Målvakten Isak Mantler visade upp sig under fredagskvällen Foto: Timmy Lundegård

Lindlöven segrade Playoff-matchen

Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så blev det ett högljutt jubel när Lindlöven tog hem en playoff-seger mot det gästande Visby/Roma, med hemmasegern säkrad så laddar spelarna om för en avgörande match som spelas redan imorgon där vinnaren tar nästa steg mot ett Allsvenskt kval.

Efter en tråkig avslutning i det inledande playoff-spelet mot Visby där gotlänningarna lyckades spela in hela fem mål i den avslutande perioden på sin hemmais så var det en ”måstematch” som skulle spelas i Lindehov under fredagskvällen.

Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så var det till stora applåder som Lindlöven kom ut på isen och med matchen igång så visade båda lagen tidigt att förlust inte var något alternativ.

Med flera hårda tacklingar och snabbt spel från båda lagen så lyckades Lindlövens Jesper Broeng passa vidare pucken till Daniel Nilsson som gjorde ett skott på mål, ett skott som den gotlänska målvakten var beredd på men med pucken kvar på isen framför målvakten var Linde-spelaren Wilson Johansson snabb med klubban och lyckades putta in matchens första mål.

– Pucken studsade ut efter målvaktens räddning av Nilssons målförsök så jag fick läge mot öppet mål, inget jättefint mål men de måste göras de också, berättar matchens första målgörare Wilson Johansson

Med det första målet avklarat så avslutades perioden med att båda lagen fick chans till spel i powerplay, lagen höll sig dock jämna i sina spel där båda lagens målvakter täppte igen målen trots fina målchanser från bortalaget under periodens sista 4 minuter.

Under den andra halvleken fick Lindes målvakt Isak Mantler visa upp sig ordenligt där han efter flera fina räddningar satte stopp för Visbys målförsök där en bortaspelare fick ett öppet läge på mål där Mantler var enda hindret, hemmamålvakten var beredd på skottet och trots att pucken siktades mot målets andra sida så hade Isak allt under kontroll där han gled ut och tog emot pucken.

Även Lindlöven fick flera fina lägen som inte höll hela vägen in i mål där bortalaget höll ett starkt försvar och en vaken målvakt.

Med mindre än halva tiden kvar kom dock Lindes andra mål där Daniel Backman tog sig förbi Visbys försvarsspel och gav en passning till Erik Broman spelade in pucken till 2-1, bara någon minut efter målet så fick hemmalaget chans att utöka där Jesper Broeng fick en straff som spelades för högt och gick utanför målet.

Med fem minuter kvar av matchen började publiken ge sitt stora stöd där man längs hela hallen kunde man höra hemmapubliken skrika Lindlövens namn i takt med applåder, publikens jubel till hemmalaget ökades längs perioden och med minuten kvar tog Visby en time-out där de bytte ut målvakten mot en utespelare och trots många tappra försök från bortalagets sida så var det en lättnad hemmapublik som hyllade Lindlöven med applåder och jubel.

– Det var en tight match hela vägen igenom men jag tyckte att vi tog övertaget redan från början där vi får in ett tidigt mål sen är vi tillbaka bra när de kvitterar och reser oss till 2-1, därefter tycker jag att allt var klart, summerar Wilson Johansson.

– Om man bortser från förra mötet mot Visby så har vi varit rätt starka i den sista perioden genom hela AllEttan, de hade trycket under den sista minuten men det kändes mer som en halvchans och vi höll oss lugna i båset, menar Wilson som drog på sig en skada under matchen.

– Jag kände redan under träningen igår att det var några känningar i ljumsken men trodde inte att det skulle vara någon större fara men det ökade väl gradvis under hela matchens gång och small till lite under den tredje perioden men det ska nog inte vara någon fara inför morgondagens match, det finns behandlingar för sådant, menar en nöjd Wilson Johansson.

