Sportchef Roger Larsson

Lindesberg Volley siktar mot Europa

Kan tänka mig att många utifrån som ser på den resa som Lindesberg Volley gjort gör det med ett visst mått av avundsjuka. Då brukar snacket genast gå om att det är ett ”köpelag” som man tror blir en dagslända inom svensk volleyboll. Så det var med stor nyfikenhet som jag träffade Roger Larsson, sportchef i Lindesberg Volley för att ta reda på lite bakgrund till den resa som mynnade ut i ett SM-guld i våras och hur planerna för framtiden ser ut.

– Vi startade den här resan för 10 år sedan när vi tog beslutet att satsa på damerna och valde att sparka ur herrarna ur föreningen, berättar Roger Larsson. Samtidigt är han snabb med att påpeka att det lika gärna kunde ha blivit herrarna som man valde att satsa på.

Framgångarna lät inte vänta på sig, utan i oktober påbörjar man sin sjätte raka elitseriesäsong och har hela tiden förbättrat sin placering. 9:a, 7:a, 4:a, 3:a och 3:a ser slutplaceringen i serien ut för de fem senaste åren. Vad det sen gäller slutspelet så var man väldigt nära redan säsongen 2010-2011 men slogs ut efter en hård semifinal mot Katrineholm, innan man i våras gick hela vägen. Dessutom så har Lindesberg Volley vunnit Svenska Cupen dom tre senaste åren.

– För två år sedan satte vi upp målsättningen att ta SM-guld inom tre år, så det gick ett år snabbare än väntat. Vår vision är också att vi hela tiden ska utvecklas och bli bättre som förening. Vi ska prestera underhållning, spela en attraktiv offensiv volleyboll. Vi pratar mycket om att det är ”showbiz” vi håller på med, vi vill bjuda vår publik som ser våra matcher valuta för pengarna fortsätter Roger.

Vad är nästa mål, hur går man vidare efter ett SM-guld?
– Vi är inte nöjda, utan vi vill fortsätta utvecklas som förening. Dels så ska vi spela i CEV Challenge Cup, en Europa Cup där vi får mäta oss med topplag i Europa, vilket kommer vara utvecklande. Vi har nått en position där vi är klubben nr. 1 i Sverige. Vi är en attraktiv klubb för spelare, både genom den organisation vi byggt upp med en kompetent stab runt laget och den superfina arenan som vi har. Att få gå från den kanske sämsta hallen i Elitserien, som var snudd på skämmigt, till den vi har idag är fantastiskt. Vi har väldigt bra förutsättningar både för match och träning. Vi får idag tacka nej till spelare på landslagsnivå som vill komma till oss för att vi redan har en bättre spelare på den positionen.

Roger berättar att en av nycklarna till att positionsera sig var värvningen av Anna Rönnbäck. – Att vi lyckades få hit Anna som spelat på högsta nivå i både Frankrike och Tyskland var en jätteviktig värvning som nästan skickade en liten chockvåg genom volleybollsverige, vi visade att vi menade allvar.

Hur är det då med ”köpelagssnack” och dyra värvningar?
– Givetvis så skulle det ju vara kul att ha ett lag med bara Lindetjejer, men statistiken säger att du behöver 80-100 tjejer för att få fram en tjej av högsta elitserieklass och det underlaget har vi inte. Vi väljer importspelare som verkligen vill komma hit, som ser oss som ett steg på vägen till en större klubb i Europa. Med andra ord så väljer vi spelare med omsorg i vår scouting och värvar inte spelare som tittar till sin egen plånbok i första hand.

Vad är förväntningarna nu när säsongen drar igång på allvar lördag (seriepremiär borta mot Engelholm)?
– Allt talar för att vi kommer vi ha ett starkare lag än förra säsongen. Vi har en ny passare i Britney Brown som blir ett snäpp upp eftersom hon själv kan göra poäng i stället för att passa. Nadiia Greseva Nevodnich som opererade korsbandet i mars 2011 är tillbaka fullt frisk och har glänst på försäsongen. Sara Malmlöv, en Lindetjej som flyttat hem har en vänsterslägga som är något extra, för att nämna några exempel. Vi har en större bredd och fler anfallsvapen. Vi ska serva aggressivt och sedan anfalla med allt vi har, det är grundplanen för att försvara guldet, avslutar Roger.

Publicerad 2 oktober 2012 klockan 22:16

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Senaste hemmamatchen på Frövis konstgräs slutade med seger. På torsdag vill IFK Lindesberg se en repris av slutsiffrorna. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det förlust mot Lillån, där kämpaglöden saknades i den andra halvleken. Något som blev avgörande för matchens utgång. Truppen hoppas istället på revansch till hemmamatchen mot Pålsboda på torsdag.
– Det känns bra på förhand och jag skulle väl säga att vi är småfavoriter inför torsdag, säger lagkapten Martin Eriksson.

24 april 2024 klockan 09:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin ...

