Kontorschef Zlatko Savić

Nordea satsar på trygghet och nöjda kunder

Nordeas kontor i Lindesberg är ett av bankens mest framgångsrika kontor. Det har man blivit genom att satsa på kundnöjdhet och trygghet. Lindesbergskontoret tillhör till exempel toppen av Nordeas samtliga kontor när det gäller försäljning av försäkringstjänster. Kanske beror det på att en av de första frågorna man ställer vid ett rådgivningsmöte är: Vad oroar du dig mest för?

För snart två år sedan tillträdde Zlatko Savić som kontorschef för Nordeas kontor i Lindesberg. LindeNytt har träffat honom.

”Vi är ett privatkontor” inleder Zlatko Savić, och med det menar han att de flesta kunderna är privatpersoner. Därför är också samtliga som jobbar på kontoret SwedSec-licensierade, vilket innebär att de uppfyller nödvändiga kompetenskrav som privatrådgivare. Camilla Martinsson och Maria Källberg arbetar enbart med bokade kunder medan deras kollegor Jonna Laurila och Celina Andersson växlar sin rådgivningsroll med att också hålla koll på kundtjänsten. Dessutom är fyra specialister knutna till kontoret som kommer till Lindesberg när det finns behov av deras tjänster.

”Vi är ett framgångsrikt kontor inom Nordea vid en jämförelser med andra kontor i vår storlek” berättar Savić. Speciellt framgångsrika har man varit i att ha ökat antalet kunder inom de viktigaste segmenten samt i försäljningen av försäkringsprodukter.

Nöjda kunder
”Men man måste vara medveten om” fortsätter han, ”att all försäljning måste mynna ut i är en ökad kundnöjdhet. Om inte kundnöjdheten ökar är det ingen lyckad produktförsäljning. För oss gäller det att alltid sträva efter att kunden är nöjdare efter vårt möte, än han eller hon var före”.

En av de viktigaste framgångsfaktorerna för att lyckas med att få nöjda kunder är, menar Savić, att man är aktiv och den part som tar första kontakten. ”Vi tar en aktiv kontakt med nästan alla våra kunder, minst en gång om året för att erbjuda rådgivning. Är man, det vi kallar förmånskund, garanterar vi en kontakt”.

Nu är det inte bara en kontakt som är viktig för kundnöjdhet, utan självklart också det man levererar. Här menar Savić, att tryggheten är viktig, både i stort och smått. Nordea är idag den största banken i Norden och bara genom sin storlek kan man erbjuda trygghet och bra villkor inom sparande och på krediter. ”Förhållanden som också får positivt effekter för den enskilda kunden i Lindesberg”, betonar han.

Trygghet
Samtidigt är han också noga med att framhålla vikten av en trygghet i det lilla. Och med lilla menar Savić det försäkringsskydd man kan skaffa sig själv. I Nordea har det länge funnits ett tydligt fokus på sparande, men vid kontoret i Lindesberg har man under en längre tid också varit aktiva med att se över kundens behov av trygghet inom liv, hälsa och egendom. Ett exempel på detta, är att en av de första frågorna man ställer vid ett rådgivningsmöte är: Vad oroar du dig mest för?

Svaren varierar från sjukdom och ohälsa till räntehöjningar och värdeminskning på huset. Här menar Savić att det är viktigt att hitta en balans mellan de pengar som läggs på premier och det behov som finns. ”Är man orolig för sin egen hälsa men saknar sjukförsäkring kanske bör man se över hur man har fördelat sina försäkringspremier”, säger han.

I en nyligen genomförd undersökning som Nordea låtit utföra är en av slutsatserna att det råder en kraftig obalans mellan det vi svenskar oroar oss för och vad vi försäkrar oss emot.

