Camilla Kruse öppnar sin praktik i slutet av juli. Foto: Ida Lindkvist

Tidigare klinikchef öppnar egen veterinärpraktik

Camilla Kruse har lång erfarenhet av veterinäryrket och djur. I badkaret har hon haft en krokodil, chinchillor i köket och därtill uppfödning av ormar och ödlor. Undervisat veterinärstudenter har Camilla också gjort, och arbetet som chef på distriktsveterinärerna i Lindesberg. Och hästar, det kan hon också, såväl kropp som tänder. Och i slutet av juli slår Camilla upp dörrarna Lindesbergs veterinärpraktik.

I grunden är Camilla Kruse biolog, med en zoologiutbildning. Veterinär är hon också, och har tidigare undervisat veterinärstudenter vid högskolan. Men en tripp till Lindesberg gjorde henne förälskad i staden och snart därefter började hon jobba här hos Distriktsveterinärerna. I fyra år pendlades det från Uppsala innan flytten till Lindesberg blev ett faktum.

Före detta ungdomsmottagningen på Bytesgatan blir ny veterinärpraktik. Foto: Ida Lindkvist
Före detta ungdomsmottagningen på Bytesgatan blir ny veterinärpraktik. Foto: Ida Lindkvist

Klinikchef på Distriktsveterinärerna var Camillas titel i flera år, men med ytterligare chefer ovan sig kunde hon inte alltid göra som hon ville. Så en egen praktik blev svaret, där hon får styra som hon själv önskar.
– Nu vill jag bestämma helt själv och göra så som jag tror på. Så jag hoppade av för att starta eget företag här, konstaterar Camilla och visar runt i den blivande veterinärslokalen, vilken många känner igen som den före detta ungdomsmottagningen på Bytesgatan.

Den huvudsakliga inriktningen ligger på smådjur, men Camillas tanke är att hon även ska kunna åka ut till hästpatienter.
– Jag är ju hästmänniska från början, så jag vill inte släppa det helt. Men åker jag iväg måste jag stänga igen här, och det blir lättare när jag, som jag tänkt i framtiden, anställt en sköterska som kan sköta det när jag är borta.

Till en början kommer Camilla kunna bistå sina kunder och patienter det basala, men framöver hoppas hon även kunna utöka den biten.
– Jag ska skaffa röntgen och ultraljud har jag redan, och modern narkosutrustning. Jag vill också kunna utöka tandsidan, jag är nästan fullt utbildad hästtandläkare.

– Många smådjur har jättedåliga tänder. Man tror att om de äter så är de okej. Men jag har träffat på hundar som ätit trots att de haft bruten käke, det är en sådan väldigt stark drift. Ibland när man har tagit bort tandsten har tänderna ramlat bort, då har det varit tandstenen som hållit kvar tänderna, förklarar Camilla.

Djur har alltid förekommit i Camillas liv. Krokodil i badkaret, chinchillor i köket och ormar och ödlor står på hennes "meritlista". Foto: Ida Lindkvist
Djur har alltid förekommit i Camillas liv. Krokodil i badkaret, chinchillor i köket och ormar och ödlor står på hennes ”meritlista”. Foto: Ida Lindkvist

En av skillnaderna från sitt tidigare jobb som distriktsveterinär är att hon inte behöver skicka hem djuret för snabbt. Camilla berättar:
– Det är jätteskönt att kunna ha kvar djuren. Har jag tagit på mig en operation här så kan jag sitta kvar eller ta med mig djuret hem över natten och ge smärtlindring. När jag jobbade som distriktsveterinär är det ens skyldighet att åka ut när någon ringer och till exempel säger att deras häst har fått kolik och det är jättebråttom, nu får jag göra som jag vill, och behöver inte åka ifrån djuren.

Camillas intresse för djur är enormt och ju mer hon berättar, desto mer inser man hur starkt hon brinner för sitt yrke.
– Jag älskar alla djur, jag har nog haft alla djur som man kan ha. Krokodil i badkaret, chinchillor i köket och ormar och ödlor runtomkring, säger hon och skrattar.

– Jag gillar Linde, det är en fin stad och det finns potential i den här staden. Jag tror att många tycker att det är viktigt att man får samma veterinär varje gång, att veterinären känner till djuren, så jag hoppas att jag kan bli husveterinären. Det är jättekul det här!

