans...

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna ...

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i ...

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under ...

Foto: Timmy Lundegård

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två spelade matcher mot Örebro och Linköping så är det dags för match igen när de tidigare svenska mästarinnorna från Hylte/Halmstad som gästar arenan.

23 januari 2020 klockan 14:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hockeyhelg i Lindehov
Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match under både...
23 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny hemmamatch väntar LIF
Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena ...
21 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbla matcher för Lindlöven
Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-01-12

2020-01-04

2020-01-03

2020-01-03

2019-12-28

2019-12-15

2019-12-14

2019-12-13

2019-12-12

2019-12-11

2020-02-18 15:10