Linde vann jämn premiär

Det blev två poäng i Elitserie-premiären för Lindesberg Volley. Men vinsten hemma mot RIG Falköping satt hårt inne. Först i femte set kunde Linde avgöra via setsiffrorna 25-21, 19-25, 25-22, 21-25 och 15-7.

Elitserien öppnade på lördagen sin nya säsong och Lindesberg Volley tog emot RIG Falköping hemma i Arenan. Martina Svensson gav Linde en fin start, genom två tidiga poäng. Hemmalaget drog även ifrån rejält i upptakten och resultatet var 9-3 en bit in i första set.

Efterhand kunde dock RIG äta sig in i matchen. Gästerna krympte avståndet alltmer och vid ställningen 13-13 var man ikapp. Linde hade stora problem i blockspelet, men kunde trots det skapa sig ett nytt övertag på tre poäng. Den ledningen höll man setet ut och siffrorna skrevs till 25-21.

I andra set var det sedan RIG som kom ut starkast, med ett tidigt övertag. Gästerna gick upp till 10-16 innan Linde med sex raka bollvinster kunde ta sig tillbaka. Starkt bidragande till upphämtningen var Martina Konecna, som firade stor triumfer på sin vänsterkant. RIG såg dock till att rycka på nytt och tog hem setvinsten, mycket tack vare Lindes egna misstag.

– När vi går bra har vi en bra energi, vi är väldigt peppande till varandra och det är skitkul att spela. Men det märks att så fort det går emot oss så blir vi uppstressade. Det är oftast då det kommer egna misstag, förklarar Evelina Frank.

”En vinst är alltid gött”

Till tredje set samlade sedan Linde ny kraft och kom ut starkt. Laget spelade med en större bestämdhet, tog över kring nätet och gick upp till 9-4. En svagare period ledde till att siffrorna jämnades ut, men Linde behöll greppet.

Laget drygade även ut sin ledning till klara åtta bollar och man gick mot setvinst. Men än en gång skulle RIG komma tillbaka och skapa spänning. Linde red slutligen ut anstormningen och tog ledningen med 2-1 i set.

Den ledningen ledde dock inte fram till några tre poäng. För i det fjärde setet var det RIG som drog ifrån poängmässigt till ett övertag på 11-17. Linde vaknade till mot slutet och närmade sig i rask takt, men man nådde aldrig ifatt.

Till det femte setet samlade sig hemmalaget och tog direkt kommandot. Med ett bra servespel gick man upp till 6-2, en ledning som sedan växte sig allt tryggare. Med siffrorna 15-7 kunde Linde vinna premiären och säkra säsongens två första poäng.

– En vinst är alltid gött, speciellt på hemmaplan. Men det är på tok för mycket misstag. Vi behöver jobba på serve och servemottagning, även blocket, konstaterar Evelina.

Servade bort ett helt set

Centern bidrog till segern med ett starkt nätspel och stod för flera viktiga poäng. Spelmässigt hade dock Linde problem under flera delar av matchen, men när det skulle avgöras visade man klassen.

– I femte går vi verkligen för det. Där vet vi att det är allt eller inget, antingen förlorar vi eller så vinner vi. Då är det bara att gå fullt ut och det gjorde vi, säger Evelina.

Varför dröjer det till femte set innan ni plockar fram det spelet?
– Jag skulle säga att det är ofokuserat. Vi har 22 servemisstag, det är nästan ett helt set.

En som var klart mer tillfreds med premiären var gästernas tränare, Oskar Jönsson Vikterlöf. Den tidigare Linde-bekantingen fick med sig en poäng från sin första seriematch som tränare för RIG och berömmer sitt unga lag. Dessutom trivdes han extra bra med att öppna säsongen i Arenan.

– Superskönt att komma igång och superskönt att få börja här. Med bra energi på läktarna och lite drag, säger Oskar.

För Lindes del går seriespelet vidare söndag nästa helg. Laget ställs då mot Örebro i ett laddat derby, med Idrottshuset som spelplats.

Matchfakta Lindesberg Volley-RIG Falköping:
Resultat: 3-2 (25-21, 19-25, 25-22, 21-25, 15-7)
Publik: 167

Övriga resultat i Elitserien:
Sollentuna-Gislaved 0-3
Svedala-Örebro 3-0

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:
Elitserien tabell

Publicerad 3 oktober 2015 klockan 18:34


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots...

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF
LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ...
6 april 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer Schöldström är ny ordförande för SHRA Foto: Timmy Lundegård

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots inledande tveksamheter om den höga posten så står den 25-åriga Kristoffer Schöldström som ny ordförande och har redan nu planerna klara för klubbens framtid.

20 mars 2020 klockan 07:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor utan matchspel så är det dags för laget att visa upp sig på nytt där man under de nästkommande matcherna kommer att spela mot Lund för att hålla sig kvar i kampen om SM-guldet.

12 mars 2020 klockan 14:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Foto: Timmy Lundegård

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets tabelletta Kumla, bortamatchen inleddes tungt för WSK som först i den sista perioden kom in i spelet men trots detta lyckades man ändå tvinga in matchen i ett förlängningsspel.

8 mars 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Loppet om Elitseriekvalet är över
Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssä...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-06-07 01:35