Linde vann derbyrysaren

Lindesberg Volley vann onsdagens derby mot Örebro Volley med 3-2 i set. Efter en lång, tät och hård match stod laget som vinnare via 15-10 i det avgörande setet. Både Evelina Frank och Oskar Jönsson Vikterlöf var efter matchen två nöjda derbyvinnare.

Lindesberg Volley vann onsdagens heta derby efter en dramatisk femsetare mot Örebro. I ett intensivt första set var det Örebro som vann med 26-28. Det efterföljande setet svarade Linde genom att koppla kommandot tidigt och hålla fast vid det, något man även gjorde i det tredje setet.

Men Örebro gav sig inte och utjämnade till 2-2 i set, när Linde förlorade momentum i matchen. Därmed gick det till ett avgörande femte set. Väl där visade Linde aldrig någon tvekan och spelade med stor beslutsamhet. När matchbollen var inslagen bröt laget ut i ett stort jubel.

Bland kvällens främsta Linde-spelare hörde Sara Malmlöv, som i vanlig ordning hade en ledande roll. Samtidigt stod nyförvärvet Klaudia Grelowska återigen för en stark insats. Men den som fick priset som lagets spelare för kvällen var ingen mindre än Evelina Frank, som var mycket nöjd över både derbyvinsten och sin egen prestation.

– Jätteskönt att vinna ikväll. Jag håller nog med de andra tjejerna om att det här var min bästa match så här långt, slår Evelina fast.

Matchen bjöd på ett varierande spel, där båda lagen stod för flera misstag. Bollarna var tighta men intensiva och det var sällan som det var några längre spelsekvenser. Lindes assisterande tränare Oskar Jönsson Vikterlöf instämmer i att spelets kvalitet inte var av högsta klass. Något som han tror har att göra med matchens betydelse.

– Det är en match som är väldigt upp och ned. Där både de och vi kanske inte riktigt kommer upp i normal nivå, vilket jag tror är ganska vanligt i såna här derbymatcher. Det är mycket nerver, det är viktigt och det är mycket känsla. Då brukar det bli mer fight än snygga grejer, förklarar Oskar.

På sidlinjen var hans partner Johan Isacsson i vanlig ordning intensiv i sina direktiv till spelarna. Vid ett par tillfällen visade han dessutom upp stor irritation.

– Jag tror att han framförallt var upprörd på domarna. Men sen blir han ju så klart irriterad när vi gör enkla misstag, vilket vi gjorde en del av idag, menar Oskar.

Linde har den senaste tiden arbetat med att utveckla sitt spel. Det är ett arbete som går i rätt riktning menar Oskar, som dock förklarar att man alltid tar två steg framåt och ett bakåt. Kvällens derbyseger var ett kvitto på att arbetet ger utdelning.

Det var en riktig derbykänsla som rådde i Lindesberg Arena. Läktarna var välfyllda och stora publikskaror hade lockats till hallen, dit även en mängd örebroare tagit sig. Atmosfären påverkade självklart spelarna, men på ett positivt sätt menar Evelina Frank.

– Det är bara stimulerande när det är så här. Det är alltid kul att få spela inför mycket publik och att spela derbymatcher, förklarar Evelina.

Oskar fyller i och hyllar även han den fantastiska atmosfären.

– Det är jättekul att det kommer så otroligt mycket folk. Vi uppskattar verkligen stödet, och det är kul att Örebro fick med sig stöd också så att det blev tvåsidigt. Jag tycker det är jättekul!

Matchfakta Lindesberg Volley-Örebro Volley:
Resultat: 3-2 (26-28, 25-19, 25-21, 21-25, 15-10)
Publik: 480

Övriga resultat från Elitserien:
Hylte/Halmstad-Gislaved 3-0
Katrineholm-Sollentuna 3-0
Svedala-Engelholm 3-1

Publicerad 30 oktober 2013 klockan 20:58

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Herman Bosson är tillbaka i laget efter en krasslig vecka Foto: Hasse Persson

Fri entré när AIK gästar arenan

Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen, fjolårssäsongens elitserielag AIK gästar arenan och söker dessutom revansch på hemmalaget LIF Lindesberg, förutom en intensiv hemmamatch kommer LIF även att lotta ut en helt ny hybridbil med 260 000:- i värde.

