Tiden är Fellingsbros största motståndare

I höstas kvalade Fellingsbro GoIF för att nå division 5. Laget slutade trea i kvalspelet och blev kvar i 6:an, en serie som man tills i år kliver in till med helt andra förutsättningar. Anledningen till det är den generationsväxling som bytt ut halva truppen.

Extrem ruljangs i spelartruppen. Med de orden kan man sammanfatta Fellingsbro GoIF:s förberedelser inför den nya säsongen. Förra årets serietvåa har bytt ut i princip halva truppen, en rockad som är lika mycket på gott som på ont.

Den alltmer erfarne tränaren Victor Huerta konstaterar att Fellingsbro nu genomgår en välbehövlig generationsväxling. Den tidigare relativt ålderstigna stommen har nu börjat att slussas ut och in kliver de egna talangerna. Men det som Huerta också erkänner är att generationsväxlingen mycket väl kan komma att sätta sin prägel på lagets säsong.

För sedan man lämnade det misslyckade kvalspelet till division 5 bakom sig har ett dussin spelare sagt farväl till klubben. Många av dessa har sökt sig till högre divisioner. Det säger en hel del om vilken extremt hög nivå som Fellingsbro faktiskt höll förra året. Men det säger också en hel del om vilket tomrum som det skapar i årets lagbygge.

Nytt lag, samma spel

Bland de som lämnat finns mittfältsmotorn Samuel Eze, mångsidige backen David Greneby och framförallt skyttekungen Fahad Wuzibat. Dessutom har Steven Bamba precis som Samuel Eze tagit steget till rivalen IFK Lindesberg. Alla dessa förluster är svåra att ersätta, men Huerta menar att man rekryterat rätt typ av spelare.

En av de som anslutit är Fellingsbro-sonen Kristoffer Kullander, som kommer från division 4-spel och ska fylla Ezes skor på mittfältet. Även den elva år äldre Daniel Alderholm har förstärkt laget med sin högerfot och mittbacken Manne Nilsson med sin attityd. Och samtidigt som IFK hämtat spelare hos Fellingsbro har Huerta svarat med samma mynt.

Redan i höstas blev det nämligen klart att Armend Miftari flyttar till Fellingsbro. 96:an gjorde ett mycket starkt fjolår i IFK, där han slutade på sex mål i seriespelet. Att Armend nu blir en del av Victor Huertas lag är något som på sikt kan väga upp för förlusten av Fahad Wuzibat.

Totalt sett har det alltså varit ett aktivt vinerhalvår för Fellingsbro. När man nu laddar för den nya säsongen gör man det med till stora delar nytt lag, men med exakt samma spel. Laget kommer även i år att vilja ha ett varierat anfallsspel där kantspelet står i fokus. Den största förändringen med årets Fellingsbro kan därför bli det eventuella skiftet till 4-3-3.

Kommer ta tid för spelet att klaffa

Hur man väljer att ställa upp i premiären, och övriga säsongen för den delen, är oklart. Spelet lär i vilket fall inte sitta till en början och allt annat vore högst imponerande. Att tvingas byta ut halva truppen är ofta något som påverkar spelet.

För även om truppen i dagsläget har samma kvalitet som fjolårets kommer det att ta tid innan allting klaffar. De nya spelarna ska lära känna de gamla, tränarens taktik ska nå ut till laget och man måste hitta flytet i spelet. Huerta är medveten om detta. Därför går han in till årets säsong med en klart mer försiktig attityd mot föregående år.

Det som tidigare hetat att man ska slåss i toppen har nu bytts ut mot den övre halvan. Huerta själv pekar ut IFK Lindesberg och Nora som de två tänkbara topplagen, med Lillkyrka strax bakom. Någon egen målsättning finns ännu inte och det kan vara klokt.

Om en vecka spelar Fellingsbro GoIF premiär i årets upplaga av division 6. Vart man egentligen står är det nog ingen som vet. Potentialen och erfarenheten finns i laget, men nu gäller det att få allting på plats så snabbt som möjligt. Tiden är Fellingsbros största motståndare.

