Det blir en rejäl byggnad som Elektroskandia ska flytta in i strax utanför Örebro. Tommy Allström Byggproduktion är totalentreprenör. Foto: Hans Andersson

TAB:s största uppdrag hittills: Centrallager för 300-400 miljoner

För bara några dagar sedan skrev de kontrakt. I nästa vecka börjar markarbetena och i slutet av mars bör man kunna se huset resa sig ur marken. TAB – Tommy Allström Byggproduktion har tagit hem ett jätteprojekt i Örebro värt 300 – 400 miljoner kr.

Det är Elektroskandia som flyttar från Bista industriområde i Örebro till andra sidan av stan. I Munkatorp bygger TAB ett nytt logistikcenter med centrallager och kontor. Det är en jättelik byggnad på över  40 000 kvadratmeter. En mindre fristående sidobyggnad ska också till. I april 2017 ska det vara inflyttningsklart för ca 350 anställda..

– Här på den här sidan där vi har kontorsdelen ser du en jättelång glasvägg. Vi bygger ca 6 000 kvadratmeter kontorsyta i en tvåvåningsdel och sedan ett hög och låglager på 40 000 kvadratmeter, visar Tommy Allström på en översiktlig skiss. Höglagret har en takhöjd på 30 meter (!).

Elektroskandia är el-teknikgrossist med 770 anställda på ett 50-tal platser i Sverige och omsätter här ca 6 miljarder. Företaget grundades i Sverige för snart 100 år sedan men ingår sedan 2008 i en av de största elgrossistkoncernerna i världen. När bygget är klart i Munkatorp kommer här att finnas 48 000 artiklar. Det mesta används av yrkesfolk, men Elektroskandia säljer också Cylindas hela vitvarusortiment.

Det här kontraktet är värt 300 – 400 milj. kr;  tre gånger så stort som TAB:s fram till nu största projekt. Det är stora projekt som driver Tommy Allström och han gillar att ta sig an stora eller komplicerade uppdrag. Projektet har förstås hög prioritet och en del mindre projekt kommer nog TAB att få säga nej till, men det av verksamheten kommer att fortgå som vanligt

Tommy Allström har precis skrivit kontrakt på över 300 miljoner - det största hittills. Foto: Hans Andersson
Tommy Allström har precis skrivit kontrakt på över 300 miljoner – det största hittills. Foto: Hans Andersson

– Här gäller att vi uppfyller väldigt precisa krav när det gäller de ledtider som finns i planeringen eftersom det ska klaffa med andra företags stora installationer i lagret, säger Tommy Allström, som är omvittnat noggrann med god planeringsförmåga.
Tommy Allström har räknat på det här sedan i maj – då det handlade om en delad generalentreprenad – och sedan det gått några turer, med bl a överklagande från ornitologerna i Örebro, blev det en ny vända i september och TAB fick uppdraget att genomföra en totalentreprenad.  Han räknar med att det kommer att vara runt 130 i arbete i Örebro, när det är som mest – de flesta från underleverantörer.16 – 20 är TAB-anställda – alltså knappt hälften av personalstyrkan på Tommy Allsröm Byggproduktion AB.

Med bra skyltläge vid Munkatorp kommer Elektroskandias kontor och lager att ligga –  intill europaväg E18 vid avfarten till Glanshammarsvägen strax utanför Örebro.

– Nuvarande byggnad är byggd 1967 och kräver intensivt underhåll som inte är hållbart i längden. Vi verkar idag i fem olika byggnader samt har extern lagring vilket inte är effektivt. Det nya centrallagret kommer att ha mer renodlade processer, skriver Peter Landenberg, logistikdirektör på Elektroskandias hemsida.

Även TAB:s eget kontor i Lindesberg ligger väl synligt efter en väl trafikerad väg – där den delar sig i RV 50 och RV 68. Huset ligger alldeles för sig själv i norra änden av den del av Stafettgatan som används för motortävlingar. Tommy Allström, som själv skissat huset, visar runt i personalutrymmen, kontor, gym, lager och verkstad – och det läckra sammanträdesrummet med 50-talspanel – en designdetalj som också finns sparsmakat på andra ställen i huset.

