Succélöven saknar bara en enda sak

Tre matcher. Tre segrar. Nio poäng av nio möjliga. En position som serietvåa. Bortaseger mot en av seriefavoriterna. Man kan minst sagt påstå att Lindlöven fått en succéstart på säsongen. Det är bara en sak som saknas.

Det går inte att sammanfatta bortamötet mot tippade topplaget Skövde som något annat än en väl genomförd match. En succéseger om man så vill.

Bara en sådan sak som att lyckas vinna borta i mäktiga Billingehov (är jag inte helt fel underrättad var det första gången Lindlöven över huvud taget lyckades besegra Skövde i seriesammanhang) är starkt. Men jag gillade verkligen mycket av det jag såg.

Lindlövens olika formationer kuggade i varandra, alla tog jobbet och hjälpte varandra. Man nöjde sig inte med snygg alibi-hockey i hörnen utan vågade ta den ibland lite obekväma vägen in på mål (där är Patrik Näslund ett föredöme alla i laget borde se upp till). Man hade dessutom en målvakt i Adam Brown som klev fram när det som bäst behövdes. En riktig matchvinnare.

Han var förvisso bra hela matchen, men den utsökta räddningen när han stod i vägen för ett distinkt direktskott efter ett långt spel rakt över centrallinjen i slutsekunderna var direkt matchavgörande.

Det här Lindlöven har mycket som förra årets upplaga inte hade. Det kan jag säga redan efter tre omgångar. Den finns en självklarhet i spelet som fjolårsupplagan saknade och det är tydligt att det finns ett grundspel att luta sig tillbaka på.

Det är med andra ord ingen slump att laget öppnat säsongen 15/16 med tre raka segrar. Men det är en sak att vinna nu när säsongen är ung och en helt annan sak att göra det längre fram när det tuffar till sig. Ska Lindlöven fortsätta vara framgångsrika finns det en aspekt av spelet där man måste bli mycket, mycket bättre.

Det fysiska spelet.

För medan allt jag räknar upp ovan var riktigt bra, var Lindlövens tacklingsspel direkt dåligt. Eller jag kanske ska säga obefintligt.

Att effektivt gå på kropp, dela ut tacklingar och gå in hundra procent i närkamper är en viktig del av spelet. Tunga tacklingar tröttar ut motståndare, tufft närkampsspel innebär fler vunna puckar som i sin tur leder till fler farliga situationer. Det är sådant som är livsviktigt ju längre in på säsongen vi kommer.

Just där har Lindlöven mycket att jobba på. Laget måste börja gå på kropp mycket mer än man gjorde mot Skövde. Hemmalaget var mycket starkare just i den aspekten av spelet. Jag tror rent av att hemmabacken Erik Rosén ensam delade ut fler tacklingar än vad hela Lindlöven-laget gjorde gemensamt.

Jag blir irriterad när jag ser spelare som åker in till sargen och petar med klubban eller viker undan istället för att smälla på när bra tacklingslägen uppenbarar sig. Snäll hockey är inget för mig och Lindlöven var snälla, välartade gossar igår.

Det kanske kan tyckas onödigt kritiskt att ta upp en sådan detalj efter tre raka succésegrar, men det går att vinna utan fysiskt spel nu, det kommer inte att göra det längre fram (speciellt inte i en eventuell Alletta mot lag från Norrland som är kända för att spela tufft och fysiskt).

Jag ser så mycket bra med det här Lindlöven-laget att det skulle vara trist att se det falla längre fram för att det blir för bekvämt och inte tuffar till sig ordentligt.

Men som sagt, bortsett från fysiskt spel har laget alla nycklar.

En bortaseger mot Skövde är ett bevis så gott som något på det.

Publicerad 28 september 2015 klockan 09:22

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Förlust efter en seg inledning

Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs hockeyälskare att få återse Lindlöven på hemmaplan, det bjöds på ett segt spel från Linde inledningsvis vilket kom till att straffa sig när slutet av den sista perioden närmade sig.

16 januari 2020 klockan 00:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Fredrik Stenfelt

Lindlöven siktar mot tredje raka segern

Med två raka segrar bakom sig så är det ett formstarkt Lindlöven som tar emot tabell-ledande Hudiksvall HC när de gästar Lindehov under onsdagskvällen, trots att det tidigare mötet mot Hudiksvall inte blev som planerat så slutade matchen med Lindeseger vilket innebär att revanschsuget hos gästerna lär vara högt.

14 januari 2020 klockan 00:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Årets första bortaförlust för Linde Volley

Under lördagen spelade Linde Volley årets första bortamatch där lagbussen tog sikte mot Linköping, tre set ...

