My Endless Wishes – Lindes senaste musikexport

My Endless Wishes är bandet som står stadigt i Bergslagsmyllan som sanna lokalpatrioter, men som går sina egna vägar och satsar för att nå sina drömmars mål. Den egna vägen har börjat bära frukt. Ett färskt skivkontrakt med skivbolaget Doolittle Group AB är påskrivet och debutskivan nådde på långfredagen skivdiskarna världen över.


På lördag är det dags för Lindesberg att stifta bekantskap med bandet som ser sig som nya fast de har existerat i den här sättningen i snart fyra år. Då är det hemmaplansrelease för debutskivan med gruppens namn på Bistro Bellman.


– Trots att vi alla kommer härifrån så har vi inte spelat så ofta just i Lindesberg och det är inte så många som har hört hur bandet låter idag. Det ska bli kul att få gå ut och visa var skåpet ska stå, säger Magnus Källström bandets basist.


Vill man följa vägen bandet tar, så får man svänga av från den stora vägen, in på en mindre väg rakt ut i skogen. Efter en liten stund en ännu mindre grusväg som leder till en om möjligt ännu mindre. Här någonstans bland guppen började jag vara tacksam över att jag hade fyrhjulsdrivet, men då plötsligt öppnar skogen upp sig till en glänta, en vacker idyll framträder. Där på familjegården har bandet byggt en jättefin replokal i ett gammalt förråd, närmaste granne med hästhagen. Det är så det här bandet jobbar, man tar hjälp av människor som tror på bandet, investerar tid och pengar och driver saker framåt i sin satsning. Övervåningen är klar, men förrådet har en nedervåning där det också ska inredas till studio och en plats att bara ”hänga” tillsammans.


– Det här är perfekt för oss. Vi har all vår utrustning alltid uppställd, behöver inte dela med något annat band och kan repa vilka tider vill, säger Martin Viber.


Martin är en av två gitarrister och den som grundade bandet tillsammans med sångerskan och tillika hustrun Frida Viberg 2005.
Martin och Frida Viberg


– Det är viktigt för oss att umgås och ha kul tillsammans. Att vi är bra kompisar är viktigt för kemin i bandet. Här har vi även alltid barnvakt till vår lilla dotter när vi ska repa, inflikar Frida och syftar till föräldrarna som bor i huset bredvid.


Väl inne i replokalen efter att vi tagit lite bilder så bjuds jag på tre nya låtar av ett band som är tight, tungt och samspelt. Ovanpå de tunga gitarrerna dekorerar melodiösa keyboardslingor soundet och Fridas sång utsmyckar med vackra melodier som för tankarna till Evanescence och Within Temptation.


– Vårt koncept är en soppa av allt möjligt där alla i bandet är med och bidrar. Martin och Frida har en grundidé som de kommer med till replokalen, där bygger vi vidare och adderar de olika influenserna som alla bär med sig, då skapas My Endless Wishes-soundet, berättar Magnus.


Även texterna som Frida skriver har en röd tråd.


– Jag vill skriva texter som kan tilltala alla, där alla som lyssnar kan hitta något att relatera till. Mycket är skrivet utifrån mina upplevelser, en längtan efter något mer i livet där min tro kommer till uttryck, eller bara en text om kärlek. Alla i bandet är inte troende så det är viktigt att alla i bandet kan ställa sig bakom musiken vi gör, säger Frida.


Bandet inser att med en skiva i bagaget så ställs det högre krav på dem som band, men tilltron till bandet och nya skivan är hög. Responsen från recensionerna som börjar droppa in är mycket positiva, även den musikmässa Promikon i Frankfurt som bandet var nere på i februari gav mersmak.


– Förhoppningsvis kommer vi åka till Holland och Tyskland på en promotionturné med ett annat band framme i oktober eller november. Det är dags att ge sig ut och leverera nu, avslutar Magnus, innan jag drar ur öronpropparna och lämnar replokalen.


Undrar om inte till och med hästarna utanför diggade i takt med musiken när jag drog i väg med bilen? Nä, det måste vara den friska lantluften som spelade mig ett spratt.


My Endless Wishes: Frida Viberg sång, Fredrik Pernros gitarr, Martin Viberg gitarr, Magnus Källström bas, Erik Ekestubbe trummor.


Klicka här för ett smakprov på bandet.


 


Publicerad 9 april 2013 klockan 12:16

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Socialförvaltningens chef Madde Gustavsson poängterade att vi fortsatt måste hålla i och hålla ut. Foto: Camilla Lagerman

Coronaläget: Inte läge att slappna av

Under torsdagen genomfördes veckans pressträff med kommunledningen, den tolfte i ordningen med fokus på coronapandemin. Läget ser fortsatt bra ut, men en oro finns att människor nu börjar slappna av och inte följer de satta restriktionerna.

5 juni 2020 klockan 10:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Jennie Larsson

Maskin läckte olja under färd genom bostadsområde

På fredagsmorgonen upptäcktes ett utsläpp av hydraulolja på en längre sträcka i bostadsområdet Brodalen. Det visade sig komma från en maskin som används av PEAB i ett asfalteringsarbete som pågår i Lindesberg.

5 juni 2020 klockan 09:39 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Årets stipendiater utsedda – hemligheten läckte

I vanliga fall offentliggörs årets stipendiater under nationaldagsfirandet i Oscarsparken, men i år ...

Centern sviker akutmottagningen i Lindesberg!

