Lindesbergs Pensionärsbowlingklubb hade idag, tisdag, Öppet hus för de som ville prova på att bowla. Foto: Ida Lindkvist

Pensionärer sätter kloten i rullning

Är man som pensionär sugen på att testa någon ny och spännande aktivitet, där gemenskap är i fokus och högsta prioritet, kan man haka på Lindesbergs Pensionärsbowlingklubb. Det var något som ordförande Ulf Östlund berättade idag när klubben hade Öppet hus och bjöd in bowlingspekulanter att prova på sporten. 

Den här tisdagseftermiddagen gick sannerligen i bowlingens tecken. I Arenans bowlinghall rullade klot efter klot, vissa mer rakt än andra. Lindesbergs Pensionärsbowlingklubb hade beslutat sig för att bjuda in fler att testa på bowling, och gensvaret dem fick var till ordförande Ulf Östlunds belåtenhet. 
– Vi har bjudit in pensionärer att komma hit, för vi tycker att det är förbaskat roligt att hålla på med det vi gör. Det är roligt, spännande och trevligt. Det är ett 15-tal som är nya här och vill prova på, människor som jag faktiskt aldrig sett, jag är både överraskad och överväldigad. Man sitter hemma och tittar på TV och vill göra något annat, säger Ulf med ett leende. 

Klubben har omkring 40 medlemmar och det finns ingen tid att ligga på latsidan. Man både tränar och tävlar; man har bland annat månadstävlingar, klubbmästerskap och deltar i Örebro läns pensionärsserie i bowling. I den sistnämnda är det 13 tävlingar på våren, och 13 tävlingar på hösten. Och ett av Lindesbergs pensionärslag går nu dessutom upp i Superelit. 
– Under sommaren vill vi inte stå här inne, då vill man spela boule och golf. Annars åker vi runt och spelar. I varje lag är man fyra stycken som man stoppar in i bilen och åker iväg och spelar, och framförallt så har man roligt, berättar Ulf. 


Lagtröjorna visar att man hör ihop. Foto: Ida Lindkvist

Ulf är otroligt engagerad och ser till att listor med resultat, handikapp och allt vad som tänkas kan, finns tillgängligt för klubben. Det är även en del pysslande med att få ihop lagen till tävlingarna. 
– Vi är i reperationsåldern, man drabbas av sjukdom och förslitningsskador. Vi har en som fick en stroke nyss, en som har ett öga som inte är så bra, en som opererat höften. Men jag skulle allra helst ha 10 lag, så det finns plats för många fler! 


Måtte det bli en strike! Foto: Ida Lindkvist

Till hösten har Ulf bowlat i åtta år, dessförinnan visste han överhuvudtaget inte vart den dåvarande bowlinghallen befann sig någonstans. Men nu stormtrivs han och pratar varmt om vilken fantastisk och stark gemenskap klubben har. 
– Man får så mycket vänner, och inte bara här, utan i de andra ständerna också. Det är en väldigt stor gemenskap. Jag tycker att det är kul, min sambo tycker ibland att det slår över lite grann, skrattar Ulf och fortsätter: 

– Jag har aldrig hört någon få skäll för att man spelar dåligt, i ett lag presterar man tillsammans. Man är fyra stycken och gör ett gemensamt resultat. Alla gör så gott de kan och det är inga världsmästerskap vi håller på med, brukar jag poängtera. Det finns utrymme för alla på alla sätt! 

Majvor Elvin har nappat på Prova-på-inbjudan och testar nu att bowla för första gången. Hon har redan satt två strikar och är definitivt sugen på att fortsätta sin bowlingkarriär. 
– Det är jättekul. Jag trodde inte att jag skulle orka, men det är inte några problem, verkligen jätteroligt, berättar hon glädjestrålande. 
Publicerad 7 april 2015 klockan 18:11

Ida Lindkvist

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Dubbla matcher för Lindlöven

Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för matchavgörande så var det en ny norrlandsturnè när helgen kom, Kiruna IF inledde som motståndare under lördagen för att sedan lämna motståndartiteln till Boden dagen därpå.

19 januari 2020 klockan 21:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Gladast på galan var nog Ann-Sofi Karlsson som fick pris för Årets 3-åring med Alonza Foto: Örebrotravet

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan

Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle summeras, totalt 16 priser skulle delas ut under kvällen varav 6 av dessa var enbart för Lindesberg-regionen samtidigt som vissa priser delades ut gemensamt med de aktiva från Örebro.

19 januari 2020 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tuff bortamatch för LIF

Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet...

Förlust efter en seg inledning

Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs ...

