FOTO: Hannes Feldin

Ny seger – Lindlöven över strecket

Lindlöven tog ikväll sin tredje raka segern via 3-0 hemma mot Skedvi/Säter. Man spelade ut bottenlaget totalt från start till slut, men det första målet lät vänta på sig. Efter en regelrätt belägring kunde till slut Alexander Kovalonok smälla in två mål och Patrik Säfström ett. Då Surahammar förlorade sin match Tierp innebar det att Lindlöven tog sig över kvalstrecket.

Fredagens möte i Lindehov blev en spelmässig slakt från Lindlövens sida. Det stod tidigt klart att Skedvi/Säter inte hade något större intresse i att anfalla. Men Lindlöven hade svårt att skapa några större lägen i en tät och taktisk första period. Istället fick Philip Ödmark sträcka ut sig på ett friläge, men mycket mer än så fick han inte att göra under kvällen.

– Det var det där i första perioden. Men det var bra för då kom man in i det, med något friläge och något halvläge. Sen var det inte något mer på hela matchen i princip, summerade målvakten efter matchen.

För i den andra perioden blev Lindlövens spelövertag smått utomjordiskt. Säter hade knappt ett anfall och Lindlöven radade upp avslut på avslut. Men man kom inte närmare än att Patrik Säfström petade en retur precis utanför målramen.

Till slut kom dock det ack så förlösande målet. I spel fem mot fyra ställde man snabbt om och en fri Alexander Kovalonok smällde in 1-0 med sexton sekunder kvar av perioden. Tidigt i den tredje perioden tryckte Patrik Säfström in 2-0, vilket han firade med säsongens kanske vildaste måljubel.

Lindlöven hade sedan chansen att helt stänga matchen flera gånger om. Men Adam Björklund, Joakim Olsson Fromell och Säfström prickade alla målramen. Slutligen kom det tredje målet, när Kovalonok åkte sig igenom i slutminuten och skickade 3-0 i öppen målbur.

– Skönt med tre poäng. Det är svårt att spela ishockey när de inte är så intresserade av att spela ishockey. Det är tufft sen när vi inte får hål. Vi känns slitna idag det ska sägas, men jag tycker att vi jobbar bra, konstaterade Tomas Östlund.

Den assisterande tränaren var mycket nöjd med segern och det alltjämt stabila försvarsspelet. Laget har nu släppt in tre mål på de tre senaste matcherna och av alla lyckliga spelare efter matchen var målvakten Ödmark kanske den gladaste. Den hållna nollan var hans allra första i Lindlöven, något som han dessutom kombinerade med en assist.

– Det var bra, stabilt som fan över hela banan. Vi har tålamod och vi gör inget onödigt, vi ligger rätt. Det var en säker seger idag tycker jag, menade målvakten.

Segern var Lindlövens tredje raka och den tog laget över kvalstrecket. Då Surahammar förlorade sin match står nu lagen på samma poäng, men där Lindlöven har en bonus i sin fina målskillnad. När Ödmark blev upplyst om den nya tabellplaceringen var han självklart positiv.

– Det är ju givetvis bra. Men vi tar ju en match i taget liksom, kan inte göra annat. Vi ska vinna varje match. Det är roliga matcher och vi har allt att vinna.

– Nu är vi över strecket, ganska markant med målskillnad. Det är ju naturligtvis en fantastiskt viktig match uppe i Falun på söndag. Så att det är bara att ladda om batterierna tills dess och göra en riktigt bra insats, sa Östlund och blickade framåt.

För redan på söndag är det dags för en ny ödesmatch. Tills dess tar dock laget välbehövlig vila från hockeyn. Med sju dagar i rad av match och träning i rad beslutade man att morgondagens träning blir frivillig.

Matchfakta Lindlöven-Skedvi/Säter:
Resultat: 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Publik: 208
Skott: 56-17
Mål Lindlöven: 1-0 Kovalonok (Lalander, Ödmark), 2-0 Säfström (D Olsson Fromell), 3-0 Kovalonok (Berg, J Olsson Fromell)

Övriga resultat från division 1 C:
Hedemora-Falu IF 1-6
Tierp-Surahammar 4-3

Tabellen:
1 Tierp                  10     35-27     29
2 Falu IF               11     46-29     28
3 Lindlöven           11     52-27     25
4 Surahammar      11     36-26     25
5 Hedemora          10     23-48     7
6 Skedvi/Säter      11     23-58     3

Publicerad 31 januari 2014 klockan 21:10

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”
Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid ...
19 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen
Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-06-01 01:40