Storseger i WSK:s premiär

Säsongen inleddes med tre fina poäng för WSK Lindesberg. I seriepremiären körde man över gästande Pålsboda fullständigt. 10-0 skrevs slutsiffrorna till, efter att Kristoffer Pettersson hållit nollan efter sina skadebesvär.

WSK Lindesberg inledde på torsdagskvällen den nya säsongen. Redan långt innan matchstart hemma mot Pålsboda var aktiviteten hög i Stadsskogsskolans Idrottshall, där både publik och spelare laddade upp. En av de som tidigt var på plats var WSK-tränaren Stefan Klack, som berättade om målen för säsongen.

– Det är att bli lite bättre än förra året. Bli starkare och snabbare och närma oss de bästa lagen. Men det kommer att bli tight i år också, serien är bättre nu tror jag.

Klack går nu in till sin femte säsong som tränare för WSK. Under sina år har han varit med om att ta klivet upp till division 1, fallit tillbaka ner i tvåan och stabiliserat laget där. Själv förespråkar Klack ungdomsleden och där har WSK det välställt. Redan förra säsongen slog sig flera juniorer in i A-truppen, killar som nu är redo för nästa steg.

– Jag vet några namn som vi har nämnt och som vi tror väldigt mycket på. Innebandymässigt är de där, men sen måste de bli lite större och starkare så klart, förklarar Klack och säger vad han tror om WSK:s chanser till division 1-spel i framtiden.

– Jag tror på stora möjligheter. Det är mycket upp till spelarna att orka och vilja. Det krävs att man är seriös och tränar på hårt, och då finns alla möjligheter inom några år.

”Vi höll fokus och då var det ingen fara”

Ikväll var det alltså dags för denna säsongs upplaga av division 2 att starta. WSK har under sommaren tappat Andreas Johansson och Jacob Nyström, som båda gått till Nora. Frågan inför hemmapremiären mot Pålsboda var därför om övriga laget kunde axla poängkungarnas mantel.

Publiken behövde dock inte oroa sig över det alltför länge. Redan efter tre minuter skickade Andreas Hansson in 1-0 från sin backposition, med ett skott intill stolpen. Niklas Carlsson och Hampus Hedin fyllde på med varsitt snabbt mål och William Svensson kunde sedan kontra in 4-0. En klar ledning för WSK, men med två hela perioder kvar att spela.

– Det gällde bara att hålla fokus hela matchen, så skulle det vara lugnt. Det är annars lätt att man kommer in i att hitta lite mer avgörande passningar och jaga poäng. Men jag tycker att vi höll fokus och då var det ingen fara, säger Stefan Klack.

Och någon fara var det aldrig för WSK. Två minuter in i mittperioden serverades Mattias Landgren öppet mål med en fin passning från Niklas Carlsson. Ytterligare två mål inom loppet av bara ett par minuter tog WSK upp till 7-0, vilket även avgjorde matchen definitivt.

Höll nollan efter skadan

Segersiffrorna skrevs till slut till hela 10-0. Poängbäst i WSK blev Niklas Carlsson, som stod för tre mål och en assist. Men även i defensiven fanns det utropstecken, inte minst i form av målvakten Kristoffer Pettersson som höll nollan.

– Kristoffer var riktigt duktig i målet idag. Han är tillbaka efter en lång frånvaro och spelar redan så här bra. Det är skönt för honom, berömmer Klack och tillägger vad han är mest nöjd med.

– Att vi i det stora hela höll en bra fart på bollen. Vi rörde oss, hade snabba pass och hade en bra fart i spelet helt enkelt.

Med tre fina premiärpoäng i bagaget blickar nu WSK vidare. Seriespelet fortsätter söndag nästa helg, då man ställs mot Varberga på bortaplan.

Matchfakta WSK Lindesberg-Pålsboda:
Resultat: 10-0 (4-0, 3-0, 3-0)
Publik: 96
Skott: 31-14
Mål WSK: 1-0 Andreas Hansson (Alamartin), 2-0 Niklas Carlsson (Hellsing), 3-0 Hampus Hedin (Arvidsson), 4-0 William Svensson, 5-0 Mattias Landgren (Carlsson), 6-0 Michael Kromm (Svanholm), 7-0 Niklas Carlsson (Hellsing), 8-0 Niklas Carlsson (Landgren), 9-0 Max Molander (Alamartin), 10-0 Pontus Hellsing (Landgren)

Tabellen från Örebro Innebandyförbund:
Tabellen innebandy

Publicerad 24 september 2015 klockan 22:27


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna bjöd på hela nio mål per match, efter en enkel seger mot Teg under lördagen blev det betydligt mycket tuffare under söndagen där Piteå utmanade om tre tabellpoäng.

