Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

Det var två lag med helt olika förutsättningar som möttes i herrtvåans avslutande match innan slutspelen tar vid, bortalaget Lillån IBK Ung har haft en tung säsong och placeras sist i tabellen medan hemmalaget WSK Lindesberg sedan en tid tillbaka är klara för slutspel som kan leda till spel i Division 1 under nästa säsong.

Efter ett inspring från hemmalaget så blåste domaren igång matchen där WSK direkt tog kommandot av spelet vilket ledde till flera lägen och skott på mål, efter 7 minuter spelade hemmalagets och seriens stora målgörare Pontus Hellsing in det första målet efter ett skott som fick bollen att studsa in i mål.

Med det första målet inspelat så fortsatte hemmaspelaren David Lundberg med målgörandet där han spelade in ett mål i närheten av mittlinjen, 6 minuter efter WSKs inledande mål.

Med 2-0 på poängtavlan så fortsatte WSK sin målskörd redan efter 50 sekunder i den andra perioden där Mattias Pettersson bjöd på ett hårt skott som tog sig igenom både motspelare och försvar, direkt därefter kom ett nytt skott på mål från WSK som missade målet med nästintill minsta möjliga marginal.

Under periodens gång började Lillån få upp snabbheten i spelet och säkrade sitt första mål under ett tidigt powerplay, målet var dock inget som påverkade hemmalaget som senare två raka mål som ändrade ställningen till 5-1.

Med minuten kvar stod WSK en spelare kort efter en utvisning, men trots detta bjöd hemmaspelaren Isac Eriksson på matchens kanske snyggaste mål där han, omringad av spelare från båda lagen, gjorde en snabb snurr någon meter från bortamålet och lurade således målvakten som inte var beredd på skott, något som ledde till ett imponerande mål som fick stora applåder från publik och lagkamrater.

– Vi hade rätt många lägen på mål inledningsvis men vi fick det inte att lossna förrän mot den andra periodens slut, samtidigt kände vi att vi hade kontroll på spelet där vi mest väntade ut att målgörandet skulle lossna, menar WSK Lindesbergs lagkapten Pontus Hellsing.

Det stora målregnet kom i den sista perioden där Lillån efter bara 25 sekunder spelade in periodens första mål, WSK kom dock snabbt tillbaka där man med tre raka mål hade segern säkrad, målgörandet fortsatte trots detta där WSK avslutade med tre raka mål för att sedan spela in ett fjärde raka mål med bara sekunden kvar.

– De hade inte så mycket att spela om vilket gav oss tillfälle att träna på vårt spel inför slutspelet i den sista perioden, menar Pontus Hellsing direkt efter matchen och fortsätter:

– Att det blev några insläppta mål i den sista perioden ligger tyvärr i slarv från våran del, vi snackade innan om att hålla fokus så det var synd men samtidigt kan det ligga lite i att vår ledning var rätt stor men oavsett så vi får ta med oss det positiva.

Efter en seger där WSK spelade till sig en målskillnad med hela 9 mål så visade hemmalaget att spelarformen är på topp inför nästa veckas slutspel.

– Slutspelet ska bli kul, vi har absolut ingenting att förlora och vi var väldigt nära att trilla ur serien under förra säsongen så har som sagt inget att förlora där varje seger är en stor bonus så det ska bli riktigt roligt, menar Pontus som samtidigt som han känner att de högre placerade lagen har respekt för WSK:

– Jag tror inte att Örebro kommer att välja oss då vi vann ganska enkelt mot dem på hemmaplan med 7-5 så vi kommer nog få spela mot Arboga men vi är starka på hemmaplan och det kommer vi att ta med oss till slutspelet.

