Så firar vi Alla hjärtans dag

Idag är det Alla hjärtans dag, en dag som många håller varmt om hjärtat och firar med middagar, kärleksdrinkar, blommor och konfekt. En dag då vi uppvaktar vår käraste eller kanske någon nära vän. Nere i blomsteraffärerna står flickorna redo att sälja ut rosor i enorma mängder. Den som har för vana att köa på eftermiddagen vet hur svårt det är att komma över en sådan kärleksförklaring en dag som denna. Men vad gör man inte för att hålla traditionen uppe – eller rättare sagt: för att hålla kärlekens låga tänd ytterligare ett år.

Denna dag brukar de flesta medier bjuda på spaltmeter med tips och trix hur man fixar den absolut bästa middagen, drinken, presenten eller i kvinnornas fall makeupen. Därför kommer vi inte publicera några sådana tips, det överlåter vi till dem. Dock tänker vi avslöja hur de människor vi har för vana att uppfatta som lite tröga och kalla kommer att fira denna värmens och kärlekens dag. Smälter de som smör eller segar de som sirap? Vi talar naturligtvis om våra kärlekskranka politiker runt om i kommunen. Blir det middag med levande ljus eller omröstning framför TVn för att besluta vilket program man ska välja för följande tittarperiod? Vi har svaren!

En av de utvalda i denna närgånga utfrågning är Anders Ceder, kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen. Socialdemokrat som han är kan tyckas att en ros vore mer än rätt en dag som denna. Anders beskrivs ofta av kollegor eller andra nära arbetskamrater som en stor snäll och go björn. Kan han verkligen leva upp till rollen idag?
Idag är det Alla hjärtans, hur brukar du fira det?
-Är det idag? (skratt) Ja du, jag är inte sån som brukar fira de här nya traditionerna som Halloween och Alla hjärtans dag. De är ju inte ens våra helgdagar, så jag vet inte riktigt.
Inte ens en extra fin middag med frugan ikväll?
-Jo, det kan tänkas bli något gott att äta. Men jag kan ju inte avslöja om jag tänker uppvakta med blommor. Då får hon ju reda på det innan jag hunnit hem ikväll. (skratt)

Agneta Haikara Nilsdotter, gruppledare för Vänsterpartiet
Alla hjärtans dag är bra, men det finns alltid en risk att det bara blir ett kommersiellt jippo, tycker Agneta. Dock firar hon dagen med sin familj med lite extra gott att äta.
-Jag tänker bjuda familjen på en god kaka. Barnen får självklart lite godis, geléhjärtan och sånt. Det viktigaste med Alla hjärtans tycker jag ändå är att man ska vara extra snäll. Det behöver inte betyda massor av inköp, det handlar ju om att visa extra uppskattning till de man tycker om, förklarar Agneta. En sen middag med levande ljus och en flaska vin blir det dock inte. –Jag går nog till sängs ganska tidigt med en bra bok, säger hon.

Pär-Ove Lindqvist, gruppledare för Moderaterna
En dag där vi påbjudet uppvaktar varandra är nog ganska viktigt och nyttigt att vi har, tycker Pär-Ove spontant. Själv tvingas han dock arbeta hela eftermiddagen, men uppvaktning ska det vara ändå, menar han. –Jag umgicks hela förmiddagen med min Maria och vår lilla dotter. Några komplicerade ritualer behövs inte på Alla hjärtans, det är viktigast att vi visar vår uppskattning till varandra. Och jag tycker nog att vi kan göra det oftare, inte bara på de ”utvalda” och bestämda högtidsdagarna, säger Pär-Ove.

Karl Arne Löthgren, gruppledare för Centerpartiet
Centerledaren Karl Arne Löthgren är en av många som denna dag väljer att uppvakta sin käraste. Och dagar i vänlighetens tecken är mycket viktiga, tycker han. –Vi brukar fira Alla hjärtans dag på något sätt. Hur det blir idag återstår att se. Jag kan inte säga för mycket eftersom frun inte är hemma ännu. Risken finns att hon får reda på mina planer, säger han med ett skratt. – Alla hjärtans är en speciell dag. Den är betydelsefull. Det är så mycket dåligt i vardagen och när en sådan här dag lyser upp mår man bra. Sen tycker jag nog att man borde skicka ett Alla hjärtans-kort till Mr Bush och hoppas att han tar åt sig av vänligheten istället för att planera att skjuta sina kanoner, förklarar Karl Arne.

Ha en trevlig Alla hjärtans dag. Passa gärna på att skicka en trevlig hälsning till någon ni tycker om via vår sida ”Hälsningen”.

Publicerad 14 februari 2003 klockan 14:26

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Så pratar du med barnen om coronaviruset

I en tid då otroligt mycket fokus ligger på coronavirusets framfart i samhället är det extra viktigt att prata med barnen och bemöta deras oro och rädsla, något som ibland kan vara väldigt svårt. LindeNytt har tagit hjälp av Johanna Högblom, kurator på psykosociala mottagningen i Lindesberg och samordnare för psykisk hälsa-arbetet i norra länsdelen som ger sin syn på hur du som förälder eller annan vuxen kan prata med barn om Coronaviruset.

7 april 2020 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Röda korset fortsätter producera – över 2 600 visir levererade

På Röda korset i Lindesberg har man sedan snart två veckor tillbaka arbetat hårt med ...

Församlingen stämmer upp i sång utanför äldreboenden

Sångandakterna på våra äldreboenden har inte kunnat hållas enligt schemat de senaste veckorna på ...