Publicerad 23 april 2015 klockan 11:16

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Playoff-spelet är igång

Under tisdagskvällen inleddes det omtalade playoff-spelet som kan leda Lindlöven till HockeyAllsvenskan, vid sin första playoff-match fick ”Löven” möta Visby/Roma på den gotländska hemmaisen och trots en ljus inledning där Linde hade en 2-målsledning inför den sista perioden så bjöds publiken på 20 målrika minuter i avslutningen.

25 februari 2020 klockan 22:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF skrev historia i arenan

Det var en historisk handbollsmatch som spelades i Lindesberg Arena under söndagseftermiddagen där LIF Lindesberg arrangerade Lindesbergs första parahandbollsmatch någonsin och trots att hemmalaget gick förlorande ur matchen mot Eskilstuna så var det handbollsglädjen som räknades högst.

23 februari 2020 klockan 20:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen ...

Tråkig förlust efter långresa

Efter en jämn första halvlek så krossades LIF Lindesberg av det aktuella bortalaget HIF Karlskrona efter halvtidsvilan och n...

Linde Volley går in för säsongsavslutning

Elitseriens avslutning närmar sig, på söndag spelas den sista hemmamatchen inom volleybollens Elitserie där ...

LIF Lindesbergs parahandbollslag möter Eskilstuna på hemmaplan. Foto: LIF Lindesberg

Dags för historisk match i parahandboll

I helgen skrivs det historia i Lindesberg arena, då LIF Lindesberg arrangerar sin första hemmamatch någonsin i parahandboll.
– Det är superkul att det blivit så stort intresse för det, det är ett härligt gäng som verkligen stöttar och pushar varandra, berättar Ricky Nordahl.

20 februari 2020 klockan 15:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Straffläggning avgjorde onsdagens match mot Borlänge Foto: Timmy Lundegård

En våldsam rysare avslutade AllEttan

Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i övertid och sedan straffavgörande, med fem straffskott per lag så var det en jämn kamp som väntade där det sista skottet skulle bli matchavgörande.

20 februari 2020 klockan 00:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo
I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-truppen, som ska representera Sverige vid OS i Tokyo i sommar. ...
19 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista matchen i AllEttans grundspel
Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, ...
17 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén
En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra ...
16 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot Göksten och herrarnas allsvenska match mot Torslanda slutade med seger, båda hemmalagen spelade jämna matcher där de avgjorde sina matcher med bara någon minut kvar av speltiden.

16 februari 2020 klockan 21:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succé, nu är det dags igen där föreningen siktar in sig på ett dubbelarrangemang när LIFs Division 2-damer står inför en viktig match mot tabelltvåan Göksten medan det Allsvenska laget ställs mot Torslanda i jakten om två viktiga poäng.

14 februari 2020 klockan 13:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens...

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Bortaförlust för LIF Lindesberg

Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för LIF Lindesberg under lördagens bortamatch, efter ett starkt övertag i halvtid så visade set sig att inledningen av matchens andra halvlek skulle bli matchavgörande, något som inte var till LIFs fördel.

8 februari 2020 klockan 20:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Uppåtgående form trots en ny förlust

Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lö...

Elitseriens tabellfyra intar Arenan

Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det ...

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där ...

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvä...

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motst...

Förlust på hemmaisen trots dröminledning

Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de lå...

Foto: Hasse Persson

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF

Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt inträde, LIF Lindesberg slog på en riktig succé när fjolårssäsongens elitserielag AIK besökte Lindesbergs Arena där det orangea hemmalaget bjöd på en favorit i repris och vände matchen till en uddamålsseger trots ett stort underläge.

31 januari 2020 klockan 23:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år
Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en ...
31 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlöven föll mot tabellettan
Efter att brutit den negativa resultattrenden på Lindlövens hemmais så begav sig laget till dalarna där tabellettan Borlänge stod som motstå...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när AIK gästar arenan
Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen, fjolårssäsongens ...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-29

2020-01-26

2020-01-25

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-21

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-01-12

2020-01-04

2020-02-26 09:04