När sedan Zlatko Savić som avslutning beskriver hur ett vanligt rådgivningsmöte går till på Nordea i Lindesberg blir man förvånad över hur lite produktegenskaper och produktinnehåll man berör. Istället handlar frågorna mycket om framtidstro, drömmar och vilket mål man har med sitt liv. ”Det är idag mer fokuserat på att hitta lösningar på kundens livssituation och framtidsutsikter än att visa på olika fonders utveckling och avkastning”, avslutar han.

Publicerad 24 september 2013 klockan 17:24

Christer Karlsson , 070-598 80 08

Göransonska Gården i centrala Lindesberg. Foto: Fredrik Norman

ICA-Per ny ägare till Göransonska Gården

Från och med 1 juni har 1700-talsfastigheten Göransonska Gården i centrala Lindesberg ny ägare. Det kommunala fastighetsbolaget, FALAB, har valt att överlåta denna samt en till fastighet till ICA-profilen Per Eriksson, även känd som ICA-Per. I samma affärsuppgörelse har Per Eriksson låtit FALAB ta över en av hans fastigheter.

1 juni 2020 klockan 13:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustafsson. Foto: Camilla Lagerman

Lindesbergs kommun tidigarelägger investeringar för att gynna företagen

PRESSMEDDELANDE: Tidigt beslut om budget för att kunna påbörja större underhållsarbeten är en lösning från Lindesbergs kommun. Därmed kan företagen gynnas och få det lättare att klara av att hålla i och hålla ut.

27 maj 2020 klockan 14:40 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Miljonhopp mellan anbuden på bostadsbygge förvånar

Det står nu klart vilken byggfirma det blir som skall omvandla den gamla vårdcentralen till ett nytt ...

Vårdagar blir Våryra

Det efterlängtade och fullspäckade vårjippot Linde Vårdagar kommer tyvärr inte att kunna genomföras i år så som det brukar, detta ...

Sommargåva till personalen ger klirr i kassan för den lokala handeln

Kommunens cirka 3000 medarbetare kommer att få en sommargåva lagom till semestern som ...

Inom kort är det fullt fokus på Bergsfiket för Björn Persson. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Restaurang Krydda lämnar arenan

Efter nästan fem år på Lindesberg arena väljer Restaurang Krydda att tacka för sig och istället satsa fullt ut på det nyöppnade Bergsfiket på Banvägen.
– Det har inte varit ett lätt beslut att fatta, berättar ägaren Björn Persson.

18 maj 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fredrik Klingvall hämtade varor från flera av dagens medverkande företag, här från Harparboda Gård. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Succé när Bergslagen fick sin första Reko-ring

Att suget efter närproducerade råvaror var stort rådde det ingen tvekan om när Reko-ring Bergslagen hade premiär under onsdagskvällen, och initiativtagarna var mer än nöjda.
– Det här blev ju succé! utbrast Björn Johansson som tillverkar fårglassen En får tacka.

13 maj 2020 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Rekordår för Drömjobbet
Årets Drömjobbare är nu utsedda, och bland de rekordmånga sökande blev det totalt sju drivna ungdomar som får chansen att pröva sina vingar som...
12 maj 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stängningen av Café Oscar stoppad – drivs nu vidare av restaurangägare
För bara ett par veckor sedan rapporterade LindeNytt att det uppskattade kaféet, Café Oscar, skulle stängas för gott då Lindesbergs Stadshotell ...
11 maj 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

LindeDagen 2020 ställs in
Arbetsgruppen för LindeDagen och styrelsen för Lindesbergs Rotaryklubb har efter diskussioner med Region Örebro län, Lindesbergs kommun samt en ...
5 maj 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

VD Cecilia Jeffner. Foto: Rolf Karlsson/Bildmakarna

Bergslagens Sparbank avsätter en extra miljon i föreningsstöd

Många föreningar har drabbats hårt av coronapandemins sviter, något som fått Bergslagens Sparbank att avsätta en miljon extra i föreningsstöd. Alla föreningar i Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Storfors som lider ekonomisk skada med anledning av coronaviruset kan ansöka om medel.

