Lindlöven bäste spelare mot Falun, Alexander Sahlin

Lindlöven tog inte chansen i Daniels jubileumsmatch

När Lindlöven mötte Falun hemma i Lindehov på fredagskvällen tackade föreningen Daniel Olsson Fromell för sina 300 matcher i Lindlöventröjan. Daniel som flyttade hem till Lindesberg efter hockeygymnasium i Linköping 2005 gör nu sin nionde raka div 1 säsong – en enastående lojalitet av en toppresterande spelare inom dagens elitidrott!

Förutsättningarna var glasklara inför matchen, vid vinst mot Falun så skulle jakten och pressen på framförvarande lag för att nå Allettan intensifieras. Vid förlust så skulle fortfarande hoppet finnas för Allettan men man skulle inte ha det i egna händer.

Hela 517 personer bänkade sig i Lindehov denna fredagskväll. I första perioden fick publiken se två lag som kände på varandra, båda lagens målvakter spelade bra, det var ett ineffektivt skytte med lite skymning framför målen. Lindlöven lyckades riktigt bra med  att styra borta Faluns poängkungar Lövdahl och Näslund när de i mitten av perioden tryckte ned löven i ett två minuter långt boxplay.

När löven för andra gången i perioden fick möjlighet att spela med en man mer så gör man också 1-0 genom David Berg efter 16.59. Det är ett bra powerplaymål där pucken går från Patrik Säfström upp till backen Anders Gunnarsson som ger David Berg ett sidledspass. Berg skjuter direkt och Simon Hermansson skymmer förtjänstfullt Faluns målvakt. 

Ineffektivt löven i andra perioden
Den andra periodens ineffektivitet från lövens sida visar sig när vi summerar matchen bli helt avgörande för slutresultatet. Lindlöven får ett jätteläge redan i inledningen att utöka ledningen när Falun direkt drar på sig en tvåminutersutvisning men tyvärr så vill det sig inte för löven. Istället så drar man på sig två stycken utvisningar och tvingas spela 3 mot 4 och 3 mot 5. Detta boxplay klarar löven mycket bra men det ska visa sig ta väldigt mycket ork från spelarna.

Faluns spelare Patryk Kaczmarek tacklar sedan Felix Eriksson mot huvudet och drar på sig en femminutersutvisning, löven får därmed en gratischans att stänga matchen. Lindlöven skapar under dessa fem minuter fyra, fem mycket bra möjligheter varav ett skott i stolpen.

Falun blir återigen fulltaliga efter feminutersutvisningen, löven får ett tre mot två läge i en kontring där bröderna Fromell Olsson passar fram Adam Björklund till öppet mål men Adam träffar stolpen. Spelet vänder och skyttekungen Fredrik Näslund kommer fri i kontringen och gör inget misstag utan sätter 1-1 pucken säkert bakom Lindlövens mycket duktige målvakt Alexander Sahlin, tid 32,41. Denna kvittering ger Falun en rejäl boost av själförtroende.

Trycket och energin saknas
Löven får en mardrömsstart i tredje perioden när Falun genom Victor Grönberg i den andra matchminuten gör 1-2. Det är ett försvarsmisstag där lövens spelare inte ligger tillräckligt nära i bevakningen utan Faluns spelare kan på ett inspel få skjuta direkt bakom en chanslös Alexander Sahlin.

Falun backar sedan hem för att försvara sin ledning. Resterande del av matchen har löven väldigt mycket puckinnehav. Tyvärr så visar det sig att tre matcher på sex dagar blir för mycket, saknas gör trycket och energin hos löven denna kväll. De riktigt desperata försöken att gå ”all in” finns inte och Falun lyckas freda sitt mål.

I löven så  var redan nämnda Alexander Sahlin mycket bra i målet. Framhävas bör även några av kvällens boxplayspelare Anton Magnusson, Simon Hermansson och Alexander Kovalonok för deras offervilja att freda målet och täcka skott. I fem mot fem spelet finns mycket mer att önska, Johan Persson skall ändå omnämnas för sitt enorma slit över hela banan och för sin vinnarinstinkt. Det som totalt sett är positivt just nu med Lindlöven är att förssvarsspelt över hela banan fungerar mycket bra. Med ett fortsatt bra förssvarsspel är man med i varje match, därmed finns grunden för att vinna matcher.  

Lindlöven får nu jaga vidare med ny match mot Enköping på bortaplan under söndagen, den fjärde matchen på åtta dagar.  

Fakta:
Resultat: 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
Skott: 37-30 (10/9:14/14:13/7)
Utvisningar: 8 min – 35 min inkl 20 min matchstraff
Publik: 517

Matchfakta:
1-0 16,59 (PP1) David Berg ass Anders Gunnarsson och Patrik Säfström.

1-1 32,41 Fredrik Näslund ass Mathias Eklund och Anders Lövdahl.

1-2 41,56 Victor Grönberg ass Joakim Persson och Timy Vikström.

 

Tabellen presenteras av Hockeyettan.com

Hockeyettan C

M V O F +/- P
1 Hudiksvall 21 15 4 2 50 50
2 Åker/Strängnäs 21 14 3 4 51 48
3 Enköping 21 10 4 7 14 38
4 Borlänge 21 9 6 6 10 37
5 Tierp 21 9 7 5 8 36
6 Surahammar 21 11 2 8 -4 35
7 Lindlöven 21 8 3 10 3 29
8 Falu IF 21 6 3 12 -12 21
9 Hedemora 21 5 2 14 -43 18
10 Skedvi/Säter 21 0 2 19 -77 3

 

 

 

 
 
Publicerad 23 november 2013 klockan 07:48

Redaktion LindeNytt , 0581-155 50

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Fatlum Ahmeti nådde sitt 1000:e mål i Allsvenskan under lördagens bortamatch Foto: Hasse Persson

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssäsongens elitserielag Hammarby, båda lagen hade mycket att vinna och med en jämn match i spel så skulle segern avgöras inom de sista 15 sekunderna.

7 mars 2020 klockan 23:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-06-02 14:13