Politikernas beslut stänger dörrar för motorklubb

Sedan kommunstyrelsen tidigare i veckan klargjorde att industriområdet skall prioriteras som en plats för företagsetableringar, har motorklubben SHRA sett flera tidigare öppna dörrar stängas med en smäll. Nu vänder sig ordföranden Lena Eriksson till kommunchef Christer Lenke i hopp om att få en chans att ut reda ut begreppen.

SHRA:s verksamhet är direkt hotad av det beslut kommunstyrelsen fattade i tisdags. Planerna att etablera en driftingbana i norra änden av industrirakan sopades undan. Och klubbens stora dragracetävlingar kan också ligga i farozonen.
KS-beslutet grundas på ett förslag från avdelningen Näringsliv och Utveckling, vars uppdrag på exploateringsområdet i grova drag handlar om att se till att företag kan etablera sig på orten och stärka näringslivet. Enligt uppgift från Näringsliv och Utveckling finns det konkreta efterfrågningar på två tomter i norra delen av industriområdet, men det har varit otydligt hur man vill nyttja området. Skall näringslivet prioriteras före särintressen? Kommunstyrelsen var tydlig med att näringslivet måste gå före allt annat.

SHRA:s ordförande Lena Eriksson vänder sig nu till Lindesbergs kommun i hopp om att få träffa ledning och politiker. Detta för att eventuellt finna en väg som ger klubben en chans att fortsätta sin verksamhet utan att det hindrar företagsetableringar på norra industriområdet.

Lena Erikssons skrivelse till Lindesbergs kommun i sin helhet finns att läsa nedan.

Angående Industrirakan
Det har kommit till vår kännedom att det tagits ett beslut i KS att det ska klarläggas huruvida området Industrirakan ska användas som exploateringsområde eller om andra särintressen ska ha företräde.
Med särintresse avses då SHRA Lindesberg och föreningens tävlingsverksamhet. När ”rakan” skulle byggas så var det med dubbla anledningar, dels som industriområde men även som tävlingsbana. I projekteringen innan byggstart så tog kommunen hänsyn till de behov som förelåg vid byggandet av en sådan bana och anpassade underlag, bredd mm till detta. Efter att ”rakan” låg klar lade SHRA Lindesberg ner ett stort arbete och investerade mycket pengar för att färdigställa det hela, allt med kommunstyret i ryggen.

Vi noterar nu med stor bestörtning att kommunens inställning till vår verksamhet och vår användning av banan har vänt helt. Vi har inte ens blivit inbjudna till en dialog kring deras tankar om framtiden utefter Industrirakan trots att detta äventyrar en stor del av vår verksamhet. Det som vi i nuläget inte heller vet hur vi ska förhålla oss till är det arbete föreningen har påbörjat för att fånga upp Lindesbergs bilburna ungdomar som ökat kraftigt.

Vår intention är att arbeta för att få till en driftingbana där ungdomarna vid bestämda tillfällen och under kontrollerade former kan få träna sin förmåga att hantera sina bilar. Lindesberg har dessutom ett antal något äldre ungdomar som behöver en hemmabana för att ”träna” inför tävlingar runt om i Sverige. Kan vi inte möta dessa ungdomar kommer de att leta sig till andra orter och klubbar för att få bedriva sin sport, drifting är en starkt framväxande gren inom bilsporten. De yngre traktor-burna ungdomarna fortsätter sitt lekande på Lindesbergs gator och parkeringsplatser.

Det vi önskar från kommunens styrande är en träff och en dialog kring Industrirakan. Vi har full förståelse att kommunen vill fortsätta den exploatering av området som påbörjats men förstår inte varför den gamla exploateringsplanen nu skall frångås. SHRA Lindesberg har tidigare haft stöd av kommunen för sin verksamhet och vi hoppas och tror att vi i en dialog kan hitta vägar även nu för att tillgodose alla parter.

Publicerad 31 maj 2013 klockan 08:52

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Göransonska Gården i centrala Lindesberg. Foto: Fredrik Norman

ICA-Per ny ägare till Göransonska Gården

Från och med 1 juni har 1700-talsfastigheten Göransonska Gården i centrala Lindesberg ny ägare. Det kommunala fastighetsbolaget, FALAB, har valt att överlåta denna samt en till fastighet till ICA-profilen Per Eriksson, även känd som ICA-Per. I samma affärsuppgörelse har Per Eriksson låtit FALAB ta över en av hans fastigheter.

1 juni 2020 klockan 13:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Privatperson hittade granat i ån – polisen spärrade av platsen

På lördagen larmades polisen till centrala Lindesberg med anledning av ett fynd av misstänkt explosivt föremål. Platsen spärrades av i väntan på att föremålet kunde identifierades.
– Det visade sig handla om en rökgranat, som dessutom redan var detonerad, kommenterar Mats Öhman vid polisen.

30 maj 2020 klockan 14:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Polisen bekräftar: Det var den försvunna kvinnans kropp som hittades

För lite drygt en veckan sedan anträffades en avliden person i terrängen mellan Vedevå...

Nu ska hela kommunen sommarblomstra igen

Förra sommaren uteblev plantering av sommarblommor på de mindre orterna i kommunen på grund av hårda besparingskrav...

