Lindlöven nollat i rivalmötet, getingbo runt strecket

Derbyt mellan Lindlöven och IFK Arboga blev precis så hett som förväntat. I en utvisningspräglad match tog Arboga hem de tre poängen, via slutsiffrorna 0-3 (0-0, 0-2, 0-1). Resultatet innebär att Lindlöven nu endast är två poäng före playoffstrecket.

Det laddade derbyt mellan Lindlöven och IFK Arboga hann knappt starta innan Felix Scharnke gått i däck, sänkt av William Kaijser. Samtidigt som Arbogabacken fick lämna isen med ett matchstraff fick Löven chansen i ett fem minuter långt powerplay. Det gav laget möjligheten att snabbt växa in i matchen, men målen uteblev. Allra närmast var Albin Gunnarsson, som snyggt väggspelade med Johan Persson fram till ett avslut.

Lindlövens numerära överläge avslutades dock med en jättechans för gästerna. Freddie Jonsson bjöds på fritt fram med Mattias Pettersson, som stängde igen på avslutet. Utvisningarna fortsatte sedan att prägla matchbilden och innan den första perioden var över hade lagen endast spelat fem minuter med full styrka.

Allra mest tid i numerärt överläge spenderade Arboga. Gästerna kom även till flera målchanser, men en stabil Pettersson stod pall för trycket. Målvakten stoppade bland annat ett öppet skottläge från Roman Semjonovs och perioden slutade mållös.

Starten på andra blev sedan tung för Lindlöven. Redan efter 1.29 tog Arboga ledningen, när Niklas Rigelius högg till direkt efter tekning. Den ledningen utökade Semjonovs fyra minuter därpå till 0-2, med ett rappt avslut som passerade Pettersson.

”Hade chansen att rycka i tabellen”

– Det är lite slarv i andra, med två mål där. Vi kommer inte alls upp i vad vi hade hoppats på, säger Niclas Eklöw om de två snabba Arbogamålen.

Spelmässigt var mittenakten intensiv, med ett högt tempo och gott om derbykaraktär. Tacklingarna var många och efter avblåsningarna pyrde ständigt irritationen. Med tre numerära överlägen hade Löven ett visst övertag och Anton Tano var en ramträff från att reducera. Även Rasmus Rundgren kom till ett par giftiga avslut, men Arboga höll sin tvåmålsledning till tredje.

Där fick Lindlöven nytt bra tryck i sitt powerplay. Patrik Näslund och Jesper Stråle skapade båda oro runt Alfons Fallqvists målbur, men allra bäst läge hade Niclas Eklöw. Arboga å sin sida agerade mer tillbakadraget och inriktade sig på sina snabba spelvändningar.

Trots att gästerna bevakade sin ledning kom Löven till gott om lägen, med hela 19 skott i slutperioden. Men Fallqvist höll tätt och två sekunder från slutet fastställde Arboga slutresultatet 0-3 i öppen målbur. Förlusten var Lindlövens andra i vårserien och laget är nu bara två poäng före playoffstrecket.

– Det är riktigt surt. Vi hade chansen att rycka lite i tabellen, men släppte upp dem istället, suckar Niclas Eklöw efter matchen.

Nytt toppmöte på söndag

Då Skövde och Forshaga vann sina matcher innebär resultatet att fyra lag nu slåss inom två poängs marginal i tabelltoppen. Besvikelsen är därför mycket stor efter derbyförlusten mot Arboga. Lindlöven sköt mycket och hade hela 15 minuters spel i numerärt överläge, men utan att göra något mål.

– Vi har lite skott utifrån, men vi får inga farliga chanser. Vi har gjort mycket mål i powerplay tidigare, men sen har man väl sådana här matcher också, förklarar Niclas som utsågs till bäste Lövenspelare för sitt hårda slit.

– När man ligger under är det bara att gå in och köra stenhårt, sen brukar lägena komma. Men det gjorde inte det idag, konstaterar han.

Seriespelet går dock snabbt vidare och på söndag väntar ett nytt toppmöte, då borta mot Skövde. Niclas är redan nu inställd på revansch och vill ladda om.

– Det är också ett lag i toppen. Det är bara att spöa dem så är vi med däruppe fortfarande.

Matchfakta Lindlöven-IFK Arboga:
Resultat: 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)
Publik: 338
Skott: 40-31

Övriga resultat från HockeyEttan Västra vår:
Surahammar-Skövde 1-4
Forshaga-Grästorp 3-1
Köping-Enköping 2-5

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 13 januari 2016 klockan 21:18


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”
Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid ...
19 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen
Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-05-30 20:23