Från och med 27 juli kan man ringa till Camilla Kruse för att boka tid.
HÄR! hittar du Camillas Lindesbergs Veterinärpraktik AB

Publicerad 3 juli 2015 klockan 08:33

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Samuel Karlsson lämnar över stafettpinnen till nya ägare. Foto: Jennie Larsson

Björkmans Bil nya ägare av Samuel Karlsson Bil

Bertil Björkman Bil AB med huvudkontor i Västerås blir från och med 1 april nya ägare av Samuel Karlsson Bil AB i Lindesberg.
– Vi har fört diskussioner sedan i oktober, och idag har vi skrivit under alla papper, berättar Samuel Karlsson med ett leende.

21 februari 2020 klockan 16:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Dennis Arkanius, Christoffer Wilhelmsson, Christer Pilblad. Foto: Johan Birath

Hillstreet öppnar ungdomsgård på prov med omedelbar start

Med start tisdag 25 februari öppnar en ny ungdomsgård i Lindesberg. Det är Hillstreet på Kullgatan, som två gånger i veckan nu under våren kommer att hålla öppet för traktens ungdomar i årskurs 4 till årskurs 9.
– Faller det väl ut, d.v.s. blir många besökare, mycket verksamhet och fungerar organisationsmässigt och ekonomiskt så ser vi ingen anledning till att inte fortsätta, förklarar Christer Pilblad som tillsammans med Dennis Arkanius och Christoffer Wilhelmsson kommer hålla i verksamheten.

21 februari 2020 klockan 11:28 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Stormen Dennis störde – men inte i någon större omfattning

PRESSMEDDELANDE: Efter att stormen Dennis bedarrat kan Linde energi summera ett hektiskt dygn...

Här laddas det till tusen inför årets bokrea

Nere i källarvåningen hos Blombergska Bokhandeln i Lindesberg, pågår just nu förberedelserna inför årets ...

Unikt byggkoncept på gång utmed ”rakan”

En ca 1600 kvadratmeter stor industrifastighet planeras att ta form i hörnet av Stafettgatan/...

Linde energi ska byta 12 000 elmätare fram till år 2025. Foto: Linde energi.

Linde energis kunder får nya elmätare: Bättre koll på förbrukning och kostnad

Linde energis samtliga elnätskunder kommer att få nya elmätare installerade, som kommer att ge kunden bättre koll på elförbrukning och kostnad. I ett pressmeddelande uppger man att ett regeringsbeslut ligger bakom det omfattande arbetet, att ersätta tusentals elmätare fram till 1 januari 2025.
– För oss på Linde energi innebär det att cirka 12 000 elmätare ska ersättas, säger Fredrik Esenius, enhetschef Mätning och projektledare på Linde energi.

11 februari 2020 klockan 09:29 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

LindePac startade tillverkningen med endast två kunder i ryggen. Nu har man 35 st. Foto: Camilla Lagerman

Ökad omsättning och hundraprocentig leveransprecision för nystartade LindePac

Nystartade LindePac i Lindesberg går fortsatt starkt framåt. I dagarna firade företaget två år – och framtiden ser mycket ljus ut.
– Mellan 2018-2019 har vi ökat omsättningen med 50 procent, säger Jonas Norell, som är VD för LindePac.

3 februari 2020 klockan 14:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Starka krafter i Gusselby för att hålla skattekronorna kvar på hemmaplan
- Om alla bara handlar på Marieberg eller i nätbutiker, så är det ju inte bara de lokala handlarna som förlorar på det, även alla andra som bor...
30 januari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Ny lokal och nya idéer för Lindesnickarn
Nästan trettio år har gått sedan Kenneth Andersson startade sitt företag Lindesnickarn i Lindesberg, och numera är hans fönsterspeglar och ramar...
24 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

ICA-Pers bolag har köpt ”Strandsfastigheten”
Den 5500 kvadratmeter stora industrifastigheten på Bandygatan, som huserar tryckeriverksamhet sedan många år, har sålts. Ny ägare är samma bolag...
22 januari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Sedan i december ger Linde energis stora ackumulatortank ett konstnärligt intryck i mörkret. Foto: Fredrik Norman

Upplyst fjärrvärmetank blev konstverk i vintermörkret

Sedan den 19:e december framträder Linde energis 46 meter höga ackumulatortank mycket tydligt i vintermörkret för förbipasserande. Sedan dess har den nämligen varit upplyst under dygnets mörka timmar, som på sitt sätt skapar ett konstnärligt inslag i industriområdet.
– Det här har varit ett önskemål från styrelsen ända sedan tanken stod färdig, att göra något fint av den, förklarar Johan Gunnarsson som arbetar som tekniker på Linde energi och har ansvarat för att få till en belysning som klarar uppdraget.

