Nya spelare, nya tag

Det är uppenbart att lagen känner spänningen i toppen av tabellen. Både Hylte/Halmstad och Engelholm har använt sig av vinterns transferfönster för att förstärka sina trupper. Lindesberg har gjort desamma då de valt att byta ut franska passarfloppen Gaelle Mollinger mot holländska Lydie van Deursen.

Varför Linde inte jobbat hårdare under vintern för att hitta en ordentlig libero är dock den stora frågan. Visst var köpet av Gaelle Mollinger ett misslyckande och visst kan vi anta att Lydie van Deursen kommer lyfta laget men samtidigt kan jag tycka att det är ett fascinerade tankesätt att värva en ny spelare på en position där man redan har en som håller måttet. Rebecca Andersson kan inte anses vara höstens bästa passare men hon gjorde jobbet. Men då Teemu Sarna väljer att spela helt utan libero så kan jag tycka att detta är en väsentligare punkt att åtgärda. Jag menar inte att det var ett dåligt drag att skaffa en bättre passare men liberobristen borde varit prio ett. Liberorollen har ännu inte fått det uppskattande den förtjänar i svensk volleyboll och många ignorerar fortfarande vilken skillnad en klasslibero kan göra.

Tyvärr gör detta problem att Linde blir de eviga femmorna denna säsong och det ska mycket till för att det ska komma att förändras. De är fast i ingenmansland, betydligt bättre än de tre i botten men betydligt sämre än de fyra i toppen. Problemet grundas i att man inte har mer än två värdiga bänkspelare. Två spelare på bänken och ingen libero. Med detta menar jag inte att minimera Elsa Arrestads, Cornelia Miltons eller Anna Lennartssons insatser, men de är väldigt unga spelare som gör sina första säsonger i Elitserien och de är en framtidsinvestering. En tunn bänk ger inga möjligheter till byten och sämre träningar. Den enda anledningen till att Linde tabellmässigt ligger närmare toppen än botten är eftersom serien ser ut som den gör och de spelar fler matcher mot bottenlag i jämförelse lagen i den södra regionen. Linde kommer vara den eviga femman under hela våren.

Topplagen har dock större trupper och mer utrymme för byten och bra träningar. Det har än så länge varit jämnt mellan de fyra i toppen men nu tror jag, som jag uttryckte innan säsongen, att Engelholm och Hylte/Halmstad kommer dra ifrån. Lagens nya värvningar, två amerikanska vänsterspikers Kelsey Fien (H/H) samt Erin Fairs (EVS), kommer antagligen bli de små tillskotten som gör skillnaden mot Örebro och Svedala. Värt att notera är dock att Engelholms center Erin Kirby har avslutat sin säsong på grund av skada men jag är övertygad om att man kommer ha en ny utländsk center på plats innan månaden är över.

Detta innebär som sagt var att Hylte/Halmstad och Engelholm har lagt i ännu en växel och som det är nu så tror jag varken Örebro eller Svedala kommer hänga med. Svedala har även de lite spelarbrist och under helgens match mot Sollentuna dök de upp med endast åtta spelare. När man då från början ställt upp med en spelare som Jessika Nilsson, som redan är lite av en utfyllnadsspelare, så kommer det bli svårt att hänga med och en skada på, i princip vilken spelare som helst, skulle betyda att Svedala snabbt halkar efter.

Örebro däremot skulle kunna ta upp kampen med Hylte/Halmstad och Engelholm om de använder sig av transferfönstret och köper sig en ordentlig högerspiker. Anna Rönnbäck och Medeleine Eriksson har väl fått godkänt som högerspelare men de är tydligt att Örebro inte hotar anfallsmässigt på högerkanten, vilket Hylte/Halmstad och Engelholm verkligen gör.

Publicerad 19 januari 2016 klockan 07:00

Michael Jestin , 073-903 68 24 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in
Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i...
13 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Slutspelet inleds i kvartsfinalen
Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor ...
12 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, WSK slutade trea i Division 2-tabellen och hade därför ingen talan i val av motståndare där tabelltvåan IFK Arboga blev tilldelad att spela sitt slutspel mot Lindesberg.

11 mars 2020 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets tabelletta Kumla, bortamatchen inleddes tungt för WSK som först i den sista perioden kom in i spelet men trots detta lyckades man ändå tvinga in matchen i ett förlängningsspel.

8 mars 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål...

Herrtvåan avslutas med hemmamatch

Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista ...

LIF inkasserar två viktiga poäng

Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn fö...

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen

Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, ...

Playoff-äventyret fick ett tidigt slut

Efter gårdagens succé i Lindehov hade ännu fler supportar samlats för att heja fram Lindlöven till seger i den avgö...

Arkivbild Foto: Okänd

Förlust i sista bortamatchen

Med WSK Lindesberg klara för slutspel inför herrettan så begav sig laget till Fagersta för att spela grundspelets sista bortamatch där Per-Ols IBF stod för motståndet, trots ett 3-målsunderläge inför den sista perioden så reste sig WSK och såg länge ut att kunna vända resultatet till sin fördel med fick se sig slagna med 35 sekunder kvar.

29 februari 2020 klockan 20:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley är klara för kvartsfinal
Det var ett formstarkt Linde Volley som befann sig i skånska Svedala för grundsäsongens sista bortamatch, väl på plats så bjöd Linde-laget på ...
29 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven segrade Playoff-matchen
Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så blev det ett högljutt jubel när Lindlöven tog hem en playoff-seger mot det gästande...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK tar sikte mot slutspelsseger
Med tre raka segrar bakom sig så ser det ut som att WSK Lindesbergs damlag kommer att fortsätta nästa säsong i division 2, B-slutspelets ...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-02-20

2020-02-19

2020-02-17

2020-02-16

2020-02-16

2020-04-07 18:18