ÅRETS STORA ÖVERGÅNG: ÖHK-PROFILEN TILL LINDLÖVEN: ”Ett perfekt val för mig”

Han har spelat upp Örebro Hockey till SHL och gjorde förra säsongen 32 poäng i norska GET-ligaen. Nu är Jonas ”Sill” Karlsson klar för spel i Lindlöven. Läs 29-åringens egna ord om den nya klubben och se bilderna från det första ispasset.

Jonas Karlsson är klar för spel i Lindlöven. Den stora hockeybomben slog ned i Lindehov på tisdagskvällen, där 29-åringen även fanns på plats för ett första ispass med sitt nya lag. Att ”Sill”, som Jonas också kallas, valt spel i Lindlöven har flera anledningar. En av dessa stavas det jobb som klubben på ett väldigt bra sätt såg till att ordna åt honom.

– Det som gjorde att det blev Lindlöven var för min del det sociala. Jag hade alternativ från utlandet, men kände att det här passade mig bättre. Så Lindlöven var ett perfekt val för mig, förklarar ”Sill”.

Genom sin karriär har han hunnit samla på sig en stor dos rutin. Efter att ha slussats upp genom Färjestads juniorlag tog han sig vidare till division 1-spel i Skåre och därefter Allsvenskan med BIK Karlskoga. Mest igenkänd är han dock i Örebro Hockey, dit han kom sommaren 2007. Totalt blev det sju säsonger i den klubb som ”Sill” var med och spelade upp till SHL våren 2013.

Allra närmast kommer forwarden från spel i Norge och Sparta Sarpsborg. Under sitt debutår utomlands stod ”Sill” för 32 poäng på 37 grundseriematcher, följt av ytterligare fem poäng i slutspelet. Laget nådde semifinal och 29-åringen tar med sig stora kunskaper från året i grannlandet.

– Jag fick spela med en mer ledande roll än vad jag hade haft i Örebro. Det blev en del powerplay och det hoppas jag väl kunna bidra med i Lindlöven också.

”Målet är självklart Allettan”

Nu väntar alltså nya utmaningar för Jonas Karlsson. Lindlöven är ny klubbadress, ett lag som välkomnar sitt minst sagt välmeriterade nyförvärv.

– Som alla kan se är det en spelare med mycket erfarenhet. Vi har ett ganska ungt lag just nu, då är det riktigt bra att vi får in en lite äldre spelare i gänget, kommenterar tränaren Jussi Salo.

Under sina många år i Örebro och BIK Karlskoga har ”Sill” lärt känna lokalhockeyn väl i länet. Både läger och träningsmatcher har det blivit i Lindehov, den plats som nu blir hans hemmaplan. Senast han huserade i HockeyEttan var för sju år sedan och mycket har hänt i Lindlöven sedan dess.

– Om laget vet jag inte så jättemycket idag, mer än att jag känner några spelare. Bland annat känner jag David Berg och (Henrik) Warman, Örebro-pojkarna. Men det verkar vara en bra förening och en bra miljö, säger ”Sill”.

Möjligheten till spel i Lindlöven dök upp hastigt för 29-åringen. Allt har därför gått väldigt fort och tisdagens träningspass var det första mötet med laget. Men även om han precis kritat på för ett år i klubben har ”Sill” tydliga förväntningar på den säsong som väntar.

– Målet är självklart att ta oss till Allettan. För mig finns det inget annat.

”Hoppas vara den ledande spelaren”

Under sommaren har Lindlöven till stora delar byggt om och föryngrat truppen. Med sitt intåg i laget blir den 29-årige ”Sill” en av de klart äldsta spelarna. Det kombinerat med hans meritlista innebär en naturlig ledarroll, både på och vid sidan av isen.

– Det ska bli roligt. Jag hoppas kunna vara den där ledande spelaren och även kunna vara med och stötta de yngre killarna. Se till att hjälpa dem i utvecklingen, resonerar ”Sill” och fortsätter.

– Jag är väl tänkt att bidra både offensivt och defensivt. Självklart kommer erfarenheten in som en del där. Men för mig handlar det om att ha ett bra spel över hela banan.