29 januari 2020 klockan 13:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

Lindlöven hoppas på nya poäng

Med en lyckad helg på hemmaisen där Lindlöven, efter två målkalas mot Teg och Piteå, spelade hem sex poäng till AllEttans tabell så väntar en ny hemmamatch redan på fredag, matchen ser på förhand intressant ut då de gästade Östersunds IK står med tre raka segrar men söker samtidigt revansch då Linde-laget tidigare under säsongen spelade hem en seger i Östersunds Arena.

29 januari 2020 klockan 10:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna ...

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i ...

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under ...

Foto: Timmy Lundegård

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två spelade matcher mot Örebro och Linköping så är det dags för match igen när de tidigare svenska mästarinnorna från Hylte/Halmstad som gästar arenan.

23 januari 2020 klockan 14:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto FOTO: Fredrik Stenfelt

Hockeyhelg i Lindehov

Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match under både lördagen och söndagen, norrlandslagen Tegs HK Hockey och Piteå HC gästar Lindehov och trots att båda motståndarlagen placeras under hemmalaget i tabellen så väntas det ändå att bli två tuffa matcher där Lindlöven har ett extremt sug på säsongens första hemmaseger.

23 januari 2020 klockan 09:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny hemmamatch väntar LIF
Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena ...
21 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbla matcher för Lindlöven
Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan
Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle summeras, totalt 16 priser ...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Tuff bortamatch för LIF

Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet mot Amo HK väntade där man trots ett högt revanschsug i Linde-laget ännu en gång hade svårt att ta hem segern.

19 januari 2020 klockan 00:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Förlust efter en seg inledning

Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs hockeyälskare att få återse Lindlöven på hemmaplan, det bjöds på ett segt spel från Linde inledningsvis vilket kom till att straffa sig när slutet av den sista perioden närmade sig.

16 januari 2020 klockan 00:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven siktar mot tredje raka segern

Med två raka segrar bakom sig så är det ett formstarkt Lindlöven som tar emot tabell-ledande Hudiksvall HC när de g...

Årets första bortaförlust för Linde Volley

Under lördagen spelade Linde Volley årets första bortamatch där lagbussen tog sikte mot Linköping, tre set ...

Derbyförlust på hemmaplan

Det blev en tuff årsinledande match för Linde Volley under lördagseftermiddagen när ett derby mot Örebro skulle spelas på ...

Annons

Fatlum Ahmeti blev bästa målgörare med 9 gjorda mål Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen årsinledning av LIF Lindesberg

Efter att avslutat året med en relativt enkel bortaseger mot RP Linköping så fortsatte LIF Lindesberg på samma linje och gav hemmapubliken på en riktig nyårshälsning där hemmalaget utklassade Kungälv i en händelserik match som bjöd på allt mellan popcorn och gurkburkar.

3 januari 2020 klockan 22:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollderby i arenan

Med ett tufft 2019 bakom sig där flera skador har spökat för Linde Volley och hindrat laget från att spela på topp så laddar laget...

LIF Lindesberg avslutade året med vinst

Det var ett blåklätt LIF Lindesberg som befann sig i Linköping under lördagskvällen där årets sista match inom ...

bildspel Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, fö...

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley

Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som ...

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning

I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en ...

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året d...

Patrik Ljungberg hyllas under kvällens match. Foto: Lindlöven

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest trogna eldsjälar Ernst Röös. Ikväll vill man återupprepa förra årets succé med att hylla sin egen supersupporter Patrik Ljungberg.

11 december 2019 klockan 13:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Snöplig förlust mot Skånela
Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF Lindesberg inte har m...
8 december 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust mot obesegrade Engelholm
Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens hittills enda obesegrade lag v...
8 december 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Guld och silver för hemmalagen
Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i rad. Herrarna fick ...
7 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-12-05

2019-12-02

2019-12-01

2019-11-30

2019-11-29

2019-11-28

2019-11-28

2019-11-24

2019-11-23

2019-11-20

2019-11-17

2019-11-17

2019-11-16

2019-11-15

2020-01-29 21:30