26 januari 2020 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Braedyn Tutton agerade poänggörare mot Hylte/Halmstad Foto: Timmy Lundegård

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i laget som ledare inför lördagens hemmamatch, Hylte/Halmstad gästade Arenan och med en tung inledning för hemmalaget så såg det tidigt svårt ut för Linde Volley att gå hem med seger.

25 januari 2020 klockan 19:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under ...

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två ...

Hockeyhelg i Lindehov

Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match ...

Foto: Hasse Persson

Ny hemmamatch väntar LIF

Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena under torsdagskvällen. Nio matcher kvarstår inom den allsvenska säsongen och med en tabell som är den jämnaste på åratal så är varje poäng viktig att få med sig för att undvika en plats i det negativa Division 1-kvalet.

21 januari 2020 klockan 22:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Dubbla matcher för Lindlöven

Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för matchavgörande så var det en ny norrlandsturnè när helgen kom, Kiruna IF inledde som motståndare under lördagen för att sedan lämna motståndartiteln till Boden dagen därpå.

19 januari 2020 klockan 21:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan
Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle summeras, totalt 16 priser ...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff bortamatch för LIF
Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet mot Amo HK v...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust efter en seg inledning
Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs hockeyälskare att f...
16 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Fredrik Stenfelt

Lindlöven siktar mot tredje raka segern

Med två raka segrar bakom sig så är det ett formstarkt Lindlöven som tar emot tabell-ledande Hudiksvall HC när de gästar Lindehov under onsdagskvällen, trots att det tidigare mötet mot Hudiksvall inte blev som planerat så slutade matchen med Lindeseger vilket innebär att revanschsuget hos gästerna lär vara högt.

14 januari 2020 klockan 00:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som i den tidigare Örebromatchen fick Linnea Skogsberg bära den vita Libero-tröjan Foto: Timmy Lundegård

Årets första bortaförlust för Linde Volley

Under lördagen spelade Linde Volley årets första bortamatch där lagbussen tog sikte mot Linköping, tre set spelades där Lindesberg hade svårt att komma in i matchen och trots ett starkt tredje set så kunde inte Linde-tjejerna hålla upp ledningen hela vägen till slutet.

12 januari 2020 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Derbyförlust på hemmaplan

Det blev en tuff årsinledande match för Linde Volley under lördagseftermiddagen när ett derby mot Örebro skulle spelas på ...

bildspel Storslagen årsinledning av LIF Lindesberg

Efter att avslutat året med en relativt enkel bortaseger mot RP Linköping så fortsatte LIF Lindesberg på samma ...

Volleybollderby i arenan

Med ett tufft 2019 bakom sig där flera skador har spökat för Linde Volley och hindrat laget från att spela på topp så laddar laget...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

LIF Lindesberg avslutade året med vinst

Det var ett blåklätt LIF Lindesberg som befann sig i Linköping under lördagskvällen där årets sista match inom Allsvenskan väntade, trots problem under matchens gång för Lindes del så slutade det med en överlägsen seger.

28 december 2019 klockan 19:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, fö...

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley

Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som ...

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning

I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en ...

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året d...

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest...

Snöplig förlust mot Skånela

Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust mot obesegrade Engelholm

Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens hittills enda obesegrade lag väntade, matchen blev en tuff historia där Linde aldrig bjöds in i matchen och trots att Linde-tjejerna kunde utmana i det tredje setet så var skåningarna helt enkelt för tuffa.

8 december 2019 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Guld och silver för hemmalagen
Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i rad. Herrarna fick ...
7 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Snart kan judofesten börja
På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av lag-SM i judo. Totalt 18 lag från hela Sverige är anmälda, och de ...
5 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

VM-guld till Amanda Orrbo
Det allra första världsmästerskapet i judo för personer med Downs Syndrom gick av stapeln under helgen i portugisiska Guimarães. Efter tre hä...
2 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-12-01

2019-11-30

2019-11-29

2019-11-28

2019-11-28

2019-11-24

2019-11-23

2019-11-20

2019-11-17

2019-11-17

2019-11-16

2019-11-15

2019-11-13

2019-11-10

2020-01-27 15:38