Faktaresistens hotar Lasarettet i Lindesberg

INSÄNDARE/DEBATT: Tidpunkten för en definitiv neddragning av verksamheten vid akutmottagningen i Lindesberg var ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Föll från hög höjd och skadade ansiktet

I lördags morse inträffade en olycka på pappersbruket i Frövi. Enligt uppgift skall en kvinna i 45-årsåldern ha fallit från hög höjd.
– Hon skadades i ansiktet och fördes med ambulans till Lindesbergs lasarett, uppger Stefan Wickberg, polisen i Bergslagen.

6 april 2020 klockan 10:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Stort pådrag när mat brändes vid

I söndags larmades brandkår, ambulans och polis till en villa i Stråssa med anledning av att bostadens larm hade utlösts på grund av tilltagande rökutveckling.
– De som bor i huset var inte hemma just då, men tack vare larm med kameraövervakning kunde man alltså konstatera rökutveckling i huset, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

6 april 2020 klockan 10:14 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Fler bekräftade fall av corona inom vården – vårdboende och hemtjänsten drabbade
Det vårdboende i Lindesbergs kommun, i vilket man nyligen konstaterat ett fall av coronasmitta, har det nu konstaterats nya fall av sjukdomen bland ...
3 april 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Stadsskogsskolan övergår tillfälligt till undervisning på distans
Från och med måndag nästa vecka går Stadsskogsskolan i Lindesberg tillfälligt över till distansundervisning, då en stor del av personalen är ...
3 april 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Vårfloden försvann med den milda vintern – ger rekordlåga elpriser
PRESSMEDDELANDE: Vårfloden brukar vara ett lika säkert vårtecken som att sanden sopas upp från gatorna, tussilago blommar i vägkanterna och ...
3 april 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

En stor gran blockerade trafiken i höjd med Fanthyttan på torsdagen. Foto: Jennie Larsson

Riksvägen öppen igen efter att omkullblåst träd blockerat trafiken

De mycket hårda vindbyarna ställde till det i trafiken på torsdagseftermiddagen. Strax före klockan 14 gick larmet om att ett träd hade fallit rakt över riksväg 50.

2 april 2020 klockan 14:41 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Vårdpersonal larmar: Coronadödsfall på vårdboende

Under måndagen inträffade det första dödsfallet i Örebro län till följd av coronaviruset och ...

Lindesbergs kommun samordnar mellan branscher

PRESSMEDDELANDE: Lindesbergs kommun vill bidra i arbetet gentemot våra medborgare och det lokala näringslivet ...

Inbrottstjuv tog sig in i kyrka – tappade toapapper i flykten

Tidigt på onsdagen upptäcktes en obehörig person uppehålla sig i Kristinakyrkans lokaler ...

Annons

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Bekräftat fall av coronasmitta på vårdboende i Lindesberg

Ett bekräftat fall av covid-19 har konstaterats på ett vårdboende i Lindesbergs kommun. Det aktuella boendet kommer nu att vidta åtgärder för att minimera risken för smittspridning.

31 mars 2020 klockan 17:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hoverboard misstänks ha orsakat bostadsbrand

På tisdagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår till ett bostadshus i Gusselby. Detta sedan kraftig rökutveckling ...

Stora ekonomiska konsekvenser att vänta i spåren av Coronakrisen

På måndagen kallades media till en pressträff av kommundirektör Henrik Arenvang och ...

bildspel Smygkika in i Bergsfiket

Imorgon, tisdag, är det dags för Bergsfiket att slå upp portarna för allra första gången och ta emot sina premiärkunder. ...

Trädgårdseldning har redan lett till flera gräsbränder

Det råder fortfarande stor risk för gräsbränder i Lindesbergsområdet med övriga delar av länet...

Blomstrande överraskning till Lindesbergs äldreboenden

Under torsdagen fick de boende på Lindesbergs äldreboenden en ordentlig överraskning när Lindesbergs...

Högtryck på ICAs onlinehandel

Ica Supermarkets onlinehandel slår rekord, och under fredagen arbetar personalen febrilt för att få ut alla ordrar. - Det är...

Kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson. Foto: Fredrik Norman

Irja lämnar politiken: ”Jag har alltid drömt om att öppna en korvkiosk”

I veckan informerade kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson, att hon har bestämt sig för att lämna samtliga politiska uppdrag under hösten. I en intervju med LindeNytt, berättar Irja att beslutet fattats med anledning av att hennes politiska uppdrag har fått allvarliga konsekvenser för henne själv och hennes familj och vänner.
– Som offentlig person får man räkna med att få ta en del skit, men när mina nära och kära blir påhoppade så har det gått för långt, säger Irja med ett markerande tonläge.

27 mars 2020 klockan 09:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Centerpartiet uttalar sig om hanteringen av coronaläget
PRESSMEDDELANDE: Vi förtroendevalda i Centerpartiet Lindesbergskrets vill i dessa tider uttrycka vårt förtroende för Lindesbergs kommuns hantering...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Nu bemannas den obemannade tvättstationen – ger gratis bilvård åt pensionärer
Mellan kl 07-10 under lördag och söndag bemannar NiceCar sin biltvätt med personal, som under ett antal timmar kommer att hjälpa pensionärer frå...
26 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-26

2020-03-26

2020-03-25

2020-03-25

2020-03-25

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-23

2020-03-23

2020-03-21

2020-03-20

2020-04-07 11:18