FOTO: Hannes Feldin

Philip kvar i Lindlöven – ”Ännu hårdare utmaning”

Lindlöven har säkrat upp målvaktssidan till kommande säsong. Philip Ödmark blir kvar i klubben och siktar på att ta plats mellan stolparna. Nu vill skåningen se Lindlöven ta nästa steg när det nya seriesystemet träder i kraft.

Sommaren 2012 bytte Philip Ödmark moderklubben Kristianstad för att spela i Lindlöven. Sedan flytten har målvakten gjort två säsonger i klubben, där han fått frekvent med speltid. Nu står det klart att målvakten fortsätter även nästa säsong.

Det återstår nu ett år på det kontrakt som 26-årigen tecknade med Lindlöven. Med det året framför sig är han inställd på att ta nästa steg i laghierarkin. Ny kollega på målvaktssidan blir unge Niklas Fredriksson, som flyttas upp från ungdomsleden.

– Utöver Philip och Niklas så kommer vi även i år få en målvakt från Micce Andreassons team och Almtuna i Allsvenskan. Jag vet vilken målvakt det blir så det kommer bli riktigt bra för oss med två toppmålvakter och Niklas som jagar dem, jag tror alla tre därmed kommer utvecklas, berättar Lindlövens sportchef John Falck.

Förra säsongen inleddes svagt av Philip, som sedan fick se sig förpassas till bänken när Alexander Sahlin kom in. Men i takt med att säsongen gick och Sahlin fick skadeproblem tog Ödmark tillbaka platsen.

– Inför säsongen ifjol var tanken att jag skulle vara förstavalet, men det gick lite knackigt för mig. Sen kom Sahlin in och gjorde det jävligt bra. Men i slutet av säsongen fick jag förtroendet och då gick det riktigt bra i fortsättningsserien, minns Philip som nu är tänkt som en av lagets två målvakter.

– Man vill ju spela och det känner jag att jag får göra i Lindlöven om jag fortsätter att prestera. Det känns som att när man fått förtroendet visat att man är som bäst också.

Förra säsongen blev en missräkning för Lindlöven. Platsen i Allettan våren 2013 förbyttes till en höst präglad av skador och sviktande resultat, vilket i slutändan innebar spel i fortsättningsserien. Där slogs laget för sin överlevnad in i det sista och kunde säkra fortsatt spel i division 1 i den avslutande omgången.

– Vi fick ju inte spelet att stämma riktigt under en jämn nivå. Vi hade höga toppar och sen hade vi lika djupa dalar och det går inte, man måste ha en jämnhet som sitter i. Även om man inte spelar på topp måste man ta poängen och det gjorde vi inte, säger Philip som ser just ojämnheten som den stora boven i dramat.

– Vi var väldigt ojämna. Vad det pekar på vet jag inte, men vi hade ganska ny trupp. Så fick vi det väl inte att stämma riktigt.

Nu hoppas målvakten istället att Lindlöven får behålla en stor del av truppen. Arbetet med att bygga nästa säsongs lag är endast i startfasen och sportgruppen är aktiva. Helt klart är att laget får en ny tränare, då Staffan Tholsson inte fortsätter. På spelarsidan hoppas nu Philip att många blir kvar, för att få en stabil grund att stå på.

– Visst är det så. Sen måste vi samtidigt in med lite spets. Det blir en bättre serie i år och då måste vi ha en bättre trupp än förra året. När kvaliteten på serien höjs måste även vår kvalitet höjas.

Till nästa säsong har division 1 minskat från fem till fyra serier. Lindlöven kommer att husera i Hockeyettan Västra, där bland annat lag som Mariestad, Tranås AIF och Borlänge gör sällskap. Endast tre av förra årets motståndare är med och det blir på många sätt en helt ny serie.

– Det är en ännu hårdare utmaning och det är kul. Sen är det roligt att få möta nya lag och till och med lite derbyn mot Kumla och IFK Arboga. Visst blir det tuffare för oss men samtidigt mycket roligare.

Publicerad 5 maj 2014 klockan 12:56

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Målvakten Isak Mantler visade upp sig under fredagskvällen Foto: Timmy Lundegård

Lindlöven segrade Playoff-matchen

Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så blev det ett högljutt jubel när Lindlöven tog hem en playoff-seger mot det gästande Visby/Roma, med hemmasegern säkrad så laddar spelarna om för en avgörande match som spelas redan imorgon där vinnaren tar nästa steg mot ett Allsvenskt kval.

