Slut för i år

Tråkigt nog kom Linde aldrig upp i den nivå som krävdes i semifinalserien. Fyra matcher varav tre stycken visade ett ganska klent Linde. En säsong som började otroligt bra är nu över utan att målet om finalspel kunde nås. Det är bara att önska Hylte/Halmstad lycka till och hoppas på att vi inte får en allt för ensidigt final.

Visst kan man, så här i efterhand, försöka peka ut på små detaljer som hade kunnat förändra Lindes resultat. Man skulle kunna hävda att Hylte/Halmstad hade förlorat om Yslany ”Ice” Kelly inte varit skadad. Skador är alltid tråkiga och om det är som befarat, att Yslany faktiskt har råkat ut för en korsbandsskada, så ska hon ha en stor applåd för att överhuvudtaget ha spelat de sista slutspelsmatcherna. En korsbandsskada kan förstöra en hel karriär och att Yslany väljer att spela ändå visar på enorm dedikation och en uppoffring för sitt lag som långt ifrån alla gör. Att däremot skylla Lindes resultat och det faktum att de inte når finalen i Elitserien 2015 helt på Yslanys skada tycker jag är lite långdraget. Ska man börja skylla ifrån sig kan man gå hur långt som helst och skylla både på Denise van de Mortels avhopp i höstas eller Sara Malmlövs val att lägga av. Anledningar går alltid att hitta men i slutändan måste man erkänna. Det som gör att Linde inte spelar final imorgon är att de underpresterat i tre av fyra matcher mot Hylte/Halmstad. Jag är fortfarande beredd att säga att Lindes spelare nog egentligen är bättre än Hylte/Halmstads, men när det väl kom till kritan så kunde Lindesberg inte prestera.

Sista matchen var en total urladdning för Lindes del. Hylte/Halmstads servar, tar emot, blockar och anfaller bättre än Linde. Ja, i princip allt vad volleyboll handlar om utfördes bättre av Hylte/Halmstad. Speciellt block- och försvarsspelet fungerade inte som det skulle i Lindesberg. Blockspelet har varit ett återkommande problem för Linde de två senaste säsongerna. Under flera matcher har vi hört Johan Isacsson skrika från bänken, ”Över med händerna!”. Freja Moréns styrka som center ligger inte i blockspelet och Evelina Frank har fortfarande inte heller vuxit in ordentligt i den rollen, även om hon är en bättre blockspelare än Freja. Vi måste titta långt ner i blockligan för att hitta en Lindespelare och i grundserien var man det sämsta blocklaget bland topp-femlagen. Men eftersom blockspelet har varit svagt hela säsongen vill jag inte påstå att det var den avgörande faktorn i matchen. Något som gjorde att drabbningen blev säsongs sista match var anfallseffektiviteten. Martina Svensson gjorde visserligen en stark insats på sin högerkant, men Lindes anfall måste ledas av Marjorie Girodano och Nette Peit. Både vänsterspikers hade stora svårigheter att döda bollen. Nette får 40 pass, lyckades döda elva men slår resterande antingen i block, ut eller rakt på försvaret.

Ett bittert slut på en annars välspelad säsong. Nu måste Linde börja tänka på framtiden och Elitserien 2016. Laget har en ung och lovande bänk, men som kanske inte riktigt fått den speltid de behövt. Tyvärr är konkurrensen för låg och lönerna för tunna inom svensk volleyboll för att en spelare ska nöja sig med att nöta bänk flera säsonger i rad. Spelarna vill ha speltid och kommer söka sig till andra klubbar om deras önskan inte uppfylls. Jag hoppas att man kommande säsong kan behålla sina unga spelare och investera i dem ännu mer. Sedan kan vi endast hoppas att Linde får behålla Nette Peit och Yslany Kelly, båda har gjort starka insatser. Det största fråge- och utropstecknet är dock Johan Isacsson. Just nu ligger antagligen all tränarens fokus på den utmaning han har framför sig med herrlandslaget. Kanske kan framgång där leda till större erbjudanden från internationella klubbar. Framtiden känns ganska osäker för Linde och jag hoppas att klubben inser värdet av kontinuitet.

Publicerad 18 april 2015 klockan 15:21

Michael Jestin , 073-903 68 24

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Fatlum Ahmeti nådde sitt 1000:e mål i Allsvenskan under lördagens bortamatch Foto: Hasse Persson

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssäsongens elitserielag Hammarby, båda lagen hade mycket att vinna och med en jämn match i spel så skulle segern avgöras inom de sista 15 sekunderna.

7 mars 2020 klockan 23:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-06-06 00:06