5 maj 2020 klockan 11:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Café Oscar stängs för gott. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Slutet för Café Oscar: ”Har planer på annan verksamhet där”

Säsongskaféet Café Oscar, som drivs av Lindesbergs Stadshotell, kommer inte att öppnas sedvanligt i år. Och inte nästa år heller. Det lilla sjönära kaféet kommer nämligen stängas för gott och lokalerna skall användas för ett annat ändamål i fortsättningen. Detta uppger hotellchef, Jesper Damström.
– Just nu kan jag tyvärr inte berätta närmare om våra planer, det får vi återkomma till när det är läge, säger Damström i en kommentar.

28 april 2020 klockan 08:09 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kommunen satsar en miljon på gratis sommarlovsaktiviteter

Under de senaste fyra åren har Lindesberg kommun kunnat erbjuda gratis sommarlovsaktiviteter till ...

Gemensamt ansvar att hålla handeln levande

Näringslivet genomgår just nu en tuff prövning till följd av coronaviruset, och för företagen i Lindesbergs ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Företagarna ger Samhällsbyggnad ris och ros

PRESSMEDDELANDE: Nöjd-Kund-Index (NKI) är ett mått som Sveriges kommuner och regioner använder för att mäta kundnöjdhet angående myndighetsutövning och serviceområden. NKI för Samhällsbyggnadsnämnden baseras på uppgifter från företagare som har haft ärenden med förvaltningen. Varje område får ett NKI-värde och en färg där 100 till 70 anses högt (grön), 69 – 62 (gul) är godkänt och under 61 anses lågt (röd).

22 april 2020 klockan 11:53 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Coronakrisen: Lindeföretag kan få fram stora mängder skyddsvisir till vården

Lindesbergsföretaget Bildmakarna - som numera även har säte i Västerås - ...

Sparbanksbonus tidigareläggs för att stötta den lokala handeln

PRESSMEDDELANDE: Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas ut redan nu – ett ...

Viktigt att bevara näringslivet även i coronatider

Under skärtorsdagens pressträff i kommunhuset låg allt fokus på coronaviruset och på vilka sätt det ...

bildspel Läsarnas påskhälsningar där alla är vinnare

I LindeNytts påsktävling är alla vinnare - i dubbel bemärkelse. Samtliga bidrag var minst lika bra, därför...

Vårfloden försvann med den milda vintern – ger rekordlåga elpriser

PRESSMEDDELANDE: Vårfloden brukar vara ett lika säkert vårtecken som att sanden sopas ...

Lindesbergs kommun samordnar mellan branscher

PRESSMEDDELANDE: Lindesbergs kommun vill bidra i arbetet gentemot våra medborgare och det lokala näringslivet ...

Smygkika redan nu i Bergsfiket. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygkika in i Bergsfiket

Imorgon, tisdag, är det dags för Bergsfiket att slå upp portarna för allra första gången och ta emot sina premiärkunder. LindeNytt kan dock redan nu bjuda på en rundtur i Lindesbergs nyaste restaurang, häng med!

30 mars 2020 klockan 16:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Högtryck på ICAs onlinehandel
Ica Supermarkets onlinehandel slår rekord, och under fredagen arbetar personalen febrilt för att få ut alla ordrar. - Det är ett kvitto på att ...
27 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu bemannas den obemannade tvättstationen – ger gratis bilvård åt pensionärer
Mellan kl 07-10 under lördag och söndag bemannar NiceCar sin biltvätt med personal, som under ett antal timmar kommer att hjälpa pensionärer frå...
26 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Grillköket skänker 250 portioner mat till Lindesbergare i nöd
En växande oro för de ortsbor som befinner sig i riskgrupper eller som sitter i karantän fick Walat Dino och hans kollegor på Grillköket i ...
25 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-25

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-21

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-19

2020-03-19

2020-03-18

2020-03-18

2020-03-18

2020-03-18

2020-03-17

2020-06-02 13:21