Talangintervjun: Albin vill ta nästa steg i Löven-tröjan

Under säsongen som gick gjorde han debut i HockeyEttan och spelade fram Lindlöven till playoff. Till i höst siktar Albin Gunnarsson på att ta nya kliv, både personligt och ute på hockeyrinken. Möt den 19-åriga Linde-killen som ska gå i bräschen för den nya generationen i Löven.

När Lindlöven presenterade truppen till HockeyEttan anno 2015-16 fanns många nya namn med. Flera av dessa hade lokal förankring, däribland en 19-årig yngling med endast en handfull A-lagsmatcher på meritlistan. Albin Gunnarsson har nu hunnit avverka sin debutsäsong och kan blicka tillbaka på en lärorik tid.

– Jag tycker att det överträffade mina förväntningar. Det gick ganska trögt i början, men sen kom man in mer och mer i laget och i själva seniorhockeyn. Så på slutet kändes det riktigt bra faktiskt, summerar Albin.

Säsongen som gick var centerns första i Lindlöven sedan flytten för sex år sedan. Den Lövenfostrade Albin tog då klivet till Guldsmedshytte SK, där han tog plats i föreningens U16-trupp. Ett år senare bar det av till Örebro Hockey och säsongen därpå blev BIK Karlskoga nästa klubbadress. Samtliga destinationer bjöd på juniorhockey i olika former, något som fick Albin att växa.

– För varje år kände jag att jag hela tiden tog nya steg. Jag utvecklades riktigt bra, både som person och som hockeyspelare, berättar han.

Någon större smak på A-lagslivet fick han dock inte, så när som på en kortare utlåning till Viking i division 2. Men förra sommaren öppnades så porten till HockeyEttan för Albin. Lindlöven kontaktade då 19-åringen, som inte var sen med att skriva på för moderklubben.

– ”Osten” (Tomas Östlund, sportchef) ringde till mig i slutet av förra säsongen. Han frågade om jag ville hem till Linde och spela, då tackade jag ja, minns Albin.

Gavs ett stort ansvar av tränaren

Att återigen få Lindehov som hemmaarena visade sig bli ett bra steg att ta. Albin hittade snabbt rätt under Jussi Salo, som visade upp en stor tillit sin unge center. Redan under hösten fick han gott om speltid och när Jonas ”Sill” Karlsson lämnade inför vårserien blev rollen som center än viktigare. Själv kände Albin av det ansvar som Jussi gav honom.

– Jo, det tycker jag absolut att jag märkte. Jag hade inte alls förväntat mig så mycket speltid som jag fick. Ju längre säsongen led blev det bara bättre och bättre och det var riktigt kul.

Säsongen slutade även med en riktigt fin notering för Lindlöven. Laget sprang hem förstaplatsen i vårserien, avancerade till playoff och pressade där Piteå till tre matcher innan man snöpligt slogs ut i förlängning. Playoffdrabbningarna följdes av stora publiksiffror och pressen att prestera var en ny lärdom för Albin.

– Det var riktigt häftigt. Det var en bra stämning och att få vara med och spela så viktiga matcher, med playoff och allt, var en upplevelse, förklarar Albin och pekar ut de egenskaper som han bidrog med till succélaget.

– Jag har väl en rätt hyfsad spelförståelse. Jag försöker att göra mina medspelare ännu bättre, kan man säga.

Förnyat kontraktet: ”Jag trivs bra i klubben”

Nästa säsong får Albin även chansen att fortsätta göra sina lagkamrater bättre. Förra torsdagen släppte Lindlöven nyheten att centern förnyat sitt kontrakt med klubben, med ett avtal som sträcker sig till sommaren 2017. Att krita på en förlängning med Löven var inget svårt beslut att ta.

– Det känns jävligt bra att ha det klart! Jag trivs bra i klubben och det känns väldigt bra. Jag ska träna på och slita, sen får vi se hur långt det räcker, säger Albin blygsamt och berättar om sina egna målsättningar för nästa säsong.

– Jag siktar väl på att utvecklas ännu mera som spelare och som person. Det är mitt mål.

Under Jussi Salos vingar får nu Albin möjligheten att ta nästa steg inom hockeyvärlden. Men allra först väntar en lång och tuff försäsong, något som redan har påbörjats. Månader och åter månader i gymmet och i löparspåret väntar nu innan det att pucken åter släpps i HockeyEttan. Men Albin vet att den här tiden är viktig.

– Jajamän, det blir att köra riktigt hårt. Det är inte roligt alls, men man måste det för att kunna komma i så bra form som möjligt till det att säsongen drar igång. För man måste vara beredd från start.

Det här är Albin Gunnarsson:
Född: 3:e maj 1996
Klubbar: Lindlöven, Guldsmedshytte SK U16, Örebro Hockey U16, BIK Karlskoga J18+J20, Viking, Lindlöven
Position: Center
Aktuell med: Skrev förra veckan på för ytterligare en säsong med Lindlövens A-lag

”Talangintervjun” är en artikelserie som fokuserar på framtidens idrottare. Har du tips på någon ungdom i ditt lag eller din förening som brinner för sin idrott? Tveka inte att skicka det till sport@lindenytt.com eller kontakta Hannes Feldin på 0704603603.

Publicerad 15 april 2016 klockan 20:27


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Fatlum Ahmeti nådde sitt 1000:e mål i Allsvenskan under lördagens bortamatch Foto: Hasse Persson

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssäsongens elitserielag Hammarby, båda lagen hade mycket att vinna och med en jämn match i spel så skulle segern avgöras inom de sista 15 sekunderna.

7 mars 2020 klockan 23:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-06-06 15:41