Coronaläget går in i ny fas

Under onsdagen höll kommunledningen sin elfte pressträff med anledning av coronasmittan och arbetet man gör under pandemin. Frå...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Polispatrull utsatt för sabotage i centrala Lindesberg: ”Ett brott som kan ge livstids fängelse”

På torsdagsförmiddagen utsattes en polisbil för ett sabotage, då någon eller några på okänt sätt har punkterat ett av däcken. Polisen ser mycket allvarligt på händelsen, ett brott som om det bedöms som grovt kan ge livstids fängelse.
– Hade den här patrullen fått ett skarpt jobb att åka på, som kanske handlat om att rädda liv, då hade patrullen inte kunnat åka på det och det kan vem som helst räkna ut vilka konsekvenser det får, säger Lars Hedelin vid polisregion Bergslagen.

28 maj 2020 klockan 11:28 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Rev hus – hittade mängder av ammunition och tändhattar

En större mängd gammal ammunition och tändhattar har hittats i ett hus i utkanten av Lindesberg. Fyndet gjordes i samband med att fastigheten skulle rivas, uppger polisen.
– Det är konstaterat att det rör sig om skarp ammunition av olika slag, säger Lars Hedelin vid polisen i region Bergslagen.

28 maj 2020 klockan 10:01 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lindesbergs kommun tidigarelägger investeringar för att gynna företagen
PRESSMEDDELANDE: Tidigt beslut om budget för att kunna påbörja större underhållsarbeten är en lösning från Lindesbergs kommun. Därmed kan fö...
27 maj 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Flytt av förskolebarn får kritik
Enligt ett förslag från barn- och utbildningsförvaltningen föreslås förskolan Haga i Lindesberg slås ihop med Grönsiskans förskola redan frå...
27 maj 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Miljonhopp mellan anbuden på bostadsbygge förvånar
Det står nu klart vilken byggfirma det blir som skall omvandla den gamla vårdcentralen till ett nytt flerfamiljshus med tolv lägenheter totalt. Sex...
26 maj 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Patroner och vapendel uppfiskat vid Hinsebergsbron

Polisen har tagit i beslag ett antal patroner och en vapendel, som en privatperson hittat i vattnet vid Hinsebergsbron i Frövi.
– Det är någon som fiskat med en magnet och fått upp de här sakerna, berättar Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

26 maj 2020 klockan 11:17 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Vi i norr behöver vårt akutsjukhus

INSÄNDARE/DEBATT: För att existerande företag ska kunna utveckla sig vidare och för att nya företag ska vilja etablera sig i den norra länsdelen måste området vara i ständig utveckling. Stagnation har en motsatt effekt. Med en neddragning på lasarettet i Lindesberg startar en nedgång.

25 maj 2020 klockan 08:36 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots...

Grönt ljus för sommarens populära läger

I måndags kom det efterlängtade beskedet från Folkhälsomyndigheten att sommarlediga barn och ungdomar kommer att ...

Vårdagar blir Våryra

Det efterlängtade och fullspäckade vårjippot Linde Vårdagar kommer tyvärr inte att kunna genomföras i år så som det brukar, detta ...

Annons

Zila Conejeros enhetschef Arbetsmarknadsenheten. Foto: Camilla Lagerman

Nya lösningar för feriejobben

PRESSMEDDELANDE: Nu är det klart med feriejobben i Lindesbergs kommun. Oro har funnits då feriejobben inom vård och omsorg och förskola försvann i och med corona. Nu levererar kommunen nya lösningar för ungdomar i kommunen.

21 maj 2020 klockan 11:03 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Sommargåva till personalen ger klirr i kassan för den lokala handeln

Kommunens cirka 3000 medarbetare kommer att få en sommargåva lagom till semestern som ...

Coronaläget: Inga fall av smitta på kommunens boenden

Inga fall av covidsmitta inom socialförvaltningens verksamhet, och de första plexiglasskärmarna har nu...

Linde energi installerar TURBIN i södra rondellen

PRESSMEDDELANDE: Det är säkert många som undrar vad som händer i den södra rondellen, vid äventyrsgolfen...

Joannas försvinnande utreds nu som ett misstänkt brott

Fallet med den 54-åriga Joanna, Vedevåg, som varit anmäld försvunnen sedan 20:e mars, har nu blivit ...

Restaurang Krydda lämnar arenan

Efter nästan fem år på Lindesberg arena väljer Restaurang Krydda att tacka för sig och istället satsa fullt ut på det ny...

Peter Ericson, platschef på Rejmes i Lindesberg, framför biltvätten. Foto: Jennie Larsson

Nu har Rejmes invigt den nya biltvätten

Under måndagen kunde Rejmes i Lindesberg äntligen ta emot sina första kunder i den helt nya biltvätten. På plats var Peter Ericson, platschef som guidade rätt och bjöd på godisbilar till de första testkörarna.

18 maj 2020 klockan 13:30 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Inget genombrott i sökandet efter försvunnen Vedevågsbo
Under lördagen och söndagen genomfördes nya sökinsatser efter den försvunna kvinnan i Vedevåg, som LindeNytt rapporterat om tidigare. ...
18 maj 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Elevernas tankar om en annorlunda student
För studenterna var det sista gymnasieterminen innan klivet ut i vuxenvärlden. En festlig vår med studentkamper och studentvecka låg framför dem...
16 maj 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-05-15

2020-05-15

2020-05-15

2020-05-14

2020-05-14

2020-05-13

2020-05-13

2020-05-13

2020-05-13

2020-05-13

2020-05-12

2020-05-12

2020-05-12

2020-05-11

2020-06-02 02:33