Tiden är Fellingsbros största motståndare

I höstas kvalade Fellingsbro GoIF för att nå division 5. Laget slutade trea i kvalspelet och blev kvar i 6:an, en serie som man tills i år kliver in till med helt andra förutsättningar. Anledningen till det är den generationsväxling som bytt ut halva truppen.

Extrem ruljangs i spelartruppen. Med de orden kan man sammanfatta Fellingsbro GoIF:s förberedelser inför den nya säsongen. Förra årets serietvåa har bytt ut i princip halva truppen, en rockad som är lika mycket på gott som på ont.

Den alltmer erfarne tränaren Victor Huerta konstaterar att Fellingsbro nu genomgår en välbehövlig generationsväxling. Den tidigare relativt ålderstigna stommen har nu börjat att slussas ut och in kliver de egna talangerna. Men det som Huerta också erkänner är att generationsväxlingen mycket väl kan komma att sätta sin prägel på lagets säsong.

För sedan man lämnade det misslyckade kvalspelet till division 5 bakom sig har ett dussin spelare sagt farväl till klubben. Många av dessa har sökt sig till högre divisioner. Det säger en hel del om vilken extremt hög nivå som Fellingsbro faktiskt höll förra året. Men det säger också en hel del om vilket tomrum som det skapar i årets lagbygge.

Nytt lag, samma spel

Bland de som lämnat finns mittfältsmotorn Samuel Eze, mångsidige backen David Greneby och framförallt skyttekungen Fahad Wuzibat. Dessutom har Steven Bamba precis som Samuel Eze tagit steget till rivalen IFK Lindesberg. Alla dessa förluster är svåra att ersätta, men Huerta menar att man rekryterat rätt typ av spelare.

En av de som anslutit är Fellingsbro-sonen Kristoffer Kullander, som kommer från division 4-spel och ska fylla Ezes skor på mittfältet. Även den elva år äldre Daniel Alderholm har förstärkt laget med sin högerfot och mittbacken Manne Nilsson med sin attityd. Och samtidigt som IFK hämtat spelare hos Fellingsbro har Huerta svarat med samma mynt.

Redan i höstas blev det nämligen klart att Armend Miftari flyttar till Fellingsbro. 96:an gjorde ett mycket starkt fjolår i IFK, där han slutade på sex mål i seriespelet. Att Armend nu blir en del av Victor Huertas lag är något som på sikt kan väga upp för förlusten av Fahad Wuzibat.

Totalt sett har det alltså varit ett aktivt vinerhalvår för Fellingsbro. När man nu laddar för den nya säsongen gör man det med till stora delar nytt lag, men med exakt samma spel. Laget kommer även i år att vilja ha ett varierat anfallsspel där kantspelet står i fokus. Den största förändringen med årets Fellingsbro kan därför bli det eventuella skiftet till 4-3-3.

Kommer ta tid för spelet att klaffa

Hur man väljer att ställa upp i premiären, och övriga säsongen för den delen, är oklart. Spelet lär i vilket fall inte sitta till en början och allt annat vore högst imponerande. Att tvingas byta ut halva truppen är ofta något som påverkar spelet.

För även om truppen i dagsläget har samma kvalitet som fjolårets kommer det att ta tid innan allting klaffar. De nya spelarna ska lära känna de gamla, tränarens taktik ska nå ut till laget och man måste hitta flytet i spelet. Huerta är medveten om detta. Därför går han in till årets säsong med en klart mer försiktig attityd mot föregående år.

Det som tidigare hetat att man ska slåss i toppen har nu bytts ut mot den övre halvan. Huerta själv pekar ut IFK Lindesberg och Nora som de två tänkbara topplagen, med Lillkyrka strax bakom. Någon egen målsättning finns ännu inte och det kan vara klokt.

Om en vecka spelar Fellingsbro GoIF premiär i årets upplaga av division 6. Vart man egentligen står är det nog ingen som vet. Potentialen och erfarenheten finns i laget, men nu gäller det att få allting på plats så snabbt som möjligt. Tiden är Fellingsbros största motståndare.

Publicerad 23 april 2015 klockan 11:16

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”
Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid ...
19 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen
Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-06-01 21:14