Resultat Lindlöven-Visby/Roma HK
Slutresultat: 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
Publik: 587 personer

Målgörare: 1-0 Wilson Johansson (Daniel Nilsson, Jesper Broeng), 2-1 Erik Broman (Daniel Backman, André Dahlqvist)

Läget i playoff-spelet: Med hemmasegern klar står det 1-1 i matcher vilket innebär att en sista match kommer att spelas mellan lagen i Lindehov, matchen drar igång kl. 16.00 och spelarna hoppas trots säsongens högsta publiksiffra att fler personer hittar till läktaren.

Publicerad 28 februari 2020 klockan 23:45

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Joakim Fredriksson på Samhällsbyggnad Bergslagen visar det nya kärlet vid återvinningscentralen i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Textilier får längre liv genom ny återvinning

Sedan en vecka tillbaka har återvinningscentralerna i Lindesbergs kommun utökats med ett kärl för textilier. Tanken är att all textil ska få ett längre liv, och kunna återanvändas på flera olika sätt genom den nya textilinsamlingen.

8 april 2020 klockan 15:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

LindeNytts påskmedarbetare Happy och Ester, är redo att ta emot era bilder. Foto: Påsk H. Are

Tävling: Skicka en påskhälsning

Påsken står för dörren, häxorna gör sig redo för att fara till Blåkulla och Påskharen ser över sina bästa gömställen. Det kan bara betyda en sak – att det är dags för LindeNytts påskäggsjakt! På grund av det rådande läget kommer årets upplaga att se lite annorlunda ut, men det ligger fortfarande lika fina vinster i potten som vanligt.

8 april 2020 klockan 14:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arbetade i skogen – fick trädstock över sig

En man i 70-årsåldern fördes under tisdagen till sjukhus med ett befarat benbrott. Skadan skall ha uppstå...

Så pratar du med barnen om coronaviruset

I en tid då otroligt mycket fokus ligger på coronavirusets framfart i samhället är det extra viktigt att prata med ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Ordförande Katarina Löwenbrink utanför Röda korsets lokal. Foto: Jennie Larsson

Röda korset fortsätter producera – över 2 600 visir levererade

På Röda korset i Lindesberg har man sedan snart två veckor tillbaka arbetat hårt med att producera ansiktsvisir som delas ut till sjukvården i Lindesberg. Under lördagen var LindeNytts reporter på plats för att hjälpa till och samtidigt få en inblick i hur arbetet går till.

6 april 2020 klockan 14:45 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Sofia Nordlund, som bland annat leder kören Andra Ord. Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Församlingen stämmer upp i sång utanför äldreboenden

Sångandakterna på våra äldreboenden har inte kunnat hållas enligt schemat de senaste veckorna på grund av coronaläget. Nu har Linde bergslags församling, i samråd med enhetscheferna för de kommunala boendena, funnit ett sätt att ändå kunna bjuda våra äldre på musik och sång i påsk. Man sjunger helt sonika utanför boendena istället. Detta meddelar församlingen i ett pressmeddelande.
– Det här känns verkligen bra, att kyrkan kan komma till dem, särskilt nu i oroliga tider, säger sjukhuspräst Cristina Åström och musikern Sofia Nordlund som bland annat leder kören Andra Ord.

6 april 2020 klockan 13:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Faktaresistens hotar Lasarettet i Lindesberg
INSÄNDARE/DEBATT: Tidpunkten för en definitiv neddragning av verksamheten vid akutmottagningen i Lindesberg var satt till den 20 april. På grund av...
6 april 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Föll från hög höjd och skadade ansiktet
I lördags morse inträffade en olycka på pappersbruket i Frövi. Enligt uppgift skall en kvinna i 45-årsåldern ha fallit från hög höjd. - Hon ...
6 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Stort pådrag när mat brändes vid
I söndags larmades brandkår, ambulans och polis till en villa i Stråssa med anledning av att bostadens larm hade utlösts på grund av tilltagande ...
6 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Madde Gustavsson förvaltningschef inom socialförvaltningen och Jessica Öhlund verksamhetschef vård och omsorg. Foto: Jennie Larsson

Fler bekräftade fall av corona inom vården – vårdboende och hemtjänsten drabbade

Det vårdboende i Lindesbergs kommun, i vilket man nyligen konstaterat ett fall av coronasmitta, har det nu konstaterats nya fall av sjukdomen bland de boende. Samtidigt bekräftas även ett fall inom hemtjänsten, det meddelade socialförvaltningens chef Madde Gustavsson vid en pressträff under fredagen.