Resultat WSK Lindesberg-Lillån IBK Ung
Slutresultat: 14-5 (2-0, 4-1, 8-4)
Publik: 89 personer

Målgörare: 1-0 Pontus Hellsing (Niklas Carlsson), 2-0 David Lundberg (Niklas Carlsson), 3-0 Mattias Pettersson (David Lundberg), 4-1 Pontus Hellsing (Isac Eriksson), 5-1 Mattias Pettersson (Andreas Johansson), 6-1 Isac Eriksson, 7-2 Mattias Pettersson (Pontus Hellsing), 8-2 Pontus Hellsing (David Lundberg), 9-2 Niklas Carlsson (David Lundberg), 10-4 Andreas Johansson (Mattias Pettersson), 11-5 Viktor Svanholm (Samuel Draxler), 12-5 Niklas Carlsson (Pontus Hellsing), 13-5 Johan Pettersson (Noah Karlsson), 14-5 Niklas Carlsson (Andreas Johansson)

Matchens Lirare: Mattias Pettersson

Nästa match: Ingen match inplanerad förrän slutspelskvalen

 

Publicerad 7 mars 2020 klockan 20:52

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Madde Gustavsson förvaltningschef inom socialförvaltningen och Jessica Öhlund verksamhetschef vård och omsorg. Foto: Jennie Larsson

Fler bekräftade fall av corona inom vården – vårdboende och hemtjänsten drabbade

Det vårdboende i Lindesbergs kommun, i vilket man nyligen konstaterat ett fall av coronasmitta, har det nu konstaterats nya fall av sjukdomen bland de boende. Samtidigt bekräftas även ett fall inom hemtjänsten, det meddelade socialförvaltningens chef Madde Gustavsson vid en pressträff under fredagen.

3 april 2020 klockan 16:37 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Stadsskogsskolan övergår tillfälligt till undervisning på distans

Från och med måndag nästa vecka går Stadsskogsskolan i Lindesberg tillfälligt över till distansundervisning, då en stor del av personalen är frånvarande på grund av förkylningssymptom, det meddelar skolans rektorer i ett informationsbrev till vårdnadshavare under fredagen.

3 april 2020 klockan 12:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vårfloden försvann med den milda vintern – ger rekordlåga elpriser

PRESSMEDDELANDE: Vårfloden brukar vara ett lika säkert vårtecken som att sanden sopas ...

Riksvägen öppen igen efter att omkullblåst träd blockerat trafiken

De mycket hårda vindbyarna ställde till det i trafiken på torsdagseftermiddagen. Strax ...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Vårdpersonal larmar: Coronadödsfall på vårdboende

Under måndagen inträffade det första dödsfallet i Örebro län till följd av coronaviruset och sjukdomen covid-19 som viruset orsakar. En källa med god insyn i vården uppger för LindeNytt att det handlar om en äldre person som avlidit på ett vårdboende i Lindesberg. Verksamhetsansvarig för boendet samt socialförvaltningschefen har dock avböjt att kommentera uppgiften.

1 april 2020 klockan 19:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Lindesbergs kommun samordnar mellan branscher

PRESSMEDDELANDE: Lindesbergs kommun vill bidra i arbetet gentemot våra medborgare och det lokala näringslivet genom att vara ett stöd i matchningsarbetet under pågående pandemiperiod. Vår tanke är att arbetsgivare som tillfälligt behöver minska eller permittera sin personalstyrka får stöd att hitta tillfälliga arbeten hos mer behövande branscher, för att sedan kunna återfå sin personal när situationen har stabiliserats.

1 april 2020 klockan 12:25 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Inbrottstjuv tog sig in i kyrka – tappade toapapper i flykten
Tidigt på onsdagen upptäcktes en obehörig person uppehålla sig i Kristinakyrkans lokaler i centrala Lindesberg. När inbrottstjuven insåg att han...
1 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Bekräftat fall av coronasmitta på vårdboende i Lindesberg
Ett bekräftat fall av covid-19 har konstaterats på ett vårdboende i Lindesbergs kommun. Det aktuella boendet kommer nu att vidta åtgärder för ...
31 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Hoverboard misstänks ha orsakat bostadsbrand
På tisdagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår till ett bostadshus i Gusselby. Detta sedan kraftig rökutveckling bildats i samband med en brand som ...
31 mars 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Henrik Arenvang och Irja Gustavsson. Foto: Jennie Larsson

Stora ekonomiska konsekvenser att vänta i spåren av Coronakrisen

På måndagen kallades media till en pressträff av kommundirektör Henrik Arenvang och kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson. Detta med anledning av coronaläget och för att delge allmänheten hur man arbetar för att hantera situationen som råder.
– Prioritering just nu, är att se till att förskola och fritids hålls öppna. Sedan måste vi säkerställa att vi har personal till äldre och inom hemtjänsten, berättar Irja Gustavsson.

