Mariestad på onsdag och Forshaga på söndag väntar för Felix Scharnke och Lindlöven. FOTO: Hannes Feldin

Ödesveckan som avgör allt

Toppstriden i HockeyEttans vårserie går mot sitt avgörande. Lindlövens drömmar om playoff lever vidare, men vägen dit innehåller två dramatiska omgångar. Säsongens viktigaste vecka har börjat och allt ska avgöras.

– Vi ser fram emot det väldigt mycket. Allting börjar ju på onsdag, vinner vi inte där så är det redan kört. Så det är bara att fokusera på matchen mot Mariestad och förhoppningsvis har vi tur med något annat resultat, resonerar Felix Scharnke. 

Lagkaptenen kunde igår se Kumla ta tillbaka andraplatsen. Förhoppningen om ett poängtapp mot IFK Arboga grusades, detta sedan Kumla avgjort till 4-3 sex minuter före slutet. För Lindlövens del innebar det att man fortsätter att jaga från sin tredjeplats.

Två omgångar återstår av vårserien och dramatiken kring playoff-strecket är total. Mariestad toppar serien på 33 poäng, följt av Kumla på 29 och Lindlöven på 28. Spelschemat under slutveckan är tufft för Lindlöven, som möter Mariestad på onsdag och sedan Forshaga hemma på söndag. Även om hoppet står till att konkurrenterna tappar poäng är Felix optimistisk.

– Det är fortfarande två matcher kvar och allt kan hända. Det räcker att Kumla förlorar en poäng eller att vi slår Mariestad, då kan de tappa poäng mot Borlänge i sista omgången. Så det finns flera möjligheter till att ta sig förbi båda lagen.

Lindlöven har under de senaste veckorna vant sig vid att spela under press. Laget har varit piskat till seger varje gång man klivit ut för spel, ett scenario som inspirerar spelarna.

– Allting gäller något och det här är anledningen till att du spelar hockey. Försäsongsmatcherna kan inte jämföras med de här matcherna. Det blir mer press, segrarna blir roligare och allt höjs helt enkelt. Det är svårt att förklara, man går in i en slags bubbla, förklarar Felix.

”Är ett bättre lag nu än tidigare”

På onsdag väntar nästa ödesmatch för Lindlöven. Laget ställs då emot Mariestad, ett motstånd som Felix har stor respekt för.

– I den här serien så är de det absolut bästa laget anser jag.

Säsongens tre tidigare har möten har samtliga slutat med förlust för Lindlöven. Men den här gången är förutsättningarna helt andra och man kommer till spel med fem raka vinster.

– Nu vet vi att vi kan vända matcher fast vi hamnar i underläge och vet att vi är i form. Vi gör mål på våra lägen, Dayn är riktigt stabil i målet och vi är ett bättre lag nu än tidigare. Det tror jag kan fälla avgörandet till vår fördel, menar Felix.

Laget höll veckans första träning på måndagskvällen, där man körde av sig efter söndagens vila. Imorgon väntar ännu ett ispass och därefter ska man stå redo att starta säsongens viktigaste vecka. I potten ligger en playoff-plats, en framgång som skulle betyda allt för Felix och hans lag.

– För det första så vore det otroligt roligt att gå till playoff under mitt första seniorår. Jag tycker att vi förtjänar det efter vår avslutning på säsongen. Vi började dåligt, men har kommit närmare varandra inom laget och blivit bättre och det vore kul att utmana de andra topplagen. Sen så skulle det kännas konstigt om säsongen tog slut redan i februari.

Playoff-striden (SweHockey):

Topptrions återstående matcher:
Omgång 13 – Mariestad-Lindlöven
Omgång 13 – Grästorp-Kumla
Omgång 14 – Lindlöven-Forshaga
Omgång 14 – Borlänge-Mariestad
Omgång 14 – Kumla-Surahammar

Publicerad 9 februari 2015 klockan 19:29

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Att se målgången i Lindesimmet från ovan har varit populärt i många år - men nu är det slut med det. Arkivbild. Foto: Jennie Larsson.