28 februari 2020 klockan 23:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto Foto: Okänd

WSK tar sikte mot slutspelsseger

Med tre raka segrar bakom sig så ser det ut som att WSK Lindesbergs damlag kommer att fortsätta nästa säsong i division 2, B-slutspelets tabelljumbo Pålsboda gästar Stadsskogsskolan under söndagen och trots den höga placeringen för Lindesberg så krävs det en seger för att hålla sig som tabelletta.

28 februari 2020 klockan 14:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig match väntar LIF

Med fyra matcher kvar av den Allsvenska säsongen så ser det svårt ut för LIF Lindesberg att ta sig till ett elitseriekval, tabellen...

Lindesimmets målgång försvinner när Gröna bron rivs

Stängningen och beslutad rivning av Gröna bron påverkar inte enbart gång- och cykeltrafiken i områ...

Playoff-spel i Lindehov

Med en förlust i den första playoff-matchen mot Visby/Roma så är det mycket på spel för Lindlöven när gotlänningarna gör sitt f...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Playoff-spelet är igång

Under tisdagskvällen inleddes det omtalade playoff-spelet som kan leda Lindlöven till HockeyAllsvenskan, vid sin första playoff-match fick ”Löven” möta Visby/Roma på den gotländska hemmaisen och trots en ljus inledning där Linde hade en 2-målsledning inför den sista perioden så bjöds publiken på 20 målrika minuter i avslutningen.

25 februari 2020 klockan 22:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF skrev historia i arenan

Det var en historisk handbollsmatch som spelades i Lindesberg Arena under söndagseftermiddagen där LIF Lindesberg arrangerade Lindesbergs första parahandbollsmatch någonsin och trots att hemmalaget gick förlorande ur matchen mot Eskilstuna så var det handbollsglädjen som räknades högst.

23 februari 2020 klockan 20:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley
Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen obesegrade Engelholm gästade Lindesberg...
23 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tråkig förlust efter långresa
Efter en jämn första halvlek så krossades LIF Lindesberg av det aktuella bortalaget HIF Karlskrona efter halvtidsvilan och när slutsignalen ljöd ...
22 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley går in för säsongsavslutning
Elitseriens avslutning närmar sig, på söndag spelas den sista hemmamatchen inom volleybollens Elitserie där tabellettan Engelholm gästar ...
21 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesbergs parahandbollslag möter Eskilstuna på hemmaplan. Foto: LIF Lindesberg

Dags för historisk match i parahandboll

I helgen skrivs det historia i Lindesberg arena, då LIF Lindesberg arrangerar sin första hemmamatch någonsin i parahandboll.
– Det är superkul att det blivit så stort intresse för det, det är ett härligt gäng som verkligen stöttar och pushar varandra, berättar Ricky Nordahl.

20 februari 2020 klockan 15:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Straffläggning avgjorde onsdagens match mot Borlänge Foto: Timmy Lundegård

En våldsam rysare avslutade AllEttan

Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i övertid och sedan straffavgörande, med fem straffskott per lag så var det en jämn kamp som väntade där det sista skottet skulle bli matchavgörande.

20 februari 2020 klockan 00:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo

I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-...

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up ...

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén

En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot Göksten och herrarnas allsvenska match mot Torslanda slutade med seger, båda hemmalagen spelade jämna matcher där de avgjorde sina matcher med bara någon minut kvar av speltiden.

16 februari 2020 klockan 21:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succ...

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens...

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats ...

Bortaförlust för LIF Lindesberg

Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för ...

Uppåtgående form trots en ny förlust

Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lö...

Foto: Timmy Lundegård

Elitseriens tabellfyra intar Arenan

Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det nya året så finns det ändå möjlighet för laget att ändra på den tråkiga förlusttrenden när tabellfyran Sollentuna gästar arenan under lördagseftermiddagen.

6 februari 2020 klockan 20:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov
Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där hemmalaget dessutom lyckades ta hem ...
6 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Seger efter en makalös vändning
Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvällen, ett 3-målsunderlä...
5 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny bortaförlust för Linde Volley
Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motståndarlag. Trots att det...
1 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-01

2020-01-31

2020-01-31

2020-01-29

2020-01-29

2020-01-29

2020-01-26

2020-01-25

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-21

2020-01-19

2020-01-19

2020-02-29 09:55