21 januari 2020 klockan 15:04 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Full koncentration råder i köket när finalrätterna lagas. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Unga kockar möttes i matduell på Lindeskolan

Det stod mellan ”Fetaostlax med pasta” och ”Ugnsbakad lax med potatismos och grönsaker” i dagens Kockduell som gick av stapeln på Lindeskolan. Två rätter och två lag skulle bedömas av tre lokala kockar som tillsammans utgjorde årets jury.

16 januari 2020 klockan 14:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Laddningar av elbilar ökade med drygt 400 procent

Pressmeddelande: I juni 2018 driftsattes de första publika laddstationerna för elbilar i Lindesbergs kommun...

bildspel Nya möjligheter när Berits flyttar till större

På måndag 13 januari nyöppnar Berits damfrisering i sina nya lokaler på Kristinavägen 24 i Lindesberg. Fö...

Snart byggs vårdcentral och tandläkarmottagning om till bostäder

Inom kort skall vårdcentralen och Folktandvården i centrala Lindesberg ta flyttlasset till ...

Annons

Många vill se film i Lindesberg. Arkivfoto: Camilla Lagerman

2300 besökare på bion under storhelgerna – ökning med 44 procent

Det var många som ville gå på bio under julledigheten, och i kombination med ett välkomponerat filmutbud gav det bion ett smått fantastiskt resultat.
– Mellan 25 december och 6 januari hade vi 2300 besökare, det är en ökning med 44 procent jämfört med samma period förra året, berättar biografföreståndaren Björn Persson.

7 januari 2020 klockan 15:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fortsatta problem med nedskräpning vid återvinningsstation

I höstas konstaterade Förpacknings- och Tidningsinsamlingens regionchef, Ulla Krohn, att ...

Regionen måste behålla Akutmottagningen i Lindesberg!

”Denna kväll var akuten överfylld. Platserna i korridorerna likaså. Väntan på läkare som kunde ge...

Lindegym utökar verksamheten med egen padelbana

Lindegym tar nu steget från att enbart vara ett gym till att bli ett träningscenter. Den tidigare ...

Tomte och klappar när Salong Diem firar in julen

För Wajih Daoud på Salong Diem i Lindesberg är julen glädjens högtid, något han mer än gärna förmedlar...

Det nalkas julfest i dagarna två

För tredje året i ordningen får Lindesbergarna chansen att fira in julen tillsammans med Martin Almgren, Jesper Hugosson och...

bildspel Välmående i centrum hos Ryggakuten

Markus Westberg med rötterna i norrländska Nordmaling flyttade till Lindesberg så sent som i september i år, och redan ...

Foto: Energikällan

bildspel Titta in i nya äventyrsbadet: Öppet igen efter omfattande renovering

Efter en omfattande renovering, har man nu öppnat hela äventyrsbadet i badhuset Energikällan igen. Samtidigt presenteras en rad nyheter som skall höja upplevelsen för både gammal som ung badgäst, meddelar badhuschef Fanny Ardesjö på torsdagen.

12 december 2019 klockan 16:03 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Hotelldirektören slutar och blir hotellägare på annan ort
Hotelldirektör Robert Troëng Johansson på Lindesbergs Stadshotell, meddelar att han nu avslutar sitt arbete i Lindesberg för att istället driva ...
5 december 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Bankhus får ny ägare: ”Vi är jätteglada”
För en tid sedan kungjordes av Bergslagens Sparbank, att man hade för avsikt att sälja det egna bankhuset på Kungsgatan och hyra dessa lokaler ist...
3 december 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

”Globen” nästa för Bergslagens Spektakelteater
Efter publiksuccéer som "Smidda planer", "Siggebohyttans Spektakler" och nu senast "Pappersvalsen" planerar Bergslagens Spektakelteater nu för nä...
2 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-11-29

2019-11-27

2019-11-22

2019-11-22

2019-11-21

2019-11-19

2019-11-11

2019-11-01

2019-11-01

2019-10-30

2019-10-25

2019-10-24

2019-10-18

2019-10-15

2020-02-23 17:47