Lindesimmets målgång försvinner när Gröna bron rivs

Stängningen och beslutad rivning av Gröna bron påverkar inte enbart gång- och cykeltrafiken i området. Det ger även ett visst huvudbry för föreningen Lindesbergs Simsällskap vars årliga tävling Lindesimmet nu inte längre har kvar sin traditionella målgång och läktare.
– Vi har börjat diskutera hur vi skall lösa det här på bästa sätt, kommenterar ordföranden Mikael Jansson.

27 februari 2020 klockan 10:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Playoff-spel i Lindehov

Med en förlust i den första playoff-matchen mot Visby/Roma så är det mycket på spel för Lindlöven när gotlänningarna gör sitt första besök i Lindehov sedan 2013, en hemmaseger för ”Löven” skulle innebära att de båda lagen kommer att spela en avgörande match där vinnaren går vidare till playoff 2.

26 februari 2020 klockan 20:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Playoff-spelet är igång

Under tisdagskvällen inleddes det omtalade playoff-spelet som kan leda Lindlöven till HockeyAllsvenskan, vid sin första playoff-...

bildspel LIF skrev historia i arenan

Det var en historisk handbollsmatch som spelades i Lindesberg Arena under söndagseftermiddagen där LIF Lindesberg arrangerade ...

bildspel Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen ...

Arkivfoto: Hasse Persson

Tråkig förlust efter långresa

Efter en jämn första halvlek så krossades LIF Lindesberg av det aktuella bortalaget HIF Karlskrona efter halvtidsvilan och när slutsignalen ljöd var det hela åtta mål som skiljde lagen åt, något som förvärrar LIFs tabellsituation då det nu är fem poäng till Elitseriekval och tre poäng till det nedre kvalstrecket.

22 februari 2020 klockan 18:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Jason Laffer och Linde Volley laddar för säsongens sista hemmamatch Foto: Timmy Lundegård

Linde Volley går in för säsongsavslutning

Elitseriens avslutning närmar sig, på söndag spelas den sista hemmamatchen inom volleybollens Elitserie där tabellettan Engelholm gästar Lindesberg Arena, trots det tuffa motståndet så har Linde Volley visat upp sin nyfunna spelarform och även om det blir en svårvunnen match i arenan så finns förhoppningar på en setseger.

21 februari 2020 klockan 21:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dags för historisk match i parahandboll
I helgen skrivs det historia i Lindesberg arena, då LIF Lindesberg arrangerar sin första hemmamatch någonsin i parahandboll. - Det är superkul ...
20 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

En våldsam rysare avslutade AllEttan
Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i...
20 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo
I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-truppen, som ska representera Sverige vid OS i Tokyo i sommar. ...
19 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, trots blandade känslor, redo att avsluta AllEttans grundspel där den nuvarande tabelltvåan Borlänge gästar Lindehov under onsdagskvällen.

17 februari 2020 klockan 22:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén

En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra perioden med 3-0, under söndagen blev det tuffare konkurrans där Piteå visade sig vara starkast på hemmaisen.

16 februari 2020 klockan 23:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot G...

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succ...

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens Paris Grand Slam plockade hon hem ett brons efter en övertygande match mot den regerande världsmästarinnan Marie Eve Gahie.

10 februari 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats ...

Bortaförlust för LIF Lindesberg

Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för ...

Uppåtgående form trots en ny förlust

Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lö...

Elitseriens tabellfyra intar Arenan

Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det ...

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där ...

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvä...

Antonia Babic lyckades tillsammans med Braedyn Tutton spela in flest poäng mot Gislaved Foto: Timmy Lundegård

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motståndarlag. Trots att det såg ut som att Lindelaget såg ut att ta med sig minst en setpoäng till poängtavlan så gjorde motståndarlaget en vändning och tog hem matchen efter tre raka set.

1 februari 2020 klockan 21:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust på hemmaisen trots dröminledning
Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de långväga gästerna från Östersund...
1 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF
Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt inträde, LIF Lindesberg ...
31 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år
Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en ...
31 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-29

2020-01-29

2020-01-29

2020-01-26

2020-01-25

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-21

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-02-28 07:08