Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen obesegrade Engelholm gästade Lindesberg Arena, trots det tuffa motståndet visade hemmalaget sin sanna kapacitet och bjöd publiken på en rysare som de sent kommer att glömma.

SM-slutspelen närmar sig med stormsteg och med två matcher kvar av grundspelet så fanns det fortfarande chans till en plats i slutspelets kvartfinal, med en uppåtgående spelarform hos Linde Volley och med en avslutande bortamatch mot tabellens bottenlag Svedala i sikte så skulle Linde-laget avsluta Elitseriens hemmasäsong med säsongens kanske tuffaste match.

Med fem raka SM-guld bakom sig så såg Engelholm ut som att bli ett omöjligt lag att slå och även om hemmalagets formkurva såg ut att vara på väg uppåt så var det nog många i publiken som hade sina tvivel på någon typ av seger.

Matchen blåses igång där Linde inledde med ledningen efter en för lång serve från Engelholms sida där bollen landade utanför planen, bortalaget kom snabbt tillbaka i matchen och en jämn inledning så började Engelholm att dra undan där Linde tvingades till matchens första time-out med 7-11 på poängtavlan.

Trots ett starkt spel från Linde Volley så fortsatte bortalaget att gå undan med poängen och trots spelarbyten och en ny time-out så var förprånget till Engelholm för stort och bortalaget stod som setvinnare.

I det andra setet började Linde Volley att bekänna färg, Engelholm inledde med ledningen efter ett lyckat anfall följt av en lyckad serve och inledde därmed med 0-2, hemmalaget var dock snabba med spelet och med ett lyckat anfall från Antonia Babic som följdes upp av en bra blockering vid nätet av Braedyn Tutton och hård serve från Sofie Fahlin så hade Linde gått om tabellettan Engelholm.

Väl i ledningen bjöds det inledningsvis på tråkiga servar som sedan följdes upp av ett starkt spel från Linde Volley som lyckades hålla bollarna på motståndarens planhalva, med en begärd time-out från Engelholm så var ställningen makalösa 15-11 där Antonia Babic bjöd på ännu en poäng direkt när spelet på nytt sattes igång.

Matchen blev därefter jämnare då bortalaget med blockeringar vid nätet lyckades smyga upp poängen och vid 18-19 lämnade Lindes coach Jason Laffer in en time-out.

– Jag kollade inte på poängtavlan under setet då jag inte ville få någon poängpress under spelet men samtidigt visste jag om att vi höll i ledningen ett tag och jag tycker att alla gjorde ett jättebra jobb i att hålla spelet stabilt, tyvärr lyckades nog Engelholm att hitta rätt i sitt spel för att ta ledningen igen, vi är nog lite besvikna av att vi inte kunde hålla ledningen längre, menade Laura Reeks.

Laget bytte därefter poäng och med de sista poängen i sikte så hade hemmalaget chans på en setpoäng mot seriens tuffaste lag men med 23-23 på tavlan så tillkom det ett felspel under en passning som ledde till 23-24, trots att vinstchansen fortfarande var vid liv så höll Engelholm i högre energi och avgjorde setet med retsamma 23-25.

Med en stark inledning av det tredje setet så greppade Engelholm en ledning som blev svårslagen där bortalaget säkrade segern, men knappast lika ”enkelt” som de nog hade trott.

– Vi spelade nog en av våra bästa matcher på länge vilket är en bra känsla att ha med sig när vi närmar oss slutspelet som bara är någon vecka härifrån, menar en besviken men samtidigt nöjd Laura Reeks direkt efter matchen.

– Det känns som att laget börjar byggas upp igen, ”Kat” har fortfarande problem med sin ankelskada men hon är ändå tillbaka vilket är en stor del av vårat spel samtidigt så tror jag att alla är positiva över att börja ”pusha” sig själva lite extra då vi visar att vi kan bättre än det vi visade idag och försöka bygga upp konsistensen in i spelet, menar Laura och avslutar med sina tankar om SM-slutspelet:

– Spelar vi som vi gjorde idag så tror jag absolut att vi kommer göra bra ifrån oss.

Resultat Linde Volley-Engelholm
Slutresultat: 0-3 (17-25, 23-25, 17-25)
Publik: 104 personer

Poänggörare: Antonia Babic (9), Laura Reeks (7), Braedyn Tutton (5), Katrina Janssen (5), Emilia Johansson (4), Linnea Skogsberg (4), Sofie Fahlin (1)

Matchen Lirare: Linnea Skogsberg

Nästa hemmamatch: Ingen ny hemmamatch är planerad förrän SM-slutspelet, datum och motstånd är ännu inte klart.

Publicerad 23 februari 2020 klockan 19:19

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

En stor gran blockerade trafiken i höjd med Fanthyttan på torsdagen. Foto: Jennie Larsson

Riksvägen öppen igen efter att omkullblåst träd blockerat trafiken

De mycket hårda vindbyarna ställde till det i trafiken på torsdagseftermiddagen. Strax före klockan 14 gick larmet om att ett träd hade fallit rakt över riksväg 50.

2 april 2020 klockan 14:41 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Vårdpersonal larmar: Coronadödsfall på vårdboende

Under måndagen inträffade det första dödsfallet i Örebro län till följd av coronaviruset och ...

Lindesbergs kommun samordnar mellan branscher

PRESSMEDDELANDE: Lindesbergs kommun vill bidra i arbetet gentemot våra medborgare och det lokala näringslivet ...

Inbrottstjuv tog sig in i kyrka – tappade toapapper i flykten

Tidigt på onsdagen upptäcktes en obehörig person uppehålla sig i Kristinakyrkans lokaler ...