Webbkamera vid Munkatorp: Du kan följa arbetet med det nya centrallagret vid Munkatorp från en webbkamera som uppdateras var femte minut via länken: http://webbkameror.se/byggkameror/elektroskandia/

Publicerad 4 december 2015 klockan 10:57

Hans Andersson , 073-086 29 24 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Full koncentration råder i köket när finalrätterna lagas. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Unga kockar möttes i matduell på Lindeskolan

Det stod mellan ”Fetaostlax med pasta” och ”Ugnsbakad lax med potatismos och grönsaker” i dagens Kockduell som gick av stapeln på Lindeskolan. Två rätter och två lag skulle bedömas av tre lokala kockar som tillsammans utgjorde årets jury.

16 januari 2020 klockan 14:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Jens Isemo, vd på Linde energi, laddar bilen med förnybar el från Linde energi. Foto: Linde energi

Laddningar av elbilar ökade med drygt 400 procent

Pressmeddelande: I juni 2018 driftsattes de första publika laddstationerna för elbilar i Lindesbergs kommun. När 2019 summeras kan Linde energi konstatera att intresset för att ladda elbilar har ökat kraftigt, närmare bestämt med dryga 400 procent.
– 2020 väntas bli året då elbilar slår igenom på bred front. Då känns det bra att vi på Linde energi och i Lindesbergs kommun är väl rustade, med en väl utbyggd lokal laddinfrastruktur, säger Jens Isemo, vd på Linde energi, i ett pressmeddelande.

15 januari 2020 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Nya möjligheter när Berits flyttar till större

På måndag 13 januari nyöppnar Berits damfrisering i sina nya lokaler på Kristinavägen 24 i Lindesberg. Fö...

Snart byggs vårdcentral och tandläkarmottagning om till bostäder

Inom kort skall vårdcentralen och Folktandvården i centrala Lindesberg ta flyttlasset till ...

2300 besökare på bion under storhelgerna – ökning med 44 procent

Det var många som ville gå på bio under julledigheten, och i kombination med ett vä...

Foto: Jennie Larsson

Fortsatta problem med nedskräpning vid återvinningsstation

I höstas konstaterade Förpacknings- och Tidningsinsamlingens regionchef, Ulla Krohn, att situationen vid återvinningsstationen i området Stadsskogen var ohållbar. På kort tid hade man kunnat se hur nedskräpningen hade eskalerat och blev mer och mer djärv. Bland annat hittades vitvaror, inredning och möbler dumpade där. I dagarna har nya fall av nedskräpning konstaterats.

27 december 2019 klockan 13:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Regionen måste behålla Akutmottagningen i Lindesberg!

”Denna kväll var akuten överfylld. Platserna i korridorerna likaså. Väntan på läkare som kunde ge nödvändig smärtlindring alltför lång. Det är inte undantaget, snarare regeln.” Så beskriver, helt nyligen i Nerikes Allehanda, ett oppositionsråd i Region Örebro län ett besök med sin make på akutmottagningen vid USÖ.

23 december 2019 klockan 07:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lindegym utökar verksamheten med egen padelbana
Lindegym tar nu steget från att enbart vara ett gym till att bli ett träningscenter. Den tidigare innebandyrinken får nu kliva åt sidan för att ...
18 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tomte och klappar när Salong Diem firar in julen
För Wajih Daoud på Salong Diem i Lindesberg är julen glädjens högtid, något han mer än gärna förmedlar till sina kunder. Varje eftermiddag ...
17 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Det nalkas julfest i dagarna två
För tredje året i ordningen får Lindesbergarna chansen att fira in julen tillsammans med Martin Almgren, Jesper Hugosson och en hel hög med vä...
16 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Markus Westberg och hans Ryggakuten har öppnat på Bytesgatan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Välmående i centrum hos Ryggakuten

Markus Westberg med rötterna i norrländska Nordmaling flyttade till Lindesberg så sent som i september i år, och redan nu slår han upp portarna till sin verksamhet, Ryggakuten Väst.
-Skyltarna kom upp i fredags, så nu är det öppet ”på riktigt”, berättar Markus för LindeNytt.

