FOTO: Hannes Feldin

Mycket in och en hel del ut i lokalt Lindlöven

Det händer grejer i Lindlöven. Klubben är mitt uppe i försäsongen och arbetet med att fastställa truppen fortgår för fullt. Den senaste veckan har varit ovanligt intensiv, med nya ansikten i ledarstaben och spelare som både lämnat och anslutit. När truppen nu börjar bli klar slår den rekord i antalet spelare boende i Lindesberg.

På måndagskvällen höll Lindlöven sitt första ispass för säsongen. När nye huvudtränaren Daniel Eriksson blåste igång träningen inne på isen i Lindehov innebar det slutet på en mycket intensiv vecka. Inom loppet av bara några dagar har nämligen tre spelare lämnat, fem hämtats in och ledarstaben kompletterats.

Inledningsvis har Adam Björklund valt att ta en time-out från hockeyn. Forwarden, som kom till Lindlöven inför den förra säsongen, kommer att bli pappa och har tagit beslutet utifrån det.

Det har i sin tur lett till problem med resandet för Mattias Nilsson, som vid sidan av Björklund varit den andre spelaren som åkt från Karlskoga. Lindlöven har förhandlat med ”Myggan” om en flytt till staden och har även ordnat med jobb. Men backen har inte varit villig att ta tjänstledigt från sitt nuvarande arbete.

– Där har vi skiljts åt i bästa samförstånd och vi har haft en bra dialog, säger John Falck från Lindlövens sportgrupp.

Den kommande säsongen kommer ”Myggan” att spela i Kumla. Han är dessutom inte den enda att lämna Lindesbergs-klubben för andra äventyr. På målvaktssidan har Philip Ödmark, som värvades in för två år sedan, beslutat sig för att titta på andra alternativ sedan han inte blivit lovad en förstaplats.

– Det respekterar jag till fullo. Är man 27 år vill man ha förstaspaden, men med den serien vi är i måste vi ha två målvakter som kan konkurrera med varandra och göra bra ifrån sig, förklarar Falck situationen.

– Det här har vi haft en dialog om med Philip under en längre tid. Jag kan inte garantera en lösning där han är förstaalternativet. Det gör att Lindlöven och Philip är eniga om att gå ifrån varandra och ta en ny diskussion inför nästa säsong.

Med tre spelare borta ur truppen har Lindlöven tvingats till aktion. En som redan anslutit till klubben är juniorlandslagsmålvakten Henrik Hjerpe, som plockats in från Leksand. 19-åringen har spelat i Leksands J18 och J20 samt tränade frekvent med SHL-laget under den gångna säsongen.

Utöver den redan klara värvningen har Lindlöven även signat en kvartett på try-out-kontrakt. En av dessa är Örebro Hockeys J20-spelare Rasmus Rundgren, som är tänkt att ersätta Mattias Nilsson på backsidan. 

De två 25-åriga amerikanerna Nick Lazorko, som öst in mål i Huntsville, och Lucas Fray är två av de andra try-out-kontrakterade spelarna. Den sista som är tänkt att träna med Lindlöven under augusti månad är den Stockholms-födde forwarden Daniel Tomasson.

– Han är en liten, kvick rollspelare som vill göra skitjobbet i tredje- och fjärdekedjan. Det är jätteroligt att han är här, kommenterar John Falck.

Det är dock inte bara i spelartruppen som förändringens vindar blåst. Ny målvaktstränare i Lindlöven blir Christer Hjalmarsson, som är ett etablerat namn i proffshockeyn.

– ”Hjalle” kommer att vara med oss en dag i veckan på träning, vara med på våra hemmamatcher och följa övriga via webben. Han blir ett fantastiskt stöd med sin erfarenhet från Leksand och juniorlandslaget, säger Falck som tackar för möjligheten till både Hjalmarsson och Nick Lazorko.

– Ett stort tack till P-O Ejendal och Westsign som hjälper till att finansiera detta.

