Totte Rajamäki på sång, gitarr och keyboard i högform. Foto: Smart Production AB

Tävla om fribiljetter till Dire Straits-hyllningen

Kan man någonsin tröttna på musik signerad Mark Knopfler och Dire Straits? Trodde väl inte det… Nu har Du chansen att bli lycklig ägare av en fribiljett till den kritikerrosade konsert, som är ute på turné och levererar de tidlösa riffen och låttexterna som den givmilde skotten Knopfler bjudit musikvärlden på genom åren.

Brothers in Arms, Money for Nothing, Sultans of Swing och Walk of Life är bara några av alla superhits som den brittiska rockgruppen Dire Straits levererat under sin aktiva era från 70-talets mitt till 90-talets dito. Sedan 2010 till dags dato levereras dessa – och många andra av Dire Straits hits –  fortfarande på många scener i landet under annan flagg. Logistiken av den tidlösa och unika musiken, står ett hyllningsband för under ledning av Lasse Nilsson från Fanthyttan.

Bild från premiäråret 2010. Hyllningsbandet tillsammans turnéledare Lasse Nilsson, som passar på att dra några feta ackord på guran till bandets...(konstpaus)...förtjusning?
Bild från premiäråret 2010. Hyllningsbandet tillsammans med turnéledare Lasse Nilsson, som drar några feta ackord till bandets…(konstpaus)…förtjusning?

– Det började med att jag sprang på trummisen Ola Johansson när jag var i Skara. Han tyckte att jag skulle komma till deras spelning i Mariestad, så jag for dit för att lyssna, säger Lasse.
Spelningen var en enskild tillställning som också blev starten för något mycket större än vad hyllningen till Dire Straits var tänkt från början.
– Det var aldrig deras tanke med konserten, att det skulle bli så här, skrattar Lasse Nilsson som sedan dess är turnéledare för ensemblen.

På senare tid har hyllningskonserten tagit ut svängarna rejält beträffande resevanorna. Det är nämligen inte längre endast svenska folket som suktar efter bandets kritikerrosade show. I våras spelade man för fulla hus på tre platser i Holland. Och det mesta tyder på att turnéplanen kommer fortsätta att ringa in fler orter på utsockneskartan framledes.
– Det finns ett stort europeiskt bolag som visat intresse för konserten, så det skall bli intressant att se vad som sker här framöver. Vi har helt klart mycket att tacka dagens sociala medier för hur det här har spridit sig utanför landets gränser, säger Nilsson.

Vill gärna hem igen

Den närmaste scenen man spelar på, från Lindesbergs sett, är i Västerås Konserthus på fredag i nästa vecka.
Den närmaste scenen man spelar på, från Lindesbergs sett, är i Västerås Konserthus på fredag i nästa vecka.

Hyllningskonserten har tidigare ringat in Lindesberg på kartan. Dock görs inget stopp här sedan man inte längre har samma förutsättningar nu som förr.
– Det är ju Lindesberg Arena som gäller numera, men stolpriserna skulle bli alldeles för höga. Det håller inte i Lindesberg. Vi behöver en lokal som klarar produktionen utan att biljettpriserna blir orimligt höga, påpekar Lasse Nilsson som fortfarande hoppas att få ”ta hem” konserten igen någon gång i framtiden.
Det närmaste man tar hyllningarna till Dire Straits Lasses hemmaplan, är till Västerås. Nästa fredag spelar man i Västerås Konserthus. Med en vecka kvar till Straits-frosseriet lottar LindeNytt ut fyra fribiljetter till konserten, så är just Du sugen på att infinna dig i Västerås Konserthus, skall du inte sluta läsa nu.

Vinn fribiljetter
Fyra biljetter fördelat på fyra vinnare. Blir du en av de lyckliga som får se konserten gratis?
För att vara med i utlottningen av fribiljetter, skall rätt svar skickas till redaktionen. Och frågan kommer här:

Tävlingsfrågan
Innan bandet tog namnet Dire Straits spelade man under namnet Café Racers, som för tankarna till ett modifierat motordrivet fordon. Vilket fordon är det vi söker?

Skicka ditt svar till tavling@lindenytt.com så är du med i utlottningen om du har svarat rätt på frågan.
Glöm ej att ange ditt namn och telefonnummer i mailet. Vinnarna kontaktas per telefon.
Tävlingen är öppen till måndag 5 okt. kl. 09.00. Lycka till!

På bandets hemsida finns smakprov på konserten: Klicka här!

Publicerad 2 oktober 2015 klockan 12:11


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Ögonblick från studentbalen 2020

Vad är väl en studentbal i coronatider? Den kan vara dötrist, långtråkig och alldeles, alldeles underbar! Det sistnämnda var onekligen i fallet när årets studenter gjorde entré på röda mattan utanför Nora Stadshotell under lördagen.

6 juni 2020 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Coronaläget: Inte läge att slappna av

Under torsdagen genomfördes veckans pressträff med kommunledningen, den tolfte i ordningen med fokus på coronapandemin...

Maskin läckte olja under färd genom bostadsområde

På fredagsmorgonen upptäcktes ett utsläpp av hydraulolja på en längre sträcka i bostadsområdet ...

Årets stipendiater utsedda – hemligheten läckte

I vanliga fall offentliggörs årets stipendiater under nationaldagsfirandet i Oscarsparken, men i år ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Centern sviker akutmottagningen i Lindesberg!