13 december 2019 klockan 13:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Energikällan

bildspel Titta in i nya äventyrsbadet: Öppet igen efter omfattande renovering

Efter en omfattande renovering, har man nu öppnat hela äventyrsbadet i badhuset Energikällan igen. Samtidigt presenteras en rad nyheter som skall höja upplevelsen för både gammal som ung badgäst, meddelar badhuschef Fanny Ardesjö på torsdagen.

12 december 2019 klockan 16:03 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Hotelldirektören slutar och blir hotellägare på annan ort

Hotelldirektör Robert Troëng Johansson på Lindesbergs Stadshotell, meddelar att han nu avslutar ...

Bankhus får ny ägare: ”Vi är jätteglada”

För en tid sedan kungjordes av Bergslagens Sparbank, att man hade för avsikt att sälja det egna ...

”Globen” nästa för Bergslagens Spektakelteater

Efter publiksuccéer som "Smidda planer", "Siggebohyttans Spektakler" och nu senast "Pappersvalsen" ...

Annons


Eric expedierar den första Black Friday-kunden (kunderna) för dagen. Karl-Olof och Birgitta har hittat den TV man haft ögonen på - och som förhoppningsvis också skall falla barnbarnen i smaken. Foto: Fredrik Norman

bildspel Morgonpigga tog chansen att göra klipp på Black Friday

Flera av de Linde City-anslutna butikerna, öppnade två timmar tidigare på fredagen – och kommer att hålla öppet två timmar längre in på kvällen också. Utanför hemelektronikbutiken Elon Ljud & Bild uppstod en kortare kö av morgonpigga konsumenter som denna ”svarta fredag” jagade röda priser.

29 november 2019 klockan 10:49 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Personalen tar över restaurang och ger den en brittisk touch

Från och med 1 december drivs centrumrestaurangen Salute av nya ägare. Då tar Azhi Karaman och ...

Ung entreprenörstrio öppnar butik där kläder får ny chans

Kompisarna Fanny Andersson, Tindra Norgren och Anna Jäderqvist går andra året på ...

Björn Persson utnämnd till Activaambassadör

Stiftelsen Activa arbetar för att arbetslösa personer med långvarig ohälsa eller funktionsnedsättning ska n...

Nu släpper han sin tredje kriminalroman

Efter 40 år som polis, började John Jäderqvist skriva kriminalromaner. Sedan första boken "Polisbil 60313" släpptes...

Audio Video plockar ned skylten och hänger upp en ny

Efter 56 år som Audio Video byter hemelektronikkedjan nu namn och blir istället Elon Ljud & Bild. Detta ...

M-politiker besökte ICA-butik och pratade stölder, post och kris

I fredags fick butikschef Carolina Eriksson, ICA Supermarket i Lindesberg, besök av en ...

Arkivbild. Foto: Hans Andersson

Högtryck på däckverkstaden när kylan slog till

Omslaget till kyligare väder har inneburit att trycket på däckverkstäderna har ökat markant på bara några få dagar.
– Just nu ser det ut som att vi kommer behöva ta in mer personal, säger Jojje Andersson på Sjömadäck AB i Lindesberg.

1 november 2019 klockan 13:49 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Premiär för Backa Studios långfilm ”Lantisar”
Under fredagen är det premiär för det lokala produktionsbolaget Backa Studios rykande färska långfilm "Lantisar", som delvis är inspelad i ...
1 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Socialdemokraterna lovar att ta fighten för lasarettets framtid
I en debattartikel uttrycker Socialdemokraternas ordförande, John Omoomian, och kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson, oro och ...
30 oktober 2019 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Energibolaget manar till försiktighet när vattennivåerna är höga
Just nu råder höga flöden i våra vattendrag - och med anledning av det går det kommunala energibolaget Linde energi ut med information om hur ...
25 oktober 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-10-24

2019-10-18

2019-10-15

2019-10-10

2019-10-04

2019-10-03

2019-09-30

2019-09-27

2019-09-27

2019-09-27

2019-09-25

2019-09-21

2019-09-19

2019-09-16

2020-01-20 14:03