Powerplaymål och Browns storspel gav Löven segern

Lindlöven är ett vinnande lag igen! Hemma mot Borlänge fick man äntligen fart få powerplay-spelet, något som gav tre poäng. Max Lalander gjorde två mål och Adam Brown bjöd på storspel när Lindlöven vann med 3-2.

Med fredagens derbyförlust mot Kumla färskt i minnet jagade Lindlöven revansch hemma mot Borlänge. Löven öppnade även matchen starkt, då man drev upp tempot med ett piggt spel. Bland annat var Jesper Stråle mycket nära att hitta fram till en fristående Emil Rooth. Borlänge å sin sida skapade sin första farlighet när Joel Källström Englund lurade bort både en och två försvarare, men Adam Brown stängde igen för avslutet.

Gästerna fick sedan chansen i dubbla powerplay och tog därmed över taktpinnen. Man var även nära att få utdelning, men med en makalös returparad höll Brown tätt. Med tolv minuter spelat hittade sedan Jonas Karlsson som från ingenstans fram till en fri Max Lalander. Forwarden kom till synes ur vinkel, men skickade iväg ett backhandskott upp i nättaket till 1-0.

Hemmaledningen varade dock inte längre än fyra minuter innan Borlänge kunde pressa in kvitteringen. Men Lindlöven hittade snabbt tillbaka och Anton Tano ordnade fram ett powerplay i periodens slutskede. Där behövde Max Lalander bara elva sekunder på sig innan han bombade in 2-1 och tog Lindlöven in till vilan i ledning.

Fick powerplay-spelet att lossna

Inför söndagens möte med Borlänge hade Jussi Salo förhoppningar om ett bättre powerplay, en spelform där Lindlöven på sex matcher endast hade mäktat med ett mål. I mittperiodens upptakt fick laget återigen chansen i spel fem mot fyra och än en gång tog man tillvara på den. Efter att David Berg skickat iväg pucken mot mål höll sig Jesper Stråle framme och forcerade in 3-1.

– Det är bara att pressa där och hoppas att den går in. Den gick ju in och det var skönt, säger målskytten och förklarar nyckeln bakom powerplay-spelet.

– Det har funkat bra tidigare, men det är smådetaljer som gör det och pucken måste studsa rätt också. Ibland behöver man en liten nytändning och röra om lite i kedjorna för att det ska funka. Det gjorde det nu också.

Spelmässigt var mittperioden till en början både öppen och svängig. Efterhand tog dock Borlänge över och halvvägs genom matchen satte gästerna rejäl press mot Lindlöven. Men en storspelande Brown klev då fram med flera kvalificerade räddningar, inte minst på ett friläge från Borlänges Viktor Ehn.

Lindlöven redde ut anstormningen och kunde även flytta fram spelet. Under periodens avslutande tredjedel bet man sig fast ordentligt i offensiv zon, men utan att få utdelning på de många avsluten. Ställningen 3-1 stod sig därmed till slutperioden.

”Jätteviktiga tre poäng”

Där växlade Borlänge omedelbart upp i sin jakt på mål. Gästerna lyckades låsa fast Lindlöven i egen zon genom flera byten, men en fortsatt säker Brown släppte ingenting förbi sig. Målvakten hade även god hjälp av ett både uppoffrande och positionssäkert försvar.

– Det är bara onödigt att gå framåt när du har en 3-1-ledning. Då gäller det istället att kontrollera och göra allt enkelt och smart. Det känns som att vi jobbar för varandra idag, säger Max Lalander om slutperioden.

För även om man till stora delar var tillbakatryckta var det sällan som Löven-försvaret öppnade upp sig. Laget hade sina offensiva framstötar, men det var defensiven som stod i fokus genom hela perioden. Borlänge reducerade visserligen i den absoluta slutsekunden, men Lindlöven vann med 3-2 och säkrade därmed tre viktiga poäng.

– Jätteviktiga tre poäng! Det är skönt att komma tillbaka efter en förlust och få en vinst direkt, slår Jesper Stråle fast och Max fyller i.

– Jag tycker att vi hade övertaget hela matchen. Det var kanske lite väl mycket misstag på blålinjen, men annars styr vi matchen helt och hållet.

I och med segern kliver Lindlöven upp på 15 poäng, något som ger en fjärdeplats i tabellen. Toppstriden är fortfarande vidöppen och sju lag har blandat sig i kampen om Allettan-platserna. För Lövens del väntar nu ett bortamöte mot tabelltian Forshaga, en match som spelas på onsdag.

Matchfakta Lindlöven-Borlänge:
Resultat: 3-2 (2-1, 1-0, 0-1)
Publik: 302
Skott: 31-39
Mål Lindlöven: 1-0 Max Lalander (Karlsson, Persson), 2-1 Max Lalander (Karlsson, Berg), 3-1 Jesper Stråle (Persson, Berg)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Köping-Mariestad 3-2
Grästorp-Enköping 2-6
Kumla-Surahammar 5-1
IFK Arboga-Forshaga 3-2

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

 

Publicerad 11 oktober 2015 klockan 18:05


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots...

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF
LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ...
6 april 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer Schöldström är ny ordförande för SHRA Foto: Timmy Lundegård

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots inledande tveksamheter om den höga posten så står den 25-åriga Kristoffer Schöldström som ny ordförande och har redan nu planerna klara för klubbens framtid.

20 mars 2020 klockan 07:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor utan matchspel så är det dags för laget att visa upp sig på nytt där man under de nästkommande matcherna kommer att spela mot Lund för att hålla sig kvar i kampen om SM-guldet.

12 mars 2020 klockan 14:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Foto: Timmy Lundegård

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets tabelletta Kumla, bortamatchen inleddes tungt för WSK som först i den sista perioden kom in i spelet men trots detta lyckades man ändå tvinga in matchen i ett förlängningsspel.

8 mars 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Loppet om Elitseriekvalet är över
Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssä...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-06-07 04:43