Lagkapten Patrik Näslund och Löven öppnar säsongen borta mot Borlänge. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Lindlöven öppnar mot Borlänge: ”Bra med tuff match direkt”

Borlänge borta söndagen den 18:e september blir Lindlövens första uppgift för nästa säsong. Detta står klart sedan HockeyEttan släppt sitt spelschema för samtliga fyra höstserier. Löven ingår precis som tidigare år i den Västra serien, som utgörs av tolv lag och 22 omgångar.

Profilspelarna har förlängt, lagbygget är färdigt och försäsongen igång. Nu har även spelschemat presenterats för Lindlöven inför nästkommande säsong i HockeyEttan Västra. Laget inleder där den 18:e september med bortamatch mot Borlänge, som i våras kvalade mot HockeyAllsvenskan.

– Det är bra med en tuff bortamatch direkt. Då får vi tidigt se vad laget går för, kommenterar Löven-tränaren Jussi Salo.

Höstserien består som tidigare av tolv lag som gör upp i dubbla möten, något som ger 22 omgångar. Spelschemat är tight och matcherna är koncentrerade till onsdagar och söndagar, med vissa undantag. Lindlöven kommer under hösten att spela två lördagsmatcher, båda mot Mariestad.

Men först ut väntar alltså Borlänge, som sedan följs upp av Enköping hemma i Lindehov den 21:a september. De inledande omgångarna bjuder på flera tuffa fighter för Löven och det är en start som Jussi trivs med.

– Att vi får svåra matcher i början ger möjligheten att utvärdera det egna spelet mycket bättre. Då får vi också mer tid till att utveckla det som inte fungerar än om vi hade upptäckt det mitt under serien. Jag ser det som positivt.

Fem lokala lag: ”Många roliga derbyn”

Lindlövens ledarstab har under försommaren hållit uppsikt över sina seriemotståndare och följt respektive lagbygge. Jussi pekar redan nu ut Mariestad och Borlänge som givna topplag, samtidigt som Kumla och Skövde väntas utmana. Upptakten på höstserien bjuder för Lövens del även på matcher mot flera av dessa lag och mycket kan avgöras redan där.

– Visst är det roligt om vi kan vinna mot Borlänge direkt och ta några segrar i början. Varje poäng är ju viktig, speciellt i en så kort serie. Men det viktigaste blir hur vi gör det spelmässigt och hur bra vi står oss, förklarar Jussi lugnande.

Enda nya lag i HockeyEttan Västra är Åker/Strängnäs, som ersatt Tranås. Det innebär att Köping, IFK Arboga, Surahammar och Kumla samtliga spelar kvar i Lindlövens serie kommande höst. Fyra lag som alla ligger inom lokalt avstånd från Lindesberg och som Jussi menar garanterar härliga matcher.

– Det blir många jämna matcher igen för oss och många roliga derbyn. Det kommer att bli en spännande säsong.

Lindlövens samtliga matcher i höstserien:
18/9 16.00 Borlänge-Lindlöven
21/9 19.00 Lindlöven-Enköping
25/9 16.00 Köping-Lindlöven
1/10 16.00 Lindlöven-Mariestad
5/10 19.00 Forshaga-Lindlöven
9/10 16.00 Lindlöven-Skövde
12/10 19.00 Åker/Strängnäs-Lindlöven
16/10 16.00 Lindlöven-IFK Arboga
19/10 19.00 Grästorp-Lindlöven
23/10 16.00 Surahammar-Lindlöven
26/10 19.00 Lindlöven-Kumla
30/10 16.00 Lindlöven-Borlänge
2/11 19.00 Enköping-Lindlöven
6/11 16.00 Lindlöven-Köping
12/11 16.00 Mariestad-Lindlöven
16/11 19.00 Lindlöven-Forshaga
20/11 16.00 Skövde-Lindlöven
23/11 19.00 Lindlöven-Åker/Strängnäs
27/11 16.00 IFK Arboga-Lindlöven
7/12 19.00 Lindlöven-Grästorp
11/12 16.00 Lindlöven-Surahammar
14/12 19.00 Kumla-Lindlöven

Publicerad 7 juni 2016 klockan 15:47


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Dubbla matcher för Lindlöven

Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för matchavgörande så var det en ny norrlandsturnè när helgen kom, Kiruna IF inledde som motståndare under lördagen för att sedan lämna motståndartiteln till Boden dagen därpå.

19 januari 2020 klockan 21:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Gladast på galan var nog Ann-Sofi Karlsson som fick pris för Årets 3-åring med Alonza Foto: Örebrotravet

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan

Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle summeras, totalt 16 priser skulle delas ut under kvällen varav 6 av dessa var enbart för Lindesberg-regionen samtidigt som vissa priser delades ut gemensamt med de aktiva från Örebro.

