FOTO: Hannes Feldin

Sara ger Sverige rutin i EM-kvalet

Precis hemkommen från sitt landslagsäventyr har Sara Malmlöv varit med och fört Sverige ett steg närmare EM. Sedan påskhelgen har hon varit en del av den trupp som vunnit sin kvalgrupp före länder som Lettland, Georgien och Norge. Hör vad Sara säger om landslagsläger, hennes roll i laget och varför hon inte åker med till Frankrike.

Du har varit iväg på landslagsspel nu?
Ja, men nu är jag hemma igen. Jag kom hem i söndags, så jag åkte hem efter den sista kvalmatchen i Halmstad.

När samlades ni inför kvalet? Hur länge har du hållit ihop med landslaget?
Det var ju i slutet på april som vi träffades, den 25:e där på fredagen, Sen så var jag med den helgen och åkte sen hem och jobbade samtidigt som de andra blev kvar på träningsläger. Sen var det match i Örebro dagen efter valborg och då var jag med från valborgshelgen och hela vägen fram till den sista matchen.

Är det intensivt att vara iväg på det här sättet eller är det bara roligt?
Nej, det är bara kul. Det är ett jättehärligt gäng som är med i år och det är liksom Sveriges bästa som är med. Det blir riktigt bra träningar och man lär sig mycket, så det är väldigt utvecklande att vara med. Sen var det kul att även Rebecka (Andersson) och ”Frankie” (Evelina Frank) var med för första gången.

I slutändan så kom ingen mer från Linde med i kvaltruppen?
Nej men vi var ju en väldigt stor grupp, så de var väl förberedda på att de kanske inte skulle komma med i kvaltruppen. Men det är jättebra att de har fått vara med och prova på, det är bra att ha en stor trupp att så att man kan testa många nya.

Var det många andra som du kände igen sedan tidigare landslagsuppdrag?
Ja men absolut, dels såna som jag tränat med i landslagsspel tidigare och även de nya. Eftersom att man lever tätt inpå varandra och tränar mycket tillsammans så lär man känna varandra snabbt. Efter sin skada kom Freja (Morén) också tillbaka när vi var nere i Halmstad.

Vad skulle du säga är skillnaden mellan att träna och vara på läger med landslaget kontra med Linde?
Det blir ett annorlunda tänk, man måste tänka internationellt och tänka på vad som funkar mot större blockar och större spelare. Det blir ett annat tänk helt enkelt. Sen så går det lite snabbare när man är med de som är bäst. Spelet blir mycket rejälare och det blir en press på att prestera, inte bara för att man slåss om en startplats utan även för att man slåss för en plats i tolvan. Då anstränger man sig verkligen för att prestera.

Om vi tittar på EM-kvalet så blev det ju gruppseger i det första kvalsteget efter vinst med 3-1 i samtliga matcher. Hur gick tankarna inför, var det givet att ni skulle ta er vidare?
Det var absolut inte givet att vi skulle gå vidare. Vi gick väl in med attityden att vi skulle göra vårat bästa i varje match. Vi hade inte så mycket att gå på mot något av lagen, vi visste ju knappt vad vi skulle möta. Att det blev 3-1-matcher hade lite med det att göra. Det tar ett tag innan man scoutar in ett lag. Lettland och Georgien spelar en annan volleyboll eftersom de kommer nerifrån kontineten, då krävs det att man tänker till vad som krävs för att ta poäng mot såna lag, De här lite längre matcherna gynnar oss mot lag som bara vill gå in och dunka och få slut på det.

Hur har din egen speltid sett ut i kvalmatcherna?
Jag har blivit inbytt lite i alla matcher för att komma in och lugna ner. Jag är väl en av de mest rutinerade spelarna som kommer in för att lugna ner när det behövs. Så det har varit min roll lite grann.

Är just rutinen och tryggheten det du främst kan bidra med?
Det känns väl som att det är mest det, eftersom att det är ett så pass ungt landslag. Det gäller att hålla huvudet kallt när det närmar sig 25-poängsstrecket. Vi som är lite äldre har varit med om det många gånger och kan komma in och lugna ner det lite då.

Nu är det en mittenperiod till nästa steg i kvalet drar igång. Vad ägnar du dig åt innan nästa kvalsteg börjar?
Jag tackade faktiskt nej till fortsatt spel i landslaget. Jag har min uppsats som ska lämnas in snart. De andra är nere i Polen nu på träningsläger i en vecka och kommer att åka ner till Frankrike och Israel.

Så ditt äventyr i EM-kvalet är över för den här gången?
Jag känner att jag inte har tid, det blir för länge att bli borta. Jag har opponering på min uppsats i början av juni och jag skulle komma hem för sent om jag följde med på kvalet. Så jag valde därför att tacka nej.

Med Linde Volley är det fortsatt uppehåll eller har ni kört igång med träningarna?
Vi tränar ingenting just nu. Johan är ju iväg med herrlandslaget nu och det är även Oskar. Så vi har ingen coach då och knappt något lag än heller haha. Så det blir inget inomhusspel i sommar och vi tränar på egen  hand. Jag kan tänka mig att en hel del håller igång med beachvolley i sommar.

Har ni fått några träningsmallar att hålla er till nu i sommar?
Det kommer nog att komma. Men vi har träningsprogram sen tidigare som vi lutar oss tillbaka mot och använder så länge. Så jag tror nog att folk är ute och rör på sig haha.

Publicerad 15 maj 2014 klockan 07:34

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Fatlum Ahmeti nådde sitt 1000:e mål i Allsvenskan under lördagens bortamatch Foto: Hasse Persson

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssäsongens elitserielag Hammarby, båda lagen hade mycket att vinna och med en jämn match i spel så skulle segern avgöras inom de sista 15 sekunderna.

7 mars 2020 klockan 23:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-06-02 17:28