Nathalie Fernandez Nilsson, nedre raden till vänster, spelar på tisdag SM-semi med Skuru. FOTO: Skuru IK

Nathalie laddar för semifinalerna: ”Har levererat stabilt hela året”

Idag drar damernas SM-semifinaler i handboll igång och på tisdag kliver Skuru IK in i hetluften. Med i laget finns LIF Lindesbergsfostrade Nathalie Fernandez Nilsson, som vann målvaktsligan i Elitseriens grundserie. Inför säsongens avgörande skede berättar målvakten om vägen fram till semin och om sin egen utveckling.

Våren befinner sig i sitt zenit och det innebär att handbollssäsongen ska avgöras. Ett lag som kämpar för det åtråvärda SM-guldet är Skuru IK, som säkrat en plats i damernas semifinaler. Säsongen har gått från klarhet till klarhet för laget och dess Lindesbergsfödde målvakt Nathalie Fernandez Nilsson.

– Den har varit väldigt bra skulle jag säga. Jag tycker att vi har levererat stabilt under hela året, summerar Nathalie Skurus framfart.

21-åringen är mitt uppe i sin andra säsong i Stockholmsklubben. Flyttlasset från moderklubben LIF Lindesberg gick sommaren 2014 och Nathalie lyckades tidigt spela till sig en chans i Skuru-målet. Den här säsongen har hon tagit ytterligare ett kliv, med alltfler starter mellan stolparna. Grundserien blev en stor succé och Nathalie kunde där stoltsera med en förstaplats i målvaktsligan.

– Jo, det har känts bra. Jag får lite mer speltid ju mer tid som går, så jag börjar komma in i det, säger Nathalie och berättar vad som bidragit till framgångarna.

– Jag tror att det handlar mycket om hur hårt man tränar. Träningsmängden avgör hur mycket man utvecklas och hur mycket man orkar. Sen bidrar speltiden verkligen till att man tar nya steg också.

Vann kvartsfinalen klart: ”Vi tog taktpinnen direkt”

Serielunken har nu övergått till slutspel och det innebär en tuffare konkurrens om målvaktsposten. I Skuru är Hanna Daglund förstavalet, något som gör att Nathalie får agera backup. Under slutspelsmatcherna kastas hon in i samband med straffar och andra sekvenser när laget vill bryta motståndarnas flyt. Situationen är dock inget problem för 21-åringen.

– Det blir ju att man slängs in efter att ha suttit kall i 45-50 minuter. Men då gäller det helt enkelt att ta chansen och göra det bästa av situationen, konstaterar Nathalie.

Tillsammans med sitt Skuru landade hon på en andraplats i Elitserien. Det gav kvartsfinal mot BK Heid, en kamp som Skuru vann i säker stil. 3-0 skrevs matchserien till och laget vann samtliga möten med över fem mål.

– Haha ja, vi tog tag i taktpinnen direkt. Sen lät vi dem inte ta någon match ifrån oss, summerar Nathalie.

Näst på tur står semifinal mot VästeråsIrsta, en serie som startar på tisdag. För tillfället är Skuru spellediga och man har haft gott om tid att ladda för semin. Senast laget var i aktion var för två veckor sedan och Nathalie kommenterar det långa uppehållet.

– Det blir så klart lite konstigt att med ett så långt break mellan. Men vi har ett så pass bra träningsklimat och har spelat träningsmatcher mot våra A-pojkar, så uppehållet är inget jag ser som något problem.

Siktar på att gå hela vägen: ”Vi är mer kompletta”

Precis som kvartsfinalen avgörs semifinalen i bäst av fem matcher. Skuru inleder borta i Bombardier Arena och motståndet står alltså VästeråsIrsta för. Motståndet har prickat in formen lagom till slutspelet, något som Nathalie är medveten om.

– Västerås är absolut ett bra lag. Det har gått bra för dem i år, nu på slutet har de haft ett fint flyt och slog ut Skövde med 3-0. Så de gör det sin grej väldigt bra, förklarar målvakten och tillägger.

– Men jag tror att vi gör en repris från semifinalen förra året. Då tog vi en seger mot dem och det ska vi lyckas med i år också.

Fjolåret lever med andra ord kvar i minnet hos Nathalie och flera av hennes lagkamrater. Skuru stod även då för en stark säsong, något som slutade med silver. Nu är förhoppningen att laget ska hålla hela vägen fram till SM-guldet.

– Först och främst har vi i princip samma lag. Vi är mer kompletta och har många spelare som har spelat både i juniorlandslaget och i A-landslaget. Det känns som att vi har en bra rutin, berömmer Nathalie.

Målvakten har gått den långa vägen från den orangea LIF-dressen till Elitseriespel och guldjakt med Skuru. Nu ska säsongen avgöras och Nathalie är laddad för att avsluta den på bästa sätt.

– Ja, det är de här matcherna som man hela året krigar för att få spela.

Publicerad 23 april 2016 klockan 19:03


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Fatlum Ahmeti nådde sitt 1000:e mål i Allsvenskan under lördagens bortamatch Foto: Hasse Persson

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssäsongens elitserielag Hammarby, båda lagen hade mycket att vinna och med en jämn match i spel så skulle segern avgöras inom de sista 15 sekunderna.

7 mars 2020 klockan 23:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-06-06 16:47