3 april 2020 klockan 16:37 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Stadsskogsskolan övergår tillfälligt till undervisning på distans

Från och med måndag nästa vecka går Stadsskogsskolan i Lindesberg tillfälligt över till distansundervisning, då en stor del av personalen är frånvarande på grund av förkylningssymptom, det meddelar skolans rektorer i ett informationsbrev till vårdnadshavare under fredagen.

3 april 2020 klockan 12:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vårfloden försvann med den milda vintern – ger rekordlåga elpriser

PRESSMEDDELANDE: Vårfloden brukar vara ett lika säkert vårtecken som att sanden sopas ...

Riksvägen öppen igen efter att omkullblåst träd blockerat trafiken

De mycket hårda vindbyarna ställde till det i trafiken på torsdagseftermiddagen. Strax ...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Vårdpersonal larmar: Coronadödsfall på vårdboende

Under måndagen inträffade det första dödsfallet i Örebro län till följd av coronaviruset och sjukdomen covid-19 som viruset orsakar. En källa med god insyn i vården uppger för LindeNytt att det handlar om en äldre person som avlidit på ett vårdboende i Lindesberg. Verksamhetsansvarig för boendet samt socialförvaltningschefen har dock avböjt att kommentera uppgiften.

1 april 2020 klockan 19:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindesbergs kommun samordnar mellan branscher

PRESSMEDDELANDE: Lindesbergs kommun vill bidra i arbetet gentemot våra medborgare och det lokala näringslivet ...

Inbrottstjuv tog sig in i kyrka – tappade toapapper i flykten

Tidigt på onsdagen upptäcktes en obehörig person uppehålla sig i Kristinakyrkans lokaler ...

Bekräftat fall av coronasmitta på vårdboende i Lindesberg

Ett bekräftat fall av covid-19 har konstaterats på ett vårdboende i Lindesbergs kommun. Det ...

Hoverboard misstänks ha orsakat bostadsbrand

På tisdagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår till ett bostadshus i Gusselby. Detta sedan kraftig rökutveckling ...

Stora ekonomiska konsekvenser att vänta i spåren av Coronakrisen

På måndagen kallades media till en pressträff av kommundirektör Henrik Arenvang och ...

bildspel Smygkika in i Bergsfiket

Imorgon, tisdag, är det dags för Bergsfiket att slå upp portarna för allra första gången och ta emot sina premiärkunder. ...

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Trädgårdseldning har redan lett till flera gräsbränder

Det råder fortfarande stor risk för gräsbränder i Lindesbergsområdet med övriga delar av länet. Hittills har man konstaterat två fall av bränder, som kunnat härledas till eldning av trädgårdsavfall på den egna tomten.
– När det är så här torrt, jag tänker då på fjolårsgräset, och samtidigt är ganska blåsigt, så bör man helst avstå från att elda, menar Mikael Juneholm, kårchef i Lindesberg.

30 mars 2020 klockan 14:41 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Blomstrande överraskning till Lindesbergs äldreboenden
Under torsdagen fick de boende på Lindesbergs äldreboenden en ordentlig överraskning när Lindesbergs Handelsträdgård kom för att leverera ett f...
27 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Högtryck på ICAs onlinehandel
Ica Supermarkets onlinehandel slår rekord, och under fredagen arbetar personalen febrilt för att få ut alla ordrar. - Det är ett kvitto på att ...
27 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Irja lämnar politiken: ”Jag har alltid drömt om att öppna en korvkiosk”
I veckan informerade kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson, att hon har bestämt sig för att lämna samtliga politiska uppdrag under hösten...
27 mars 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-26

2020-03-26

2020-03-26

2020-03-26

2020-03-26

2020-03-25

2020-03-25

2020-03-25

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-23

2020-04-09 02:36