(Uppdaterad kl. 12:55 med kommentarer från Roger Sixtensson)

Motorträffen hotad – kan tvingas flytta från stan

SHRA i Lindesbergs stora motorträff – Vårmönstringen – är hotad. I nuläget är det oklart om man kan genomföra evenemanget på Lindeskolans grönområde som det var sagt.-I värsta fall kanske vi får se oss om och finna en annan plats, t ex i Nora, kommenterar Mikael ”Blomman” Blomberg på SHRA.

Lyckan och glädjen i motorklubben är som bortblåst. För bara någon vecka sedan konstaterade man att årets ”nya” vårmönstring skulle bli en nytändning för evenemanget i samband med återflytten till Lindeskolan efter ett par säsonger i Fornaboda. Med motorträffen tillbaka på ”säker mark” och med en bredare marknadsföring ute i landet, siktade klubben på att välkomna omkring 5000 besökare i maj.

Orsaken till att SHRAs vårmönstring är hotad, kommer sig av att man tidigare år haft en muntlig överenskommelse med Lindeskolans gymnasiechef, Kent Hiding, som med eget mandat har gett dem tillåtelse att vara på skolans grönområde. Detta har han inte längre mandat att göra, men vid uppgörelsen i september i fjol var han ovetande om detta.
-Det är så vi har gått tillväga tidigare, att jag inte längre har mandat att göra så här var helt okänt för mig, säger han.
Idag skall sådana här ärenden gå via fastighetsägaren Tredingen Utveckling AB och Roger Sixtensson istället. Varför Kent Hiding ej blivit informerad är oklart då Roger Sixtensson ej är anträffbar pga tjänsteresa.

Evenemanget arrangeras den 14:e maj. Samma helg har fastighetsägaren låtit judogymnasiet arrangera ett större läger på skolan. Och detta skall enligt uppgift ha skrivits kontrakt på, vilket naturligtvis är mer bindande än ett muntligt avtal med gymnasiechefen.
Som det är idag, står SHRA alltså helt utan en plats att arrangera vårmönstringen på. Att byta datum är inte aktuellt av flera orsaker.
-För det första har vi redan annonserat i en rad rikstäckande motortidningar. För det andra har vi planerat vårmönstringen till detta datum för att det inte skall kollidera med andra liknande evenemang på andra håll. Därför är vi ganska låsta vid det här, förklarar Blomberg.

Att flytta tillbaka till Fornaboda är inte heller något alternativ. Orsaken till att man lämnade denna plats är att arrangemanget blev otillgängligt för en stor del av publiken – nämligen spontanbesökaren. Mellan tummen och pekfingret räknar man att det rör sig om ca 2000 personer.

På tisdag i nästa vecka skall alla inblandade träffas för ett krismöte. Förhoppningsvis finner man då en lösning för alla parter – men om det ändå visar sig att SHRA tvingas kliva åt sidan, då kan det vara tack och god natt i Lindesberg.
-Vi kommer naturligtvis att finna andra lösningar då och därför kan det också bli tal om att flytta vårmönstringen till annan ort, exempelvis Nora. Vi får vänta och se vad som sägs på tisdag innan vi drar några slutsatser av detta, säger Blomberg.

Sixtensson svarar
Roger Sixtensson, som infinner sig på kommunens budgetseminarium idag, har i en paus valt att kommentera saken:
-Problemet ligger i att gymnasiechefen inte har samordnat det löfte han gett till SHRA med alla inblandade parter, där fastighetsägaren TUAB är en. Detta skedde alltid tidigare, innan SHRA fick ”flytta på sig” för att vi skulle bygga en ”Arenahall”, men vart ”bortglömt” i år. Gymnasiechefens mandat har aldrig varit att enväldigt lova liknande stora arrangemang utan att samordna med alla inblandade, kommenterar Roger Sixtensson.
Sixtensson påpekar också att uppgiften om att TUAB skulle ha lovat judogymnasiet att arrangera läger är felaktig.
-Att det muntliga avtalet med SHRA skulle ha träffats i september men ”mörklagts” till nu finner jag lite underligt, berättar Sixtensson som nu ser fram emot att sätta sig ner med alla inblandade och reda ut detta trassel.

Publicerad 18 mars 2011 klockan 07:59

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mathilda Nilsson och Alexander Dahlin ingår numera i den svenska utvecklingsgruppen. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo

I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-truppen, som ska representera Sverige vid OS i Tokyo i sommar. Under onsdagen meddelade Svenska Judoförbundet att två av Frövis yngre talanger nu blivit utvalda till utvecklingstruppen U21.

19 februari 2020 klockan 15:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Fredrik Norman

Dumpade möblemang – efterlämnade namn och adress

Någon eller några har dumpat gamla möbler och inredningsdetaljer på industriområdet i anslutning till ett skogsparti i området Torphyttan. Detta upptäcktes på tisdagsmorgonen och i samband med detta hittades också handlingar som eventuellt kan leda polisen till den som ligger bakom nedskräpningen.