Derbyförlust på hemmaplan

Det blev en tuff årsinledande match för Linde Volley under lördagseftermiddagen när ett derby mot Örebro skulle spelas på ...

bildspel Storslagen årsinledning av LIF Lindesberg

Efter att avslutat året med en relativt enkel bortaseger mot RP Linköping så fortsatte LIF Lindesberg på samma ...

Foto: Timmy Lundegård

Volleybollderby i arenan

Med ett tufft 2019 bakom sig där flera skador har spökat för Linde Volley och hindrat laget från att spela på topp så laddar laget om för ett nytt år där SM-slutspel ligger som det stora målet, året inleds med ett derby mot Örebro och trots att Linde står med 16 raka derbyförluster så finns det en förhoppning att bryta den tråkiga förlust-trenden.

3 januari 2020 klockan 15:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

LIF Lindesberg avslutade året med vinst

Det var ett blåklätt LIF Lindesberg som befann sig i Linköping under lördagskvällen där årets sista match inom Allsvenskan väntade, trots problem under matchens gång för Lindes del så slutade det med en överlägsen seger.

28 december 2019 klockan 19:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Handbollsfest med julstämning
Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, förutom tre seniormatcher...
15 december 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley
Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som vikarie i årets sista ...
14 december 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning
I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en riktig handbollsfest. Linedance, livemusik ...
13 december 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året där Värnamo gästar arenan, en intensiv match förväntas och med flera skadade spelare i hemmalaget så finns det en chans att publiken kommer få stifta bekantskap med nya ansikten i hemmalagets line-up.

12 december 2019 klockan 10:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Patrik Ljungberg hyllas under kvällens match. Foto: Lindlöven

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest trogna eldsjälar Ernst Röös. Ikväll vill man återupprepa förra årets succé med att hylla sin egen supersupporter Patrik Ljungberg.

11 december 2019 klockan 13:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Snöplig förlust mot Skånela

Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF ...

Förlust mot obesegrade Engelholm

Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens ...

bildspel Guld och silver för hemmalagen

Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i ...

Annons

Foto: Samuel Blixt

Snart kan judofesten börja

På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av lag-SM i judo. Totalt 18 lag från hela Sverige är anmälda, och de regerande mästarna från Frövi Judo hoppas att få försvara sina medaljer inför en fullsatt arena. Det hela är upplagt för en enormt spännande dag.

5 december 2019 klockan 14:47 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

VM-guld till Amanda Orrbo

Det allra första världsmästerskapet i judo för personer med Downs Syndrom gick av stapeln under helgen i portugisiska Guimarães. ...

bildspel LIF gick mot en enkel hemmaseger

Med den senaste hemmaförlusten mot Amo bakom sig så visade LIF Lindesberg för hemmapubliken under söndagskvällen hur bra de...

bildspel Ny hemmaseger för Linde Volley

Med en ny seger bakom sig och tre nya poäng till Elitserietabellen är Linde Volley nu ett steg närmare en plats i det efterlä...

Fatlum Ahmeti spelar i VM-kval 2020

Under fredagsmorgonen kom nyheten att LIF Lindesberg-spelaren Fatlum Ahmeti är uttagen till Kosovos handbollslandslag inför...

Linde Volley satsar mot Grand Prix

Med en tuff helg bakom sig där Linde Volley spelade två bortamatcher som slutade med en snöplig förlust mot Falköping och...

VM nästa för Amanda

Imorgon fredag reser Frövi Judos Amanda Orrbo tillsammans med pappa Johan och tränaren Jonathan Fagerhill till portugisiska Guimarães, d...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Dubbla bortamatcher för Linde Volley

En förlust och en seger blev resultatet när tjejerna från Linde Volley spelade dubbla bortamatcher under helgen, under lördagen blev det en jämn kamp om poängen där Falköping drog det längsta strået med 3-1 och dagen därpå var det en bortamatch mot Värnamo som väntade där Linde-laget spelade till sig säsongens första 3-0-seger.

24 november 2019 klockan 18:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Frikast avgjorde bortamatch för LIF
Det blev en oväntad rysarmatch när LIF Lindesberg gästade Kungälv HK under lördagseftermiddagen, med ett oavgjort resultat efter första halvlek ...
23 november 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anna Bernholm uttagen till OS i Tokyo
Sveriges Olympiska Kommitté presenterade under onsdagen de första aktiva i truppen till OS i Tokyo 2020, och bland de 15 första uttagna blivande ...
20 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tredje raka segern för Linde Volley
Efter två upphämtningssegrar där Linde Volley förlorat de första två seten i båda matcherna så visade Linde-laget upp ett spel som gick att k...
17 november 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-11-17

2019-11-16

2019-11-15

2019-11-13

2019-11-10

2019-11-09

2019-11-06

2019-10-27

2019-10-26

2019-10-25

2019-10-24

2019-10-20

2019-10-19

2019-10-17

2020-01-18 06:46