Linde sänkte mästarna i tre raka

Det är kvitterat i SM-semin. Hemma i en kokande Arena klev Lindesberg Volley ut och körde över de regerande svenska mästarna Hylte/Halmstad. Segern säkrades i tre raka set efter de identiska siffrorna 25-21, 25-21 och 25-21.

Inför den andra semifinalen hade Hylte/Halmstad skaffat sig ett visst övertag. Det var ett övertag som vid onsdagens slut skulle visa sig vara uppätet av Lindesberg Volley. Hemmalaget kunde dock inte få grepp om matchupptakten, som präglades av intensivt spel och korta bollar. Båda lagen stod för ett flertal misstag och ställningen var en bit in 5-5.

Hylte styrde och ställde runt nätet, samtidigt som Linde hittade fram på sina kanter. Det resulterade i att lagen fortsatte att dra jämnt fram till 12-12. Där lyckades Linde skaffa sig en knapp lucka, som sedan växte sig fyra poäng stor.

Två av skälen till det var Nette Peit och Evelina Frank, som båda bjöd på riktigt storspel. Ju längre setet led hittade även Marjorie Giordano rätt och spelet började alltmer väga över till Linde. Hylte närmade sig visserligen mot slutet, men hemmaledningen höll sig intakt.

– Jag tror att vi slappnar av mer för att det är hemmaplan. Alla vet vad de ska göra och idag känns det som att vi bidrar på alla positioner. Det är inte bara våra kanter som får dra det stora lasset, säger Evelina Frank som blockade in setvinnande 25-21.

Vann åtta raka bollar i andra

Precis som i första set bjöd inledningen på det andra på ett intensivt spel. Efter att Hylte tagit en tvåpoängsledning prickade Linde in fyra raka bollar och gick upp till 9-7. Gästerna tog sig snabbt ikapp, men då satte Linde in nästa växel. Via åtta raka bollvinster drog man ifrån till hela 17-9.

– Vi hade en bra serve där med Nette. Man får in ett annat självförtroende av varandra och laget lyfts så klart av det, berättar Freja Morén om rycket.

Rycket skulle även visa sig bli nödvändigt. För ett tidigare vilset Hylte hittade plötsligt rätt, började vinna bollar och närmade sig i en stadig takt. Som minst var Linde-ledningen nere i tre poäng. Men hemmalaget höll undan och tog via 25-21 ledningen med 2-0 i set.

Så långt hade matchen varit en tät historia och upptakten på det tredje setet blev inget undantag. Ställningen var länge jämn mellan de båda lagen. Efterhand kunde ett fortsatt blockstarkt Linde koppla ett grepp, då man gick upp till 11-7.

Ledningen drog sedan iväg med ytterligare poäng. Det ledde till ett alltmer pressat Hylte, som började att slänga bollar omkring sig. Gästerna hade inget riktigt motmedel mot Linde och kunde inte ta sig tillbaka från underläget. Det gjorde att Marjorie Giordano satte en slutpunkt för matchen med sin segerboll till 3-0 i set.

– Det var skönt att vinna med 3-0 med tanke på förlusten senast. Vi spelade dåligt förra matchen och föll ändå bara med 3-2. Så jag sa redan då att spelar vi bara bra så kommer vi att vinna ganska lätt, och det tycker jag att vi gjorde, summerar Freja Morén.

”Det sätter stor press på Hylte”

Linde-spikern menar att hennes lag lärde sig av de misstag man begick senast. Den här gången satt både anfalls- och försvarspelet på ett helt annat sätt. Dessutom var man stundtals dominanta i blocket, mycket tack vare Evelina Frank.

– Tajmingen kändes mycket bättre idag. Jag och ”Ice” (Yslany Kelly) har pratat om att vi ska jobba med lite andra utvägar mot hur vi gjort tidigare. Vi försöker lattja runt och hitta något som passar oss. Idag så kände jag mig bekväm, säger Evelina om sin egen insats.

Att segern skrevs till hela 3-0 är något hon tycker skickar helt rätt signaler till Hylte.

– Det känns alltid lika skönt. Att de ”vinner” med 3-2 på sin hemmaplan och vi, inte krossar, men i alla fall spelar 3-0. Självklart sätter det stor press på Hylte. Nu vet de vad vi kan.

I och med segern utjämnar Linde till 1-1 i semifinalserien. Det innebär att man är garanterade en hemmamatch till, något som spelas tisdag nästa vecka. Men innan dess har Evelina och Linde ett bortamöte på söndag att utkämpa.

– Vi borde inte känna någon press för söndagens match. Utan när vi går ut och bara lirar så är vi bra, det är när vi tänker och stressar upp oss som det går illa. Så fort vi vet vad vi ska göra så har vi 3-0.

Matchfakta Lindesberg Volley-Hylte/Halmstad:
Resultat: 3-0 (25-21, 25-21, 25-21)
Publik: 377

Övriga resultat från SM-slutspelet:
Katrineholm-Engelholm 0-3

Publicerad 8 april 2015 klockan 20:53

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Dubbla matcher för Lindlöven

Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för matchavgörande så var det en ny norrlandsturnè när helgen kom, Kiruna IF inledde som motståndare under lördagen för att sedan lämna motståndartiteln till Boden dagen därpå.