19 februari 2020 klockan 09:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Moderaterna kräver svar på frågor om integration i skolan

Under förra året föreslog Moderaterna i en motion, att en översyn skulle göras beträffande ...

Stormen Dennis störde – men inte i någon större omfattning

PRESSMEDDELANDE: Efter att stormen Dennis bedarrat kan Linde energi summera ett hektiskt dygn...

Beslut i BUN: Nya tag för Vedevågsskolan

Under fredagens sammanträde i Barn- och utbildningsnämnden röstades majoritetens förslag igenom, om att utreda mö...

Foto: Hasse Persson

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, trots blandade känslor, redo att avsluta AllEttans grundspel där den nuvarande tabelltvåan Borlänge gästar Lindehov under onsdagskvällen.

17 februari 2020 klockan 22:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sebastian Cehlin, Oppositionsråd (M) Region Örebro län. Foto: Moderaterna

Vet KD något som vi andra inte vet?

INSÄNDARE/DEBATT: Förra hösten tog hälso- och sjukvårdsnämnden beslut om en handlingsplan för budget i balans. Den innehöll en rad olika förslag på effektiviseringar inom hälso och sjukvården i Region Örebro län.

17 februari 2020 klockan 14:21 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

SMHI varnar för fortsatt hårda vindbyar
Söndagens blåsväder ser ut att fortsätta med ungefär samma styrka i vindbyarna även under måndagsdygnet. SMHI:s klass 1-varning från i sö...
17 februari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén
En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra ...
16 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt jubel hos LIF
LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot Göksten och...
16 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Första årssegern för Linde Volley

Efter en tuff inledning på det nya året så fick Linde Volley utbetalning på sitt tuffa arbete där de åkte från Lund med årets första seger, trots 2-1 i set till motståndarlaget så visade Linde-damerna upp sin styrka i det fjärde setet som resulterade i ett avgörande 5:e set där Linde Volley inte gick att stoppa.

16 februari 2020 klockan 11:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hans Andersson

Framtiden för Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Regionens plan ger försämrad tillgänglighet och dyrare vård för invånarna i den norra länsdelen. Det skriver pensionären Ingemar Engstrand i en debattartikel.

14 februari 2020 klockan 14:35 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succ...

Här laddas det till tusen inför årets bokrea

Nere i källarvåningen hos Blombergska Bokhandeln i Lindesberg, pågår just nu förberedelserna inför årets ...

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Misshandel på skola polisanmäld

En misstänkt misshandel har polisanmälts av personal vid Stadsskogsskolan i Lindesberg.

13 februari 2020 klockan 10:13 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

KD:s farhåga: ”Nedmontering av Lindesbergs lasarett?”

PRESSMEDDELANDE: Kristdemokraterna i Lindesberg vill uttrycka sin farhåga över hur Ö...

Unikt byggkoncept på gång utmed ”rakan”

En ca 1600 kvadratmeter stor industrifastighet planeras att ta form i hörnet av Stafettgatan/...

Föreslår flytt av 7-dygnsparkering: ”Ockuperas av patienter”

Flytten av vårdcentralen och Folktandvården, till nya hälso- och boendecenter ...

Polisen öppnar för id- och passärenden igen efter tekniskt haveri

Som tidigare rapporterats, har polisens passtation i Lindesberg inte kunnat hantera id- och ...

Linde energis kunder får nya elmätare: Bättre koll på förbrukning och kostnad

Linde energis samtliga elnätskunder kommer att få nya elmätare installerade...

Besparingar ger bantat sportlovsprogram

De statliga pengarna man hoppades på uteblev, samtidigt som Lindesbergs kommun dras med besparingskrav. Trots det har ...

Arkivfoto: Hannes Feldin

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens Paris Grand Slam plockade hon hem ett brons efter en övertygande match mot den regerande världsmästarinnan Marie Eve Gahie.

10 februari 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tekniskt problem tvingar polisen avboka id- och passärenden
Polisen i Lindesberg har just nu tekniska problem med deras passtation, vilket innebär att man har tvingats avboka samtliga planerade id- och passä...
10 februari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Nya inslag på gång i Generationsparken
I år skall den nya Generationsparken nedanför församlingshemmet i Lindesberg få två nya inslag. Bland annat en variant av en så kallad "Finsk ...
10 februari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Polisen håller ögonen på yrkesförare: Fusk skall inte löna sig
Med start idag, måndag, kommer polisen i region Bergslagen att hålla extra koll på den yrkesmässiga trafiken i området och kontrollera så att ...
10 februari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-09

2020-02-08

2020-02-08

2020-02-07

2020-02-07

2020-02-07

2020-02-06

2020-02-06

2020-02-06

2020-02-06

2020-02-05

2020-02-05

2020-02-05

2020-02-05

2020-02-19 17:40