19 januari 2020 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tuff bortamatch för LIF

Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet...

Förlust efter en seg inledning

Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs ...

Lindlöven siktar mot tredje raka segern

Med två raka segrar bakom sig så är det ett formstarkt Lindlöven som tar emot tabell-ledande Hudiksvall HC när de g...

Precis som i den tidigare Örebromatchen fick Linnea Skogsberg bära den vita Libero-tröjan Foto: Timmy Lundegård

Årets första bortaförlust för Linde Volley

Under lördagen spelade Linde Volley årets första bortamatch där lagbussen tog sikte mot Linköping, tre set spelades där Lindesberg hade svårt att komma in i matchen och trots ett starkt tredje set så kunde inte Linde-tjejerna hålla upp ledningen hela vägen till slutet.

12 januari 2020 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Braedyn Tutton var tillbaka i laget efter skada Foto: Timmy Lundegård

Derbyförlust på hemmaplan

Det blev en tuff årsinledande match för Linde Volley under lördagseftermiddagen när ett derby mot Örebro skulle spelas på hemmaplan, trots flera tappra försök från Linde Volleys sida så stod de chanslösa mot ett tufft Örebro som spelade hem sin 17:e raka derbyseger.

4 januari 2020 klockan 20:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Storslagen årsinledning av LIF Lindesberg
Efter att avslutat året med en relativt enkel bortaseger mot RP Linköping så fortsatte LIF Lindesberg på samma linje och gav hemmapubliken på en ...
3 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Volleybollderby i arenan
Med ett tufft 2019 bakom sig där flera skador har spökat för Linde Volley och hindrat laget från att spela på topp så laddar laget om för ett ...
3 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg avslutade året med vinst
Det var ett blåklätt LIF Lindesberg som befann sig i Linköping under lördagskvällen där årets sista match inom Allsvenskan väntade, trots ...
28 december 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, förutom tre seniormatcher där Hemköp delade ut goda matkassar till ”Matchens Lirare” i samtliga matcher så bjöds det även på livesång, julpyssel, lekhörna och ett besök av självaste jultomten.

15 december 2019 klockan 22:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Antonia Babic Foto: Timmy Lundegård

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley

Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som vikarie i årets sista hemmamatch mot Värnamo under lördagen, matchen blev oväntad jämn där båda lagen höll sig nära genom hela matchen gällande poängen men i slutändan så var det bortalaget som höll sig starkast.

14 december 2019 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning

I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en ...

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året d...

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Snöplig förlust mot Skånela

Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF Lindesberg inte har mött under säsongen, under söndagen var det dags för säsongens första möte och med en fantastiskt spelad första halvlek såg det ljust ut för LIF men med ett rött kort på en av LIFs nyckelspelare i den andra halvleken så fick Linde svårt att gå mot seger.

8 december 2019 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust mot obesegrade Engelholm

Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens ...

bildspel Guld och silver för hemmalagen

Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i ...

Snart kan judofesten börja

På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av lag-SM i judo. Totalt 18 lag från hela Sverige är ...

VM-guld till Amanda Orrbo

Det allra första världsmästerskapet i judo för personer med Downs Syndrom gick av stapeln under helgen i portugisiska Guimarães. ...

bildspel LIF gick mot en enkel hemmaseger

Med den senaste hemmaförlusten mot Amo bakom sig så visade LIF Lindesberg för hemmapubliken under söndagskvällen hur bra de...

bildspel Ny hemmaseger för Linde Volley

Med en ny seger bakom sig och tre nya poäng till Elitserietabellen är Linde Volley nu ett steg närmare en plats i det efterlä...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Fatlum Ahmeti spelar i VM-kval 2020

Under fredagsmorgonen kom nyheten att LIF Lindesberg-spelaren Fatlum Ahmeti är uttagen till Kosovos handbollslandslag inför det uppkommande VM-kvalet i Italien som kommer att spelas i början av januari 2020.

29 november 2019 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley satsar mot Grand Prix
Med en tuff helg bakom sig där Linde Volley spelade två bortamatcher som slutade med en snöplig förlust mot Falköping och en överlägsen seger ...
28 november 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

VM nästa för Amanda
Imorgon fredag reser Frövi Judos Amanda Orrbo tillsammans med pappa Johan och tränaren Jonathan Fagerhill till portugisiska Guimarães, där Judo-VM...
28 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla bortamatcher för Linde Volley
En förlust och en seger blev resultatet när tjejerna från Linde Volley spelade dubbla bortamatcher under helgen, under lördagen blev det en jämn ...
24 november 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-11-23

2019-11-20

2019-11-17

2019-11-17

2019-11-16

2019-11-15

2019-11-13

2019-11-10

2019-11-09

2019-11-06

2019-10-27

2019-10-26

2019-10-25

2019-10-24

2020-01-20 12:42