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Bekräftat fall av coronasmitta på vårdboende i Lindesberg

Ett bekräftat fall av covid-19 har konstaterats på ett vårdboende i Lindesbergs kommun. Det aktuella boendet kommer nu att vidta åtgärder för att minimera risken för smittspridning.

31 mars 2020 klockan 17:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Hoverboard misstänks ha orsakat bostadsbrand

På tisdagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår till ett bostadshus i Gusselby. Detta sedan kraftig rökutveckling bildats i samband med en brand som med största sannolikhet har orsakats av en så kallad hoverboard, även kallad elektrisk balansbräda.
– Anmälaren som ringde och larmade hade tagit sig ut tillsammans med de barn som fanns i bostaden, uppger Stefan Dangardt vid polisen i Bergslagen.

31 mars 2020 klockan 10:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Stora ekonomiska konsekvenser att vänta i spåren av Coronakrisen
På måndagen kallades media till en pressträff av kommundirektör Henrik Arenvang och kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson. Detta med ...
30 mars 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

bildspel Smygkika in i Bergsfiket
Imorgon, tisdag, är det dags för Bergsfiket att slå upp portarna för allra första gången och ta emot sina premiärkunder. LindeNytt kan dock ...
30 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Trädgårdseldning har redan lett till flera gräsbränder
Det råder fortfarande stor risk för gräsbränder i Lindesbergsområdet med övriga delar av länet. Hittills har man konstaterat två fall av brä...
30 mars 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Färggranna buketter pryder nu borden på Lindesbergs äldreboenden. Foto: Ågården

Blomstrande överraskning till Lindesbergs äldreboenden

Under torsdagen fick de boende på Lindesbergs äldreboenden en ordentlig överraskning när Lindesbergs Handelsträdgård kom för att leverera ett fång tulpaner.
– Det var otroligt uppskattat och lättade verkligen upp stämningen, berättar Linda Viberg enhetschef på Ågården.

27 mars 2020 klockan 15:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En del av det glada gäng som idag packar varor för fullt. Foto: ICA Supermarket Lindesberg

Högtryck på ICAs onlinehandel

Ica Supermarkets onlinehandel slår rekord, och under fredagen arbetar personalen febrilt för att få ut alla ordrar.
– Det är ett kvitto på att folk bryr sig och har tagit till sig informationen om att inte vara ute och handla om man är sjuk eller i riskgrupp, berättar Carolina Eriksson på Ica Supermarket i Lindesberg.

27 mars 2020 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Irja lämnar politiken: ”Jag har alltid drömt om att öppna en korvkiosk”

I veckan informerade kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson, att ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Centerpartiet uttalar sig om hanteringen av coronaläget

PRESSMEDDELANDE: Vi förtroendevalda i Centerpartiet Lindesbergskrets vill i dessa tider uttrycka vårt ...

Annons

I helgen får 65-plussare hjälp att tvätta bilen, helt utan kostnad. Foto: NiceCar

Nu bemannas den obemannade tvättstationen – ger gratis bilvård åt pensionärer

Mellan kl 07-10 under lördag och söndag bemannar NiceCar sin biltvätt med personal, som under ett antal timmar kommer att hjälpa pensionärer från 65 år och uppåt, samt de människor som riskerar att drabbas svårt vid smitta av coronaviruset att tvätta bilen – helt gratis.

26 mars 2020 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nu drar vårstädningen igång

Med start idag, torsdag, inleds vårstädningen då gruset efter vinterns halkbekämpning skall sopas upp. Under torsdagen och ...

Dags för årets helikopterbesiktning av elnätet

Med start måndag 30 mars kommer Linde energi att besiktiga elnätet med hjälp av helikopter. Vi flyger över ...

Kopparplåt till kyrkrenovering stals i Frövi i natt

Natten till onsdag har ett plåtslageri i Frövi haft inbrott. Enligt polisen saknas en större mängd ...

Grillköket skänker 250 portioner mat till Lindesbergare i nöd

En växande oro för de ortsbor som befinner sig i riskgrupper eller som sitter i karantän fick...

Så skall företagen stöttas i krisen

PRESSMEDDELANDE: Kommunerna i den norra länsdelen gör tillsammans med Samhällsbyggnadsförbundet och Samhällsbyggnadsf...

Ändrad tidplan för verkställande av jourförändringar

PRESSMEDDELANDE: Med anledning av den extraordinära situationen kring corona kommer verkställande av ...

Dan Johansson, VD Linde Maskiner. Arkivbild. Foto: Lina Hagström

Personalen skickas hem: ”Mycket allvarlig situation”

Linde Maskiner har drabbats extremt hårt av att fordonsindustrin ligger nere.
VD Dan Johansson är djupt oroad.
– Vi har ingen produktion alls just nu, så personalen får gå hem, kommenterar han.

24 mars 2020 klockan 10:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Inbrott i Café 37:an: ”Det är tufft ändå som det är”
Natten till tisdag har någon eller några tagit sig in i Café 37:ans lokaler i centrala Lindesberg. Kaféägare Björn Persson möttes i natt av en ...
24 mars 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Första bostadsrättsföreningen med laddstolpar – redan redo för fler
PRESSMEDDELANDE: Bostadsrättsföreningen Boken på Norevägen i Lindesberg är först ut i Lindesbergs kommun med att erbjuda de boende möjlighet ...
24 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Glöm inte våldet i hemmet under coronakrisen
INSÄNDARE/DEBATT: Världen har blivit utsatt för en kris där länder stänger sina gränser, människor tvingas att stanna hemma och t.o.m. sätta ...
24 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-23

2020-03-23

2020-03-21

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-19

2020-03-19

2020-03-19

2020-03-19

2020-03-18

2020-03-18

2020-03-18

2020-04-03 00:46