19 januari 2020 klockan 21:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Gladast på galan var nog Ann-Sofi Karlsson som fick pris för Årets 3-åring med Alonza Foto: Örebrotravet

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan

Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle summeras, totalt 16 priser skulle delas ut under kvällen varav 6 av dessa var enbart för Lindesberg-regionen samtidigt som vissa priser delades ut gemensamt med de aktiva från Örebro.

19 januari 2020 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tuff bortamatch för LIF

Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet...

Förlust efter en seg inledning

Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs ...

Lindlöven siktar mot tredje raka segern

Med två raka segrar bakom sig så är det ett formstarkt Lindlöven som tar emot tabell-ledande Hudiksvall HC när de g...

Precis som i den tidigare Örebromatchen fick Linnea Skogsberg bära den vita Libero-tröjan Foto: Timmy Lundegård

Årets första bortaförlust för Linde Volley

Under lördagen spelade Linde Volley årets första bortamatch där lagbussen tog sikte mot Linköping, tre set spelades där Lindesberg hade svårt att komma in i matchen och trots ett starkt tredje set så kunde inte Linde-tjejerna hålla upp ledningen hela vägen till slutet.

12 januari 2020 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Braedyn Tutton var tillbaka i laget efter skada Foto: Timmy Lundegård

Derbyförlust på hemmaplan

Det blev en tuff årsinledande match för Linde Volley under lördagseftermiddagen när ett derby mot Örebro skulle spelas på hemmaplan, trots flera tappra försök från Linde Volleys sida så stod de chanslösa mot ett tufft Örebro som spelade hem sin 17:e raka derbyseger.

4 januari 2020 klockan 20:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Storslagen årsinledning av LIF Lindesberg
Efter att avslutat året med en relativt enkel bortaseger mot RP Linköping så fortsatte LIF Lindesberg på samma linje och gav hemmapubliken på en ...
3 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Volleybollderby i arenan
Med ett tufft 2019 bakom sig där flera skador har spökat för Linde Volley och hindrat laget från att spela på topp så laddar laget om för ett ...
3 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg avslutade året med vinst
Det var ett blåklätt LIF Lindesberg som befann sig i Linköping under lördagskvällen där årets sista match inom Allsvenskan väntade, trots ...
28 december 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, förutom tre seniormatcher där Hemköp delade ut goda matkassar till ”Matchens Lirare” i samtliga matcher så bjöds det även på livesång, julpyssel, lekhörna och ett besök av självaste jultomten.

15 december 2019 klockan 22:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Antonia Babic Foto: Timmy Lundegård

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley

Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som vikarie i årets sista hemmamatch mot Värnamo under lördagen, matchen blev oväntad jämn där båda lagen höll sig nära genom hela matchen gällande poängen men i slutändan så var det bortalaget som höll sig starkast.

14 december 2019 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning

I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en ...

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året d...

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Snöplig förlust mot Skånela

Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF Lindesberg inte har mött under säsongen, under söndagen var det dags för säsongens första möte och med en fantastiskt spelad första halvlek såg det ljust ut för LIF men med ett rött kort på en av LIFs nyckelspelare i den andra halvleken så fick Linde svårt att gå mot seger.

8 december 2019 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust mot obesegrade Engelholm

Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens ...

bildspel Guld och silver för hemmalagen

Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i ...

Snart kan judofesten börja

På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av lag-SM i judo. Totalt 18 lag från hela Sverige är ...

VM-guld till Amanda Orrbo

Det allra första världsmästerskapet i judo för personer med Downs Syndrom gick av stapeln under helgen i portugisiska Guimarães. ...

bildspel LIF gick mot en enkel hemmaseger

Med den senaste hemmaförlusten mot Amo bakom sig så visade LIF Lindesberg för hemmapubliken under söndagskvällen hur bra de...

bildspel Ny hemmaseger för Linde Volley

Med en ny seger bakom sig och tre nya poäng till Elitserietabellen är Linde Volley nu ett steg närmare en plats i det efterlä...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Fatlum Ahmeti spelar i VM-kval 2020

Under fredagsmorgonen kom nyheten att LIF Lindesberg-spelaren Fatlum Ahmeti är uttagen till Kosovos handbollslandslag inför det uppkommande VM-kvalet i Italien som kommer att spelas i början av januari 2020.

29 november 2019 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley satsar mot Grand Prix
Med en tuff helg bakom sig där Linde Volley spelade två bortamatcher som slutade med en snöplig förlust mot Falköping och en överlägsen seger ...
28 november 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

VM nästa för Amanda
Imorgon fredag reser Frövi Judos Amanda Orrbo tillsammans med pappa Johan och tränaren Jonathan Fagerhill till portugisiska Guimarães, där Judo-VM...
28 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla bortamatcher för Linde Volley
En förlust och en seger blev resultatet när tjejerna från Linde Volley spelade dubbla bortamatcher under helgen, under lördagen blev det en jämn ...
24 november 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-11-23

2019-11-20

2019-11-17

2019-11-17

2019-11-16

2019-11-15

2019-11-13

2019-11-10

2019-11-09

2019-11-06

2019-10-27

2019-10-26

2019-10-25

2019-10-24

2020-01-20 21:59