Mångsidighet är en bra beskrivning på Lindlövens profilvärvning. Jonas har under sin karriär visat sig vara en nyttig spelare, med förmågan att spela både som forward och center. Jussi Salo förklarar att han tillsammans med Jonas ska diskutera fram en roll i laget den kommande tiden. Att ha det nya tillskottet på plats redan vid tisdagens ispass uppskattas därför hos tränaren.

– Jo, det är bara positivt. Nu får han vara med hela vägen när vi bygger spelsystem och allt annat kring laget. Jag tycker det är roligt att han vill komma hit redan idag, säger Jussi.

Även spelaren i fråga verkar laddad för den nya utmaningen. Med träningsdebuten avverkad och försäsongen igång ser ”Sill” fram emot tiden i Lindlöven.

– Det ska bli grymt skoj! Första träningen hade jag redan ikväll och nu är jag igång, så det är snabba ryck haha.

Det här är Jonas Karlsson:
Född: 14:e februari 1986
Smeknamn: ”Sill”
Position: Forward/center
Moderklubb: Kils AIK
Tidigare klubbar: Färjestad J20, Skåre BK, BIK Karlskoga, Örebro HK, BIK Karlskoga, Sparta Sarpsborg

Publicerad 4 augusti 2015 klockan 19:29


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, trots blandade känslor, redo att avsluta AllEttans grundspel där den nuvarande tabelltvåan Borlänge gästar Lindehov under onsdagskvällen.

17 februari 2020 klockan 22:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén

En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra perioden med 3-0, under söndagen blev det tuffare konkurrans där Piteå visade sig vara starkast på hemmaisen.

16 februari 2020 klockan 23:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot G...

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succ...

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Arkivfoto: Hannes Feldin

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens Paris Grand Slam plockade hon hem ett brons efter en övertygande match mot den regerande världsmästarinnan Marie Eve Gahie.

10 februari 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats i ett playoff-spel till Hockeyallsvenskan, trots den goda nyheten så var det blandade känslor hos ”Löven” som förutom en överlägsen seger under lördagen bjöd på ett mindre imponerande spel under söndagens hemmamatch.

9 februari 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaförlust för LIF Lindesberg
Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för LIF Lindesberg under lö...
8 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Uppåtgående form trots en ny förlust
Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen. Efter en förlust ...
8 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Elitseriens tabellfyra intar Arenan
Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det nya året så finns det ä...
6 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där hemmalaget dessutom lyckades ta hem full pott till AllEttans tabell, säsongens sista dubbelmatch på hemmaisen väntar nu Linde-laget och med en mäktig vändningsseger mot Väsby bakom sig så finns ett stort självförtroende hos hemmalaget.

6 februari 2020 klockan 13:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvällen, ett 3-målsunderläge hindrade dock inte Linde-laget från att gå mot tre tabellpoäng då de efter en målrik sista period vände hela matchen för att sedan avgöra i förlängning.

5 februari 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motst...

Förlust på hemmaisen trots dröminledning

Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de lå...

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF

Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt...

Annons

Dags för Philip Gehrman att ge sig in i kampen om EM-titeln. Foto: Privat

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år

Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en Volkswagen Polo Supercar som Johan Kristoffersson tidigare kört.

31 januari 2020 klockan 14:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven föll mot tabellettan

Efter att brutit den negativa resultattrenden på Lindlövens hemmais så begav sig laget till dalarna där tabellettan Borlä...

Fri entré när AIK gästar arenan

Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen...

Lindlöven hoppas på nya poäng

Med en lyckad helg på hemmaisen där Lindlöven, efter två målkalas mot Teg och Piteå, spelade hem sex poäng till AllEttans...

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna ...

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i ...

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under ...

Foto: Timmy Lundegård

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två spelade matcher mot Örebro och Linköping så är det dags för match igen när de tidigare svenska mästarinnorna från Hylte/Halmstad som gästar arenan.

23 januari 2020 klockan 14:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hockeyhelg i Lindehov
Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match under både...
23 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny hemmamatch väntar LIF
Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena ...
21 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbla matcher för Lindlöven
Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-01-12

2020-01-04

2020-01-03

2020-01-03

2019-12-28

2019-12-15

2019-12-14

2019-12-13

2019-12-12

2019-12-11

2020-02-18 19:43