FOTO: HV71

Mattias redo för en intensiv sommar

Det är inte bara de lokala lagen som har rivit igång sin försäsongsträning. Även på SHL-nivå går maskineriet på högsta växel, något som Guldsmedshyttans inslag i HV71 får känna av. Efter en skadeförföljd säsong ser Mattias Karlsson fram emot hård sommarträning, ett nytt lagbygge och även en månad av semester.

Nu är ni igång med försäsongen med HV71. När samlades ni igen efter vilan?
– Vi började att träna runt den 15:e april, något sånt där. Så vi har kört i fem veckor nu. När man drar igång har att göra med när man åker ur slutspelet.

Du går igenom några tuffa veckor nu antar jag?
– Ja det blir ju så, det måste det ju vara om vi ska försöka komma ifatt Skellefteå och de andra som är där uppe.

Vad är ni arbetar mest med och har du känt någon skillnad i upplägget mot tidigare försäsonger?
Jag tror att hela fokus på träningen ligger på att träna mycket ben just nu, både löpning och styrketräning. Så det är mest ben nu. Ja, det tycker jag. Vi har kortat ner passen lite grann och det blir mer övningar mindre vila. Vi gör mera fast på kortare tid, så vi tränar kanske mer effektivt.

Förra säsongen blev en besvikelse både för dig och laget. Ni slogs i botten och du var skadad stora delar, vilket måste varit frustrerande?
– Ja det var mest frustrerande att när man var inte kunde spela själv och man såg att laget inte spelade bra. Man vill vara med och hjälpa till. Men iland blir det så här om man inte får till det med nya spelare och om vi andra som spelar inte håller normal nivå. Det började väldigt dåligt och det var svårt att komma ur det, vi var lite för mycket efter.

Känns det som att du är helt tillbaka nu? Lägger ni upp din träning annorlunda med tanke på problemen?
– Ja men så känns det. Jag tränar det som alla andra gör, men självklart så kör jag extra för axlarna.

Det blir mycket nytt till nästa säsong, framförallt i ledarstaben med ny tränare och sportchef. Hur märker man av det som spelare?
– Jag tycker inte att det blir så stor skillnad. Det som vi har märkt nu är som sagt att vi tränar lite annorlunda. Men eftersom att Andreas (Johansson, ny tränare) inte har flyttat ner hit så har man pratat med honom på telefon och träffat honom här någon gång. Men det är inget märkvärdigt. Det kommer så klart bli annorlunda när han flyttar ner och vi får den dagliga kontakten.

HV är ju en storklubb som numera alltid har pressen på sig. Märker du av kravbilden extra mycket nu när det varit några tunga år med uttåg i kvartsfinalerna?
– Nej alltså, det är klart att vi alltid har som målsättning att vi ska komma långt och vi vill inte vara nöjda med att åka ut i kvartsfinal. Men samtidigt så kollar du på säsongen som var och hur kassa vi var, men ändå tog vi oss till kvartsfinal. Även om det var en jävligt jobbig säsong som vi gjorde dåligt på alla vis så gjorde vi det ändå bra på slutet. Vi åker upp och vinner mot Leksand som ingen trodde att vi skulle göra, sen tycker jag att vi gör en bra matchserie mot Skellefteå. Jag tycker faktiskt att vi gör bäst motstånd av alla lag som mötte Skellefteå. Så jag tycker inte att vi ska vara alltför missnöjda med det.

Många HV-profiler har försvunnit de senaste åren och ni har många unga i laget. Kan du som varit i klubben ett tag känna att du får en ledarroll?
– Ja så blir det väl. men det skulle jag haft förra året med. Ända sen jag kom hit har jag varit den som spelat mest, så en ledarroll har jag haft hela tiden känns det som. Men nu kanske det blir viktigare vid sidan av isen när man pratar och man får nog en annan roll nu.

Hur länge tränar ni nu in på sommaren?
– Vi tränar fram till veckan efter midsommar. Sen har vi fyra veckor ledigt och så går vi på is.

Har du några planer med familjen för de lediga veckorna?
– Jo det har vi. Vi åker på semester direkt och då ska vi till Chile när vi blir lediga. Sen ska jag åka och hälsa på kompisar ute i Stockholms skärgård och så kommer vi att åka runt lite i Sverige. Men det blir inga stora grejer.

Publicerad 25 maj 2014 klockan 09:22

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”
Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid ...
19 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen
Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-06-02 02:46