Sist men inte minst har den nytillträdde tränaren Daniel Eriksson slutligen fått en radarpartner. Det blir Lindlöven-profilen Daniel Andmarken som tar plats i båset som assisterande tränare. Falck har stort förtroende för sin tränarduo och ser även stor potential i spelartruppen.

– Jag tycker att truppen är jätteintressant och ser stark ut. Vi har en härlig mix av unga 19-24-åringar och Jocke (Olsson Fromell), Daniel (Olsson Fromell), Nyman och Morén som är lite äldre. Alla har det gemensamt att de verkligen brinner för det här och alla vill framåt.

Något som han ser som en stor tillgång är den Linde-stämpel som laget får denna säsong.

– Vi har arton spelare som bor i Lindesberg, vilket är fantastiskt. Vi har aldrig haft så många bonde i Linde. Det är jätteroligt och kommer vara fantastiskt bra för föreningen och för gemenskapen i laget.

Publicerad 4 augusti 2014 klockan 22:43

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Kristoffer Schöldström är ny ordförande för SHRA Foto: Timmy Lundegård

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots inledande tveksamheter om den höga posten så står den 25-åriga Kristoffer Schöldström som ny ordförande och har redan nu planerna klara för klubbens framtid.

20 mars 2020 klockan 07:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

Foto: Timmy Lundegård

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i Stadsskogsskolans idrottshall med kvalspel till herrettan ställs in, beslutet kommer från innebandyförbundet där reaktionerna i hemmalaget WSK Lindesberg var starka.

13 mars 2020 klockan 16:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor utan matchspel så är det dags för laget att visa upp sig på nytt där man under de nästkommande matcherna kommer att spela mot Lund för att hålla sig kvar i kampen om SM-guldet.

12 mars 2020 klockan 14:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. Nu står hon nominerad i kategorin Årets Nykomling på Svenska Parasportgalan som går av stapeln den 30 mars på Scandic Continental i Stockholm.

10 mars 2020 klockan 10:55 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF är garanterade en plats i nästa säsongs Allsvenska serie men motståndet är tufft där tabellettan Aranäs besöker arenan, ett lag som måste vinna för att behålla sin viktiga placering i tabellen.

9 mars 2020 klockan 14:20 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch

Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista ...

LIF inkasserar två viktiga poäng

Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn fö...

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen

Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, ...

Playoff-äventyret fick ett tidigt slut

Efter gårdagens succé i Lindehov hade ännu fler supportar samlats för att heja fram Lindlöven till seger i den avgö...

Förlust i sista bortamatchen

Med WSK Lindesberg klara för slutspel inför herrettan så begav sig laget till Fagersta för att spela grundspelets sista ...

Linde Volley är klara för kvartsfinal

Det var ett formstarkt Linde Volley som befann sig i skånska Svedala för grundsäsongens sista bortamatch, väl på ...

Målvakten Isak Mantler visade upp sig under fredagskvällen Foto: Timmy Lundegård

Lindlöven segrade Playoff-matchen

Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så blev det ett högljutt jubel när Lindlöven tog hem en playoff-seger mot det gästande Visby/Roma, med hemmasegern säkrad så laddar spelarna om för en avgörande match som spelas redan imorgon där vinnaren tar nästa steg mot ett Allsvenskt kval.

28 februari 2020 klockan 23:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK tar sikte mot slutspelsseger
Med tre raka segrar bakom sig så ser det ut som att WSK Lindesbergs damlag kommer att fortsätta nästa säsong i division 2, B-slutspelets ...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Viktig match väntar LIF
Med fyra matcher kvar av den Allsvenska säsongen så ser det svårt ut för LIF Lindesberg att ta sig till ett elitseriekval, tabellen är dock en j...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindesimmets målgång försvinner när Gröna bron rivs
Stängningen och beslutad rivning av Gröna bron påverkar inte enbart gång- och cykeltrafiken i området. Det ger även ett visst huvudbry för fö...
27 februari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-02-20

2020-02-19

2020-02-17

2020-02-16

2020-02-16

2020-02-14

2020-02-13

2020-03-30 19:06