Lindlöven siktar mot tredje raka segern

Med två raka segrar bakom sig så är det ett formstarkt Lindlöven som tar emot tabell-ledande Hudiksvall HC när de g...

Precis som i den tidigare Örebromatchen fick Linnea Skogsberg bära den vita Libero-tröjan Foto: Timmy Lundegård

Årets första bortaförlust för Linde Volley

Under lördagen spelade Linde Volley årets första bortamatch där lagbussen tog sikte mot Linköping, tre set spelades där Lindesberg hade svårt att komma in i matchen och trots ett starkt tredje set så kunde inte Linde-tjejerna hålla upp ledningen hela vägen till slutet.

12 januari 2020 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Braedyn Tutton var tillbaka i laget efter skada Foto: Timmy Lundegård

Derbyförlust på hemmaplan

Det blev en tuff årsinledande match för Linde Volley under lördagseftermiddagen när ett derby mot Örebro skulle spelas på hemmaplan, trots flera tappra försök från Linde Volleys sida så stod de chanslösa mot ett tufft Örebro som spelade hem sin 17:e raka derbyseger.

4 januari 2020 klockan 20:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Storslagen årsinledning av LIF Lindesberg
Efter att avslutat året med en relativt enkel bortaseger mot RP Linköping så fortsatte LIF Lindesberg på samma linje och gav hemmapubliken på en ...
3 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Volleybollderby i arenan
Med ett tufft 2019 bakom sig där flera skador har spökat för Linde Volley och hindrat laget från att spela på topp så laddar laget om för ett ...
3 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg avslutade året med vinst
Det var ett blåklätt LIF Lindesberg som befann sig i Linköping under lördagskvällen där årets sista match inom Allsvenskan väntade, trots ...
28 december 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, förutom tre seniormatcher där Hemköp delade ut goda matkassar till ”Matchens Lirare” i samtliga matcher så bjöds det även på livesång, julpyssel, lekhörna och ett besök av självaste jultomten.

15 december 2019 klockan 22:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Antonia Babic Foto: Timmy Lundegård

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley

Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som vikarie i årets sista hemmamatch mot Värnamo under lördagen, matchen blev oväntad jämn där båda lagen höll sig nära genom hela matchen gällande poängen men i slutändan så var det bortalaget som höll sig starkast.

14 december 2019 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning

I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en ...

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året d...

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Snöplig förlust mot Skånela

Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF Lindesberg inte har mött under säsongen, under söndagen var det dags för säsongens första möte och med en fantastiskt spelad första halvlek såg det ljust ut för LIF men med ett rött kort på en av LIFs nyckelspelare i den andra halvleken så fick Linde svårt att gå mot seger.

8 december 2019 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust mot obesegrade Engelholm

Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens ...

bildspel Guld och silver för hemmalagen

Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i ...

Snart kan judofesten börja

På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av lag-SM i judo. Totalt 18 lag från hela Sverige är ...

VM-guld till Amanda Orrbo

Det allra första världsmästerskapet i judo för personer med Downs Syndrom gick av stapeln under helgen i portugisiska Guimarães. ...

bildspel LIF gick mot en enkel hemmaseger

Med den senaste hemmaförlusten mot Amo bakom sig så visade LIF Lindesberg för hemmapubliken under söndagskvällen hur bra de...

bildspel Ny hemmaseger för Linde Volley

Med en ny seger bakom sig och tre nya poäng till Elitserietabellen är Linde Volley nu ett steg närmare en plats i det efterlä...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Fatlum Ahmeti spelar i VM-kval 2020

Under fredagsmorgonen kom nyheten att LIF Lindesberg-spelaren Fatlum Ahmeti är uttagen till Kosovos handbollslandslag inför det uppkommande VM-kvalet i Italien som kommer att spelas i början av januari 2020.

29 november 2019 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley satsar mot Grand Prix
Med en tuff helg bakom sig där Linde Volley spelade två bortamatcher som slutade med en snöplig förlust mot Falköping och en överlägsen seger ...
28 november 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

VM nästa för Amanda
Imorgon fredag reser Frövi Judos Amanda Orrbo tillsammans med pappa Johan och tränaren Jonathan Fagerhill till portugisiska Guimarães, där Judo-VM...
28 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla bortamatcher för Linde Volley
En förlust och en seger blev resultatet när tjejerna från Linde Volley spelade dubbla bortamatcher under helgen, under lördagen blev det en jämn ...
24 november 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-11-23

2019-11-20

2019-11-17

2019-11-17

2019-11-16

2019-11-15

2019-11-13

2019-11-10

2019-11-09

2019-11-06

2019-10-27

2019-10-26

2019-10-25

2019-10-24

2020-01-21 17:33