INSÄNDARE/DEBATT: Centern, Charlotte Edberger, svarar inte på en enkel fråga från oss två läkare; öronlä...

Replik till Charlotte Edberger (C)

INSÄNDARE/DEBATT: Jag är tacksam för att du tagit dig tid att besvara den debattartikel som Peter Jilke och jag fick ...

Kultursekreterare Sara Sporre är laddad inför helgens firande. Foto: Camilla Lagerman

Årets nationaldagsfirande blir digitalt

De traditionella nationaldagsfirandena runtom i kommunen ställs i år in till följd av coronaviruset och de restriktioner som satts upp för att förhindra en spridning av smittan. Lindesbergs kommun väljer därför att testa något nytt i år, nämligen ett digitalt firande.

4 juni 2020 klockan 15:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kotten & Co söker nu en ny ägare. Foto: Camilla Lagerman

Kotten & Co söker ny husse och matte när företaget läggs ut till försäljning

Det har gått nio år sedan Sara Lindlöf startade Kotten & Co, ett företag som ständigt utvecklats under årens gång och som under 2018 flyttade in i den gamla Tempolokalen på Stadsskogen. Nu är det dock dags för Sara att ta sig an nya utmaningar när hon lägger ut sitt företag till försäljning.

4 juni 2020 klockan 07:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kritiserat förskoleförslag dras tillbaka
Under föregående vecka kunde LindeNytt rapportera att Barn- och utbildningsförvaltningen lagt ett förslag om att flytta förskolan Hagas hela ...
3 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bedragaren: ”Din son ligger inför döden”
En äldre kvinna i Frövi blev på tisdagen uppringd av en okänd man, som uppgav att kvinnans son hade varit inblandad i en olycka och var mycket ...
3 juni 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Idag öppnar Café Oscar – som året runt-restaurang
Även då det bara har gått två veckor sedan den lokale restaurangägaren Shavan Zakholi övertog Café Oscar från Stadshotellet, så är han nu ...
3 juni 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Man misstänks ha blottat sig för tonåringar vid badplats

En man i 60-årsåldern misstänks ha blottat sig för en eller flera tonårstjejer vid en badplats i Lindesberg. Detta skall ha skett vid lunchtid på tisdagen.
– Patrullen fick tag på en man som stämde överens med signalementet, uppger polisens presstalesperson, Christina Hallin.

2 juni 2020 klockan 14:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Svar på Ingemar Engstrands och Peter Jilkes insändare den 25 maj

INSÄNDARE/DEBATT: Lindesbergs lasarett är en av grundpelarna inom regionens sjukvård. ...

Polisen larmades till bråk i Storå – man i 70-årsåldern misshandlad

Strax före klockan åtta på tisdagsmorgonen larmades en polispatrull till en ...

ICA-Per ny ägare till Göransonska Gården

Från och med 1 juni har 1700-talsfastigheten Göransonska Gården i centrala Lindesberg ny ägare. Det kommunala ...

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Privatperson hittade granat i ån – polisen spärrade av platsen

På lördagen larmades polisen till centrala Lindesberg med anledning av ett fynd av misstänkt explosivt föremål. Platsen spärrades av i väntan på att föremålet kunde identifierades.
– Det visade sig handla om en rökgranat, som dessutom redan var detonerad, kommenterar Mats Öhman vid polisen.

30 maj 2020 klockan 14:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Polisen bekräftar: Det var den försvunna kvinnans kropp som hittades

För lite drygt en veckan sedan anträffades en avliden person i terrängen mellan Vedevå...

Nu ska hela kommunen sommarblomstra igen

Förra sommaren uteblev plantering av sommarblommor på de mindre orterna i kommunen på grund av hårda besparingskrav...

Coronaläget går in i ny fas

Under onsdagen höll kommunledningen sin elfte pressträff med anledning av coronasmittan och arbetet man gör under pandemin. Frå...

Rev hus – hittade mängder av ammunition och tändhattar

En större mängd gammal ammunition och tändhattar har hittats i ett hus i utkanten av Lindesberg...

Lindesbergs kommun tidigarelägger investeringar för att gynna företagen

PRESSMEDDELANDE: Tidigt beslut om budget för att kunna påbörja större underhå...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Flytt av förskolebarn får kritik

Enligt ett förslag från barn- och utbildningsförvaltningen föreslås förskolan Haga i Lindesberg slås ihop med Grönsiskans förskola redan från och med i sommar, något som nu kritiseras kraftigt av pedagogerna på Haga.

27 maj 2020 klockan 10:47 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Miljonhopp mellan anbuden på bostadsbygge förvånar
Det står nu klart vilken byggfirma det blir som skall omvandla den gamla vårdcentralen till ett nytt flerfamiljshus med tolv lägenheter totalt. Sex...
26 maj 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Patroner och vapendel uppfiskat vid Hinsebergsbron
Polisen har tagit i beslag ett antal patroner och en vapendel, som en privatperson hittat i vattnet vid Hinsebergsbron i Frövi. - Det är någon som...
26 maj 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Vi i norr behöver vårt akutsjukhus
INSÄNDARE/DEBATT: För att existerande företag ska kunna utveckla sig vidare och för att nya företag ska vilja etablera sig i den norra länsdelen...
25 maj 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-05-24

2020-05-22

2020-05-22

2020-05-21

2020-05-20

2020-05-20

2020-05-20

2020-05-20

2020-05-19

2020-05-18

2020-05-18

2020-05-18

2020-05-17

2020-05-16

2020-06-06 00:22