Passar Frövi att slå ur underläge

Vintern har varit lång och mörk, men nu skymtas äntligen ljuset i tunneln. Våren är här och med den även min Fotbollskrönika. Precis som förra året kommer jag att fokusera på lokaltrion i division 5 och 6 och jag börjar min granskning med Frövi IK.

Förra säsongen blev en klassisk berg- och dalbana för Frövi IK. Laget överaskade allt och alla på våren, där man fullkomligt stormade fram genom en tuff division 5. Framme vid sommaruppehållet stod laget på 22 poäng och det innebar att man slogs i toppskiktet. Men därefter hände något, eller snarare ingenting.

Hösten blev ett enda långt mörker och laget dalade rejält i tabellen. Det blev ynka 4 poäng till på kontot, vilket i slutändan gav en sjätteplats. Det i sin tur var dock ett klart godkänt facit för ett lag som på förhand inte pekades ut som något hot i toppstriden.

Så är även fallet inför årets säsong. Frövi får denna gång stå i skymundan för de topptippade lagen, där Askersund sticker ut som den på förhand starkaste kandidaten. Fjolårstrean har behållit sin stomme och väntas slåss om uppflyttning även i år. Andra tänkbara lag för toppstriden är talangfulla Lillån och förra årets division 4-gäng Real Örebro.

Små förändringar i truppen

I Frövi-lägret förbereder man sig för den nya säsongen och återigen gör man det med Kalle Frejd vid rodret. Tränaren har till det här året fått en helt ny ledarstab vid sin sida. Detta sedan den rutinerade duon Jörgen Boija och Torbjörn Halldén klivit in som assisterande tränare. Frejd konstaterar att de båda bidrar med många idéer och ser det som ett stort tillskott att man lyckats bredda staben.

Spelartruppen då? Ja, där har aktiviteten varit relativt låg, något som Frejd är väldigt nöjd med. På förlustkontot hittar man David Fromell och Kenneth Carlsten. Tappet av de båda spelarna kommer att kännas, då Fromell var central i förra vårens succéförsvar och Carlsten var en av lagets vassaste målskyttar.

Men ett lagbygge vore inte ett lagbygge om det inte anslöt nya spelare. För Frövis del har man till denna säsong rustat med Andreas Nydén, veteranforwarden med ett förflutet i klubben. Dessutom är Johannes Halvardsson äntligen tillbaka från sitt skadehelvete.

Den nu 21-åriga Frövi-produkten pajade knäet för över två år sedan och vägen tillbaka har varit lång. Två år av rehabträning har dock till slut betalat av sig. Nu är Johannes redo för en återkomst till fotbollsplanen och Frejd ser sin comebackande spelare som något av ett nyförvärv.

Premiärspelar borta mot Real Örebro

Premiären är i dagsläget endast en vecka bort i tiden för Frövi. Lagets försäsong har präglats av att träna in det nya 4-2-3-1-systemet, som är tänkt att ersätta det raka 4-4-2 man spelade med ifjol. Syftet med förändringen är att man vill få med mer spelare i offensiven, vilket gör att de två defensiva mittfältarna kommer att få ta ett stort ansvar i försvarsspelet.

Sett till insatserna i Distriktscupen finns det anledning till att tro på Frejds nya system. Där har Frövi skrapat ihop fyra poäng på tre matcher, något som mycket väl kan ge dem en slutspelsplats. Men cupframgång eller ej, det är i seriespelet som det gäller för Frövi IK.

Division 5 inleds torsdag nästa vecka och Frövi startar med ett bortamöte mot Real Örebro. Laget höll igår sin sista träning i konstgräshallen och till helgen åker man på träningsläger i Skara. De sista förberedelserna är som synes väldigt noggranna inför den premiär som stundar.

Efter förra årets säsong ska det blit intressant att se hur hårt Frejd och hans mannar spänner bågen. Hittills är ingen målsättning satt, men Frövi IK slår precis som förra året ur underläge. Det tror jag är till lagets stora fördel när det ska kämpas om topplaceringar längre fram i sommar.

Publicerad 16 april 2015 klockan 08:48

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, trots blandade känslor, redo att avsluta AllEttans grundspel där den nuvarande tabelltvåan Borlänge gästar Lindehov under onsdagskvällen.

17 februari 2020 klockan 22:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén

En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra perioden med 3-0, under söndagen blev det tuffare konkurrans där Piteå visade sig vara starkast på hemmaisen.

16 februari 2020 klockan 23:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot G...

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succ...

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Arkivfoto: Hannes Feldin

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens Paris Grand Slam plockade hon hem ett brons efter en övertygande match mot den regerande världsmästarinnan Marie Eve Gahie.

10 februari 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats i ett playoff-spel till Hockeyallsvenskan, trots den goda nyheten så var det blandade känslor hos ”Löven” som förutom en överlägsen seger under lördagen bjöd på ett mindre imponerande spel under söndagens hemmamatch.

9 februari 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaförlust för LIF Lindesberg
Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för LIF Lindesberg under lö...
8 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Uppåtgående form trots en ny förlust
Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen. Efter en förlust ...
8 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Elitseriens tabellfyra intar Arenan
Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det nya året så finns det ä...
6 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där hemmalaget dessutom lyckades ta hem full pott till AllEttans tabell, säsongens sista dubbelmatch på hemmaisen väntar nu Linde-laget och med en mäktig vändningsseger mot Väsby bakom sig så finns ett stort självförtroende hos hemmalaget.

6 februari 2020 klockan 13:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvällen, ett 3-målsunderläge hindrade dock inte Linde-laget från att gå mot tre tabellpoäng då de efter en målrik sista period vände hela matchen för att sedan avgöra i förlängning.

5 februari 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motst...

Förlust på hemmaisen trots dröminledning

Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de lå...

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF

Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt...

Annons

Dags för Philip Gehrman att ge sig in i kampen om EM-titeln. Foto: Privat

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år

Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en Volkswagen Polo Supercar som Johan Kristoffersson tidigare kört.

31 januari 2020 klockan 14:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven föll mot tabellettan

Efter att brutit den negativa resultattrenden på Lindlövens hemmais så begav sig laget till dalarna där tabellettan Borlä...

Fri entré när AIK gästar arenan

Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen...

Lindlöven hoppas på nya poäng

Med en lyckad helg på hemmaisen där Lindlöven, efter två målkalas mot Teg och Piteå, spelade hem sex poäng till AllEttans...

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna ...

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i ...

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under ...

Foto: Timmy Lundegård

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två spelade matcher mot Örebro och Linköping så är det dags för match igen när de tidigare svenska mästarinnorna från Hylte/Halmstad som gästar arenan.

23 januari 2020 klockan 14:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hockeyhelg i Lindehov
Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match under både...
23 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny hemmamatch väntar LIF
Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena ...
21 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbla matcher för Lindlöven
Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-01-12

2020-01-04

2020-01-03

2020-01-03

2019-12-28

2019-12-15

2019-12-14

2019-12-13

2019-12-12

2019-12-11

2020-02-18 13:57