Lindlöven kvar i topp, malde ner bottenlaget

Lindlöven skruvade på söndagen åt sin serieledning genom tre nya poäng. Vinsten hemma mot Surahammar satt dock långt inne. Med fyra mål i slutperioden gick Löven ifrån till slutsiffrorna 6-2, vilket var lagets tredje raka seger.

Lindlöven bjöd publiken i Lindehov på en riktig rivstart på söndagen. Mot ett avvaktande Surahammar klev laget ut och vred upp tempot i anfallsspelet. Patrik Näslund hade ett tidigt dubbelläge precis framför mål och Löven fick även chansen i spel fem mot fyra. Där höll sig Johan Persson framme på en retur och forcerade in vad han trodde var 1-0, men pucken passerade aldrig mållinjen.

Utdelningen skulle dock komma för forwarden. Med 11.05 spelat stressade Oskari Lehtinen fram ett misstag bakom Surahammars mål, Persson fick fritt fram och ledningspucken satt i nät. Spelmässigt var det total dominans från Lindlöven och gästerna slog mestadels ifrån sig till icing.

Chanser till ytterligare hemmamål fanns det därmed gott om. Både Max Lalander och Henrik Warman testade lyckan, innan Surahammar mot slutet kunde flytta fram spelet. Perioden avslutades med stor irritation och lagen fick inleda mittenakten i spel fyra mot fyra.

Där skickade David Berg in 2-0 i krysset efter bara 31 sekunders spel. Den fina Lövenstarten följdes sedan upp av några oroliga minuter. Först fick Surahammars Dennis Folke direkt från utvisningsbåset fritt fram med Mattias Pettersson, som räddade. Därefter dröjde det inte länge innan reduceringen kom, sedan Lindlöven blivit fast i egen zon.

Problem med spelvändningarna i mittperioden

Matchbilden utvecklades så småningom till att likna den första, med ett hemmalag som etablerade sig långt upp i banan. Lindlöven tillbringade långa stunder i powerplay, men utan att få någon utdelning. Istället kom kallduschen när Surahammar i numerärt underläge snabbt ställde om och skickade in 2-2 bakom Pettersson. Målet var typiskt för den mittperiod där Löven vann skotten med 18-5, men där gästernas kontringar ständigt hotade.

– Vi visste om det. De har som spel att backa hem, sen när vi slarvar är de väldigt snabba. Vi får inte ner puckarna tillräckligt djupt och slår chanspassningar som de vänder på, förklarar Patrik Näslund.

Surahammar var även mycket nära att fullborda vändningen i tredje. Men när Oscar Forsman-Larsson gavs fritt skottfält fällde Pettersson ut benet och räddade Löven, som vände spelet. Henrik Warman avlossade bössan och på den efterföljande returen slog lagkaptenen Patrik Näslund in 3-2.

–  Det är skönt att vi kan gå in i tredje och ändra på det. Vi gör en bra period överlag och får några viktiga mål, säger målskytten.

Strax därpå fick Surahammar ett nytt omställningsläge, men även denna gång stod Pettersson i vägen. Istället var det återigen Lindlöven som skulle hitta rätt och Albin Gunnarsson avslutade ett flygande anfall med att sätta dit fyran. I slutminuterna ramlade sedan målen in i en strid ström, via Felix Scharnke och Niclas Eklöw. Lindlöven vann slutligen med klara 6-2 och behåller därmed greppet om förstaplatsen.

”Det är de roligaste matcherna!”

– Skönt att vinna en match även när vi inte riktigt kommer upp i standard, pustar kapten Näslund ut i omklädningsrummet.

Vinsten mot Surahammar följde även ett bekant mönster. I samtliga sina fyra segermatcher under vårserien har Lindlöven avgjort och dragit ifrån rejält i den tredje perioden. Näslund ger sin förklaring till lagets starka avslutningar.

– Det är väl dels tillfälligheter. Men sen visar det förhoppningsvis att vi är bra tränade och orkar att ligga på ända in och även har viljan att göra det. Det är alltid bra för lugnet att gå iväg med några mål.

Söndagens resultat innebar att Lindlöven utökade sin serieledning till hela fyra poäng. Näst på tur står derby hemma mot IFK Arboga och toppmöte med Skövde, två matcher av stor betydelse.

– Det här har vi laddat för sen jul och det är de roligaste matcherna! Vi har gjort det vi ska i de här första matcherna, så nu gäller det hundraprocentigt jobb för att vinna framöver, slår kapten Näslund fast.

Matchfakta Lindlöven-Surahammar:
Resultat: 6-2 (1-0, 1-2, 4-0)
Publik: 249
Skott: 45-20
Mål Lindlöven: 1-0 Johan Persson (Lehtinen, Berg), 2-0 David Berg (Näslund, Tano), 3-2 Patrik Näslund (Warman, Rooth), 4-2 Albin Gunnarsson (Ylitalo), 5-2 Felix Scharnke (Lehtinen, Persson), 6-2 Niclas Eklöw (Stråle, Rooth)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Skövde-Köping 7-1
IFK Arboga-Forshaga 3-5

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 10 januari 2016 klockan 18:06


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”
Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid ...
19 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen
Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-05-26 22:21