INSÄNDARE/DEBATT: Centern, Charlotte Edberger, svarar inte på en enkel fråga från oss två läkare; öronläkare och kirurg. Vad värre är så besvarar Centern inte den oro och fråga som uttryckts av mer än 350 företagare. Men oron har även uttryckts av representanter för fackförbunden Metall, Kommunal, Transport, Vårdförbundet.

5 juni 2020 klockan 07:44 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lindesbergs lasarett. Foto: Fredrik Norman

Replik till Charlotte Edberger (C)

INSÄNDARE/DEBATT: Jag är tacksam för att du tagit dig tid att besvara den debattartikel som Peter Jilke och jag fick publicerat i LindeNytt den 25 maj gällande behovet av att behålla ett akutsjukhus i Lindesberg. Men jag tycker ändå det är synd att du över huvud taget inte berör det centrala problemet. För att göra det konkret vill jag ställa några raka frågor.

5 juni 2020 klockan 07:38 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Årets nationaldagsfirande blir digitalt
De traditionella nationaldagsfirandena runtom i kommunen ställs i år in till följd av coronaviruset och de restriktioner som satts upp för att f...
4 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kotten & Co söker ny husse och matte när företaget läggs ut till försäljning
Det har gått nio år sedan Sara Lindlöf startade Kotten & Co, ett företag som ständigt utvecklats under årens gång och som under 2018 flyttade ...
4 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kritiserat förskoleförslag dras tillbaka
Under föregående vecka kunde LindeNytt rapportera att Barn- och utbildningsförvaltningen lagt ett förslag om att flytta förskolan Hagas hela ...
3 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Jennie Larsson

Bedragaren: ”Din son ligger inför döden”

En äldre kvinna i Frövi blev på tisdagen uppringd av en okänd man, som uppgav att kvinnans son hade varit inblandad i en olycka och var mycket illa däran. Mannen erbjöd sig därför att ordna skjuts åt kvinnan, för att hon skulle kunna ta sig till sjukhuset omedelbart – men kvinnan genomskådade bluffen.

3 juni 2020 klockan 13:29 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Uteserveringen vid Café Oscar med en storslagen utsikt över Lindessjön. Foto: Jennie Larsson

Idag öppnar Café Oscar – som året runt-restaurang

Även då det bara har gått två veckor sedan den lokale restaurangägaren Shavan Zakholi övertog Café Oscar från Stadshotellet, så är han nu redo att ta emot de allra första restauranggästerna. På onsdagen öppnar han – och ser ut att få hjälp av vädergudarna, som målat upp en sol på himlen för dagen.

3 juni 2020 klockan 08:02 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Man misstänks ha blottat sig för tonåringar vid badplats

En man i 60-årsåldern misstänks ha blottat sig för en eller flera tonårstjejer vid en badplats i...

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef ...

Svar på Ingemar Engstrands och Peter Jilkes insändare den 25 maj

INSÄNDARE/DEBATT: Lindesbergs lasarett är en av grundpelarna inom regionens sjukvård. ...

Annons

Foto: Ida Lindkvist

Polisen larmades till bråk i Storå – man i 70-årsåldern misshandlad

Strax före klockan åtta på tisdagsmorgonen larmades en polispatrull till en adress i Storå med anledning av en misstänkt misshandel. Enligt uppgift skall en man i 70-årsåldern ha blivit slagen av en man i 40-årsåldern.

2 juni 2020 klockan 08:36 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

ICA-Per ny ägare till Göransonska Gården

Från och med 1 juni har 1700-talsfastigheten Göransonska Gården i centrala Lindesberg ny ägare. Det kommunala ...

Privatperson hittade granat i ån – polisen spärrade av platsen

På lördagen larmades polisen till centrala Lindesberg med anledning av ett fynd av misst...

Polisen bekräftar: Det var den försvunna kvinnans kropp som hittades

För lite drygt en veckan sedan anträffades en avliden person i terrängen mellan Vedevå...

Nu ska hela kommunen sommarblomstra igen

Förra sommaren uteblev plantering av sommarblommor på de mindre orterna i kommunen på grund av hårda besparingskrav...

Coronaläget går in i ny fas

Under onsdagen höll kommunledningen sin elfte pressträff med anledning av coronasmittan och arbetet man gör under pandemin. Frå...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Rev hus – hittade mängder av ammunition och tändhattar

En större mängd gammal ammunition och tändhattar har hittats i ett hus i utkanten av Lindesberg. Fyndet gjordes i samband med att fastigheten skulle rivas, uppger polisen.
– Det är konstaterat att det rör sig om skarp ammunition av olika slag, säger Lars Hedelin vid polisen i region Bergslagen.

28 maj 2020 klockan 10:01 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lindesbergs kommun tidigarelägger investeringar för att gynna företagen
PRESSMEDDELANDE: Tidigt beslut om budget för att kunna påbörja större underhållsarbeten är en lösning från Lindesbergs kommun. Därmed kan fö...
27 maj 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Flytt av förskolebarn får kritik
Enligt ett förslag från barn- och utbildningsförvaltningen föreslås förskolan Haga i Lindesberg slås ihop med Grönsiskans förskola redan frå...
27 maj 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Miljonhopp mellan anbuden på bostadsbygge förvånar
Det står nu klart vilken byggfirma det blir som skall omvandla den gamla vårdcentralen till ett nytt flerfamiljshus med tolv lägenheter totalt. Sex...
26 maj 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-05-26

2020-05-25

2020-05-24

2020-05-22

2020-05-22

2020-05-21

2020-05-20

2020-05-20

2020-05-20

2020-05-20

2020-05-19

2020-05-18

2020-05-18

2020-05-18

2020-06-07 05:23