Samuel Eze ägde förra sommaren Fellingsbros mittfält. I år spelar han för rivalen IFK Lindesberg. FOTO: Hannes Feldin

Spelschemat klart – divsion 6 redo för avspark

Spelschemat till herrarnas division 6 är nu klart. IFK Lindesberg och Fellingsbro GoIF får den här säsongen sällskap av fem nya lag, däribland nyss uppflyttade GSBK. Premiärdatum är i slutet av april och rivalernas första derbyt spelas 5:e juni.

I takt med att snön snabbt smälter bort närmar sig fotbollssäsongen med stormsteg. Nu har även klubbarna i division 6 nåtts av beskedet kring det färdiga spelschemat. Precis som föregående år spelas serien över 18 omgångar, med 10 deltagande lag.

Premiären spelas den 28:e april och Fellingsbro GoIF ställs då mot GSBK. IFK Lindesberg kliver in i säsongen en dag senare, då man tar emot Nora BK. Därefter rullar seriespelet på fram till slutomgången den 26.e september.

– Rent spontant så ser det väl ut som vanligt. Dock har jag sett att både gångerna vi möter Linde så har vi två matcher den veckan. Men det är väl samma utgångsläge för båda lagen, säger Victor Huerta om spelschemat.

Året första derby mellan tränarens Fellingsbro och IFK Lindesberg spelas den 5:e juni. Hemmalag där är Fellingsbro, medan lagen tre månader senare ställs mot varandra på Fritidsbyn i Lindesberg. Förra säsongens derbyn var väldigt laddade och inför detta år har lagen värvat spelare av varandra, något som borgar för en ökad rivalitet.

Halva serien har bytts ut

Årets division 6 innehåller hela fem nya lag. Från 7:an har Axberg, Nora BK och GSBK tagit klivit upp samtidigt som FK Santos och Lillkyrka ansluter från 5:an. Därmed har halva fjolårsserien bytts ut.

– Det är för tidigt att säga om serien har blivit bättre. Det kommer ju två lag uppifrån, men det är svårt att säga hur bra de är. Allt beror lite på vad ett lag som Lillkyrka har för ambitioner, förklarar Huerta och ger sig på spåkulan.

– Jag tror att favoriterna är de lag som kommer uppifrån (Lillkyrka och Santos) och Linde som verkar storsatsa. Jag tror inte att vi kommer att vinna serien. Men det är klart att vi vill vara med i toppen och utmana.

Med premiären knappt två månader bort i tiden går nu lagen in i slutspurten. För Fellingsbros del inleder man träningsmatchandet den 14:e mars. Huerta medger att man ligger efter i planeringen, men är inte orolig inför säsongen.

– Vi har en bra trupp offensivt, men kommer att fokusera på att få till våran defensiv. Vi försöker att få in en målvakt och en mittback och föryngra laget. Det är prio ett just nu.

IFK Lindesbergs seriematcher:
29/4 IFK-Nora BK
5/5 Hovsta-IFK
12/5 IFK-Axberg
19/5 GSBK-IFK
26/5 Lillkyrka-IFK
2/6 IFK-FK Santos
5/6 Fellingsbro-IFK
9/6 IFK-Ervalla
16/6 Närkes Kil-IFK
23/6 Nora BK-IFK
8/8 IFK-Hovsta
11/8 Axberg-IFK
18/8 IFK-GSBK
25/8 IFK-Lillkyrka
1/9 FK Santos-IFK
5/9 IFK-Fellingsbro
20/9 Ervalla-IFK
26/9 IFK-Närkes Kil

Fellingsbro GoIF:s seriematcher:
28/4 Fellingsbro-GSBK
5/5 Ervalla-Fellingsbro
12/5 Fellingsbro-Närkes Kil
20/5 Nora BK-Fellingsbro
26/5 Fellingsbro-Hovsta
2/6 Axberg-Fellingsbro
5/6 Fellingsbro-IFK
9/6 Lillkyrka-Fellingsbro
16/6 Fellingsbro-FK Santos
23/6 GSBK-Fellingsbro
8/8 Fellingsbro-Ervalla
11/8 Närkes Kil-Fellingsbro
18/8 Fellingsbro-Nora BK
25/8 Hovsta-Fellingsbro
1/9 Fellingsbro-Axberg
5/9 IFK-Fellingsbro
20/9 Fellingsbro-Lillkyrka
26/9 FK Santos-Fellingsbro

Publicerad 20 februari 2015 klockan 10:23

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Kristoffer Schöldström är ny ordförande för SHRA Foto: Timmy Lundegård

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots inledande tveksamheter om den höga posten så står den 25-åriga Kristoffer Schöldström som ny ordförande och har redan nu planerna klara för klubbens framtid.

20 mars 2020 klockan 07:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

Foto: Timmy Lundegård

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i Stadsskogsskolans idrottshall med kvalspel till herrettan ställs in, beslutet kommer från innebandyförbundet där reaktionerna i hemmalaget WSK Lindesberg var starka.

13 mars 2020 klockan 16:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor utan matchspel så är det dags för laget att visa upp sig på nytt där man under de nästkommande matcherna kommer att spela mot Lund för att hålla sig kvar i kampen om SM-guldet.

12 mars 2020 klockan 14:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. Nu står hon nominerad i kategorin Årets Nykomling på Svenska Parasportgalan som går av stapeln den 30 mars på Scandic Continental i Stockholm.

10 mars 2020 klockan 10:55 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF är garanterade en plats i nästa säsongs Allsvenska serie men motståndet är tufft där tabellettan Aranäs besöker arenan, ett lag som måste vinna för att behålla sin viktiga placering i tabellen.

9 mars 2020 klockan 14:20 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch

Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista ...

LIF inkasserar två viktiga poäng

Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn fö...

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen

Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, ...

Playoff-äventyret fick ett tidigt slut

Efter gårdagens succé i Lindehov hade ännu fler supportar samlats för att heja fram Lindlöven till seger i den avgö...

Förlust i sista bortamatchen

Med WSK Lindesberg klara för slutspel inför herrettan så begav sig laget till Fagersta för att spela grundspelets sista ...

Linde Volley är klara för kvartsfinal

Det var ett formstarkt Linde Volley som befann sig i skånska Svedala för grundsäsongens sista bortamatch, väl på ...

Målvakten Isak Mantler visade upp sig under fredagskvällen Foto: Timmy Lundegård

Lindlöven segrade Playoff-matchen

Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så blev det ett högljutt jubel när Lindlöven tog hem en playoff-seger mot det gästande Visby/Roma, med hemmasegern säkrad så laddar spelarna om för en avgörande match som spelas redan imorgon där vinnaren tar nästa steg mot ett Allsvenskt kval.

28 februari 2020 klockan 23:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK tar sikte mot slutspelsseger
Med tre raka segrar bakom sig så ser det ut som att WSK Lindesbergs damlag kommer att fortsätta nästa säsong i division 2, B-slutspelets ...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Viktig match väntar LIF
Med fyra matcher kvar av den Allsvenska säsongen så ser det svårt ut för LIF Lindesberg att ta sig till ett elitseriekval, tabellen är dock en j...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindesimmets målgång försvinner när Gröna bron rivs
Stängningen och beslutad rivning av Gröna bron påverkar inte enbart gång- och cykeltrafiken i området. Det ger även ett visst huvudbry för fö...
27 februari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-02-20

2020-02-19

2020-02-17

2020-02-16

2020-02-16

2020-02-14

2020-02-13

2020-03-29 07:08