Sedan favoriten Arendal slagits ut ligger vägen mot final öppen för Binai Aziz och hans Bodö. FOTO: Bodö HK

Semifinalen skrämmer inte Binai: ”Borde sikta på guld”

Binai Aziz har hunnit tre år in på sitt proffsäventyr i Norge. Nu går han in till sina viktigaste matcher hittills i den blåa Bodö-tröjan. Siktet är inställt på guld, där det nästa hindret för det är en semifinal mot uppstickaren Runar Sandefjord.

Grundserien slutade med en andraplats för Bodö HK. En bidragande faktor till det var Binai Aziz, 29-åringen som gör sin tredje säsong i den alltmer storsatsande klubben. Efter att ha fostrats i LIF Lindesberg tog Binai sommaren 2012 steget till Norge och har sedan dess etablerat sig som en viktig kugge i laget.

Nu är slutspelet igång och hans Bodö är beslutna att nå långt. Kvartsfinalerna blev en enkel resa, där man besegrade Drammen i två raka matcher. Det stora hotet mot ett guld var på förhand Arendal, men grundserievinnaren åkte oväntat nog ut i kvarten.

– Vi förlorade cupfinalen mot dem också, så vi var lite trötta på dem haha. Nu får vi förhoppningsvis en lite lättare väg fram till finalen, konstaterar Binai.

Det lag som satte stopp för Arendals framfart var Runar Sandefjord. Nu är det just Runar som väntar i semifinal för Bodö och Binai har respekt för motståndet.

– De har inte imponerat särskilt mycket under säsongen men har gått allt starkare på slutet. Deras tränare heter Zanotti och är ganska oförutsägbar, så det kan bli lite hur som helst. Jag tror att de kommer att försöka förstöra för oss i och med att vi har spelat så pass bra över hela säsongen.

”Folk förväntar sig mycket av oss”

Ja, för säsongen har varit ett nytt steg i rätt riktning för Bodö HK. När Binai kom till klubben var man nykomligar i högstaligan och därefter har laget tagit steg för steg mot den norska handbollstoppen. I sommar löper Binais kontrakt ut, men i dagsläget ser han inga problem med att stanna kvar i den storsatsande klubben.

– Jag tror att framtiden ser ljus ut. För varje år jag har varit här har vi blivit bättre och bättre och tar vi en Champions League-kvalplats och får in någon bra värvning till nästa säsong kan det här laget hävda sig i stormatcher. Det märker man att vi kan redan nu. Vi är väldigt samspelta, går en spelare sönder sätter man in en ny som en schackpjäs, förklarar Binai.

Men att vara en växande storklubb har även sina baksidor. Pressen på Bodö är inför det här slutspelet väldigt stor.

– Folk förväntar sig att vi ska gå till final. Det står spikat märker jag och det är väl både på gott och ont. Folk förväntar sig mycket av oss, men som vi ser gick Arendal på en riktig mina och åkte ut mot Runar. Så innan vi snackar om final måste vi koncentrera oss på den här fighten, menar Binai.

I Norge har han vant sig vid att spela bäst av tre slutspelsmatcher. En omställning för honom som kommer från Sverige, där siffran är bäst av fem.

– För min del spelar det ingen roll. Men det är alltid roligt att spela matcher och med fem matcher får man alltid fram det bästa laget.

Som exempel pekar Binai på Arendals oväntade uttåg i kvarten. Just det reducerade antalet slutspelsmatcher tror han är något som öppnar upp för fler skrällar.

– Ja och speciellt om man som favorit börjar på bortaplan. Så pass bra är lagen att man lätt kan förlora borta, då kommer man sen hem till hemmabanan med höga krav på sig. Det är inte mycket som behövs för ett lag att skrälla över tre matcher.

”Bara larvigt att säga något annat”

För egen del hoppas dock Binai att semifinalen inte bjuder på några sådana överraskningar. Han själv kommer att spela en nyckelroll, även om han inte är helt nöjd med sin slutspelsform.

– Utan att avslöja alltför mycket kan jag säga att den inte är som den skulle. Jag är fortfarande i bra form, men har haft problem med en axel ända sedan cupfinalen. Men nu får vi tillbaka spelare som varit skadade länge och då kan vi hålla bra tryck över 60 minuter. Det är det som kommer att avgöra i slutändan.

På söndag inleds Bodös semifinalspel med bortamöte mot Runar Sandefjord. Laget överger då det fortsatt vintriga klimatet i norra Norge för att flyga söderut.

– Det är egentligen den vanliga uppladdningen faktiskt. Vi åker ner dagen före, får känna på sommarvädret och sover gott på ett hotell. Sen handlar det om att försöka få in lite aggressivitet i skallen och gå ut och göra vårat jobb. För gör vi vårat jobb så kommer vi att vinna, säger Binai.

29-åringen ser på semifinalen mest som ett stopp längs vägen. Med Arendal ute ur leken är det ingen tvekan om vart Binai och Bodö siktar.

– Just nu så borde vi sikta på guld. Det är egentligen bara larvigt att sticka under stol med det och säga något annat. Vi är så pass bra att vi ska kunna ta guldet.

Publicerad 24 april 2015 klockan 17:00

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”
Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid ...
19 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen
Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-05-29 07:55