30 mars 2020 klockan 20:25 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Smygkika redan nu i Bergsfiket. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygkika in i Bergsfiket

Imorgon, tisdag, är det dags för Bergsfiket att slå upp portarna för allra första gången och ta emot sina premiärkunder. LindeNytt kan dock redan nu bjuda på en rundtur i Lindesbergs nyaste restaurang, häng med!

30 mars 2020 klockan 16:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trädgårdseldning har redan lett till flera gräsbränder

Det råder fortfarande stor risk för gräsbränder i Lindesbergsområdet med övriga delar av länet...

Blomstrande överraskning till Lindesbergs äldreboenden

Under torsdagen fick de boende på Lindesbergs äldreboenden en ordentlig överraskning när Lindesbergs...

Högtryck på ICAs onlinehandel

Ica Supermarkets onlinehandel slår rekord, och under fredagen arbetar personalen febrilt för att få ut alla ordrar. - Det är...

Annons

Kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson. Foto: Fredrik Norman

Irja lämnar politiken: ”Jag har alltid drömt om att öppna en korvkiosk”

I veckan informerade kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson, att hon har bestämt sig för att lämna samtliga politiska uppdrag under hösten. I en intervju med LindeNytt, berättar Irja att beslutet fattats med anledning av att hennes politiska uppdrag har fått allvarliga konsekvenser för henne själv och hennes familj och vänner.
– Som offentlig person får man räkna med att få ta en del skit, men när mina nära och kära blir påhoppade så har det gått för långt, säger Irja med ett markerande tonläge.

27 mars 2020 klockan 09:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Centerpartiet uttalar sig om hanteringen av coronaläget

PRESSMEDDELANDE: Vi förtroendevalda i Centerpartiet Lindesbergskrets vill i dessa tider uttrycka vårt ...

Nu bemannas den obemannade tvättstationen – ger gratis bilvård åt pensionärer

Mellan kl 07-10 under lördag och söndag bemannar NiceCar sin biltvätt ...

Nu drar vårstädningen igång

Med start idag, torsdag, inleds vårstädningen då gruset efter vinterns halkbekämpning skall sopas upp. Under torsdagen och ...

Dags för årets helikopterbesiktning av elnätet

Med start måndag 30 mars kommer Linde energi att besiktiga elnätet med hjälp av helikopter. Vi flyger över ...

Kopparplåt till kyrkrenovering stals i Frövi i natt

Natten till onsdag har ett plåtslageri i Frövi haft inbrott. Enligt polisen saknas en större mängd ...

- Det här är vårt sätt att ge tillbaka och hjälpa vår stad, säger Alan Dino på Grillköket i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Grillköket skänker 250 portioner mat till Lindesbergare i nöd

En växande oro för de ortsbor som befinner sig i riskgrupper eller som sitter i karantän fick Walat Dino och hans kollegor på Grillköket i Lindesberg att fatta beslutet att bjuda de utsatta på mat. Under vecka 14 skänker man 50 portioner varje dag till personer i behov, med fri hemkörning till dörren.

25 mars 2020 klockan 07:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Så skall företagen stöttas i krisen
PRESSMEDDELANDE: Kommunerna i den norra länsdelen gör tillsammans med Samhällsbyggnadsförbundet och Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagen en ...
25 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Ändrad tidplan för verkställande av jourförändringar
PRESSMEDDELANDE: Med anledning av den extraordinära situationen kring corona kommer verkställande av beslutet om jourförändringar att skjutas fram...
24 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Personalen skickas hem: ”Mycket allvarlig situation”
Linde Maskiner har drabbats extremt hårt av att fordonsindustrin ligger nere. VD Dan Johansson är djupt oroad. - Vi har ingen produktion alls just...
24 mars 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-24

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-23

2020-03-23

2020-03-21

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-19

2020-03-19

2020-03-19

2020-03-19

2020-04-04 03:32