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Överst på pallen står Hannez Eriksson från Guldsmedshyttan. Foto: Privat

Hannez svensk mästare i armbrytning – knep både guld och silver: ”Känns riktigt bra”

Med endast tio månaders träning bakom sig, kan nu Hannez Eriksson, 15 år gammal från Guldsmedshyttan, titulera sig som svensk mästare i armbrytning.
– Jag visste inte riktigt vad som hände, skrattar Hannez när LindeNytt når honom för en kommentar.

3 april 2024 klockan 13:35 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. Regionrådet Andreas Svahn (S) tog dock tillfället i akt att vid flera tillfällen påtala att man inte ska tro allt man läser i tidningen.
– Man ska inte tro allt man läser i tidningen eller på nätet. Hjälp till att döda fake news, uppmanade han församlingen.

28 mars 2024 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in
Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte...
27 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo
Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens bortamatch mot IFK Ystad HK var säsongens ...
26 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris
Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra mö...
25 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Brödernas/Väsby blev för tuffa när slutspelet drog igång och vann med tre raka matcher över Lindlöven. Detta innebär att det inte blir några fler matcher under denna säsong. Arkivfoto: Hasse Persson

Lindlövens slutspelsäventyr är över

Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK HK inom AllEttan, så blev de desto svårare att hålla borta under semifinalen. Trots en tvåmålsledning efter den tredje matchens första period, så fick hemmalaget en ny andning efter ett självmål i Lindlöven. Truppen får istället tacka för denna säsong som ett av seriens tolv bästa lag.

20 mars 2024 klockan 21:54 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers plockade hem flest priser bland de aktiva från Fornaboda. Däribland titeln Årets Häst som gick till stallets V75-vinnare Deeply Express. Foto: Christian Gorski

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna priser att dela ut, där man även har totalt åtta priser som de aktiva från de båda banorna har chans att ta för sig av. Under helgens gala så plockade Fornaboda flest titlar och landade på tolv priser mot Örebros tio.
– Vi på Fornaboda kan vi också, säger Jimmi Ehlers.

18 mars 2024 klockan 17:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan

Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En ...

Dubbla hemmaförluster i Lindlövens första semi

Lindlöven har stått för en av de större skrällarna, både inom AllEttan och slutspelet till Allsvenskan. ...

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen

Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig ...

Lindlöven gör sitt första framträdande i Ettans semifinal till Allsvenskan. Det blir ett välbekant möte för Lindetruppen genom Brödernas/Väsby, som ännu inte har gjort mål på Lindlöven under säsongen. Arkivfoto: Hasse Persson

Lindlöven kan få slutspelsrevansch mot Väsby

För två säsonger sedan så slogs Lindlöven ut ur kvartsfinalen mot ett då favorittippat Väsby. Nu möts de båda lagen i en ny slutspelsserie när semifinalen står för dörren. Inför årets slutspel så ser det ljusare ut för Lindlöven som vid sina två möten i AllEttan mot Brödernas/Väsby, ännu håller nollan. Kanske blir det revansch efter det senaste slutspelsmötet?
– Det ska bli kul att välkomna dem, säger Tomas Östlund.

14 mars 2024 klockan 13:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella kan bli landets yngsta Årets Kusk

Det är inte ofta som en juniorkusk blir nominerad till ett större pris på travgalorna. Efter en segerrik säsong ...

Lindlöven till semifinal!

De lyckades! Efter två segrar i Lindehov och en tredje seger på bortais så gör Lindlöven en så kallad ”Clean sweep” i ...

Lindlöven är en seger från historisk semi

Två matcher inom kvartsfinalen, två segrar. Lindlövens vecka har nog inte kunnat börjat på något bättre sätt...

Lindlöven inleder slutspelet med seger

Det börjar bra för Lindlöven när slutspelet drog igång under tisdagskvällen. Trots en snabbspelad första period s...

Nu börjar slutspelet: ”Det är vi mot världen nu”

Vid 19-slaget på tisdag så släpps pucken i Lindehov till Lindlövens fjärde slutspel mot ...

LIF Lindesberg i fara efter helgens förlust

Det är bara viktiga matcher kvar i LIF Lindesbergs spelschema. Till helgen tog man resan till Torslanda, där båda...

Lindlöven var överlägsna mot Vallentuna under AllEttans säsongsavslutning, nu hoppas Lindetruppen på repris. Foto: Hasse Persson

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som tvåa när HockeyEttan hade sin livesändning, där motståndaren blev bekant. Med jämna lag att välja emellan så lades valet på ett återbesök av Vallentuna.
– Det är ett lag som vi känner till, säger Tomas Östlund.

3 mars 2024 klockan 13:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga
Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige...
29 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin
Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så var tre av dessa viktiga att fö...
28 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal
Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i kvartsfinalen är belöningen om Lindlöven tar ...
27 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-25

2024-02-25

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-08

2024-02-07

2024-02-07

2024-02-05

2024-02-05

2024-02-01

2024-02-01

2024-01-30

2024-01-29

2024-01-25

2024-04-24 19:01