Serieledaren satte stopp för Löven

Lindlöven åkte på fredagen på säsongens största förlust. Detta sedan serieledande Tranås vunnit mötet i Lindehov med siffrorna 1-6, trots 33-23 i skott till Lövens fördel. Jonas Karlsson gjorde hemmalagets mål i matchen.

Fredagens hockeydrabbning i Lindehov bjöd på en innehållsrik första period. Första chansen dröjde visserligen fyra minuter, då gästande Tranås ställde om i en två mot en-kontring. En kvick Adam Brown i hemmamålet var följsam i sidled och stod för en fin parad. Lindlöven flyttade sedan upp spelet, bland annat via ett powerplay och Linus Carlsson hade ett lurigt skott som ändrade riktning på en motståndare.

Men i den efterföljande spelvändningen kom istället 0-1 för gästerna. Ledningen blev dock kortvarig, för med 8.34 spelat skickade Jonas Karlsson in 1-1 i krysset. Kort därefter tog sig Jesper Stråle igenom till ett friläge, revs ner och Lindlöven tilldelades straff. Den tog Max Lalander hand om, men skyttekungen prickade inte målramen.

Istället kunde Tranås överta taktpinnen och det betalade av sig. När Lindlöven misslyckades i en förflyttning i egen zon lämnades Joakim Erdugan helt ren framför Brown, vilket innebar 1-2. Lalander var sedan en stolpträff från att kvittera och den intensiva perioden slutade med bortaledning.

Nära kvittering – istället 1-3 på kontring

Tidigt i den andra perioden trodde sedan Lindlöven att man hade 2-2 inne, efter att det blivit rörigt runt Tranås-målet. Efter visst debatterande valde dock domartrion att inte döma mål. Spelmässigt var mittenakten ryckigare och inget av lagen kom inledningsvis till några riktigt klara lägen.

Med lite mer än halva perioden spelad fick sedan Lindlöven chansen i spel fem mot fyra och då växlade man upp. Såväl Patrik Näslund som Lalander var bara centimeter från att trycka dit pucken från nära håll. Hemmapressen höll även i sig, men i ett snabbt anfall vispade Mikael Brancalion in 1-3 i nättaket för Tranås. Trots skottvinst med 12-10 lämnade därmed Lindlöven perioden i fortsatt underläge.

Ett underläge som bara 2.50 in i slutperioden utökades än mer. Efter att Brown räddat både en och två gånger pressade Tranås in 1-4, som sedan följdes upp av 1-5. Målet fick Brown att lämna isen och in klev Christoffer Ulvestav, samtidigt som Jussi Salo tog timeout för att samla laget.

– När vi kommer ut inför tredje så har vi ny energi, men så får vi 4-1 rätt så tidigt. Det är klart att det sårar och det tar på krafterna att jobba i uppförsbacke hela tiden, säger Löven-kaptenen Patrik Näslund.

Efter timeouten kunde dock Lindlöven flytta fram spelet betänkligt och samtidigt hålla tätt bakåt. Man fick även chansen i ett fem minuter långt powerplay, där tränaren Salo valde att satsa på sex utespelare. Någon reducering kom dock inte, utan istället kunde Tranås fastställa slutsiffrorna 1-6 i öppen målbur.

”Vi måste stå upp för våra målvakter”

– Jag tycker att vi gör en okej match i två perioder. Där vi har tillräckligt med lägen och även håller dem ifrån lägen nog för att leda matchen, summerar Patrik Näslund.

Kaptenen pekar på de många chanser som hans Lindlöven skapade. Samtidigt medger han att Tranås visade upp en dödlig effektivitet, med sex mål på 23 avslut. Just det egna lagets defensiva insats är något som Näslund inte är nöjd med.

– Det är absolut saker som vi måste jobba på. Vi måste kunna vrida på skallarna mer, de får bland annat några överspel som vi måste hålla koll och ett inspel där vi släpper en helt fri. Vi måste ju stå upp för våra målvakter och hjälpa dem.

Nu väntar Mariestad på onsdag för Lindlöven, vilket blir den sista matchen innan serien vänder. Fredagens resultat innebär att Löven är kvar på sjunde plats i tabellen, tre poäng bakom Allettan-strecket. Kapten Näslund är revanschsugen efter två matcher utan poäng.

– Vi hade lovat oss att inte ha två raka förluster, det var målsättningen. Men nu åkte vi på det och då måste vi vinna fyra raka för att kompensera. Nu är det bara att släppa det här, ladda batterierna i helgen och sen komma fruktansvärt motiverade till den nya veckan.

Matchfakta Lindlöven-Tranås:
Resultat: 1-6 (1-2, 0-1, 0-3)
Publik: 153
Skott: 33-23
Mål Lindlöven: 1-1 Jonas Karlsson

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 23 oktober 2015 klockan 21:26


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”
Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid ...
19 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen
Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-05-28 22:32