För andra bortamatchen i rad kunde LIF Lindesberg fira två viktiga poäng. FOTO: Hannes Feldin

LIF tog andra raka bortasegern

Det blev som väntat målglatt när LIF Lindesberg gästade Rimbo Roslagen på lördagen. Efter 60 minuter av ren offensivlusta stod LIF som vinnare, via slutresultatet 30-37. Segern gör att laget nu tar upp kampen om kvalspel.

Ett pressat LIF Lindesberg rullade på lördagen till Sparbankshallen för möte med Rimbo Roslagen. Motståndet är känt sin irrationella spelstil, något som skulle komma att forma matchen. Efter att Rimbo tagit ledningen öppnade Albin Järlstam LIF:s målskytte till 1-1. Sebastién Ehnevid klev kort därefter fram med en fin räddning och Freddy Lindblad kunde kontra in 1-3.

Som väntat spelade Rimbo fartfyllt, aggressivt och öppnade upp enorma ytor. Det ledde till en extremt händelserik matchupptakt, något som LIF tog bäst till vara på och gästerna kopplade en fyramålsledning. Efterhand började dock laget att slå bort passningar och tappa udden i sina anfall. Det gjorde att Rimbo med 16 minuter spelat kunde gå ikapp till 11-11.

LIF återtog dock snabbt sin ledning och målen fortsatte att ramla in i en strid ström. Gästerna fick bättre grepp om matchbilden och kunde även rycka ifrån med fyra mål. Längst bak bjöd Sébastien Ehnevid på storspel mellan stolparna, bland annat via flera straffräddningar. Tack vare det kunde LIF gå till halvtid i ledning med 17-20.

– Det blir ju så otroligt många anfall om man jämför med andra matcher. Det är alltid konstigt att spela mot dem, konstaterar Ricky Nordahl och förklarar varför Rimbo är så unika.

– De har ju inte fysiken att spela traditionellt försvarsspel, så då väljer de ett annorlunda sätt. Man kan ju heller inte säga något annat än att killarna är duktiga individuellt. Sen försöker de att hetsa mycket och är på både spelare och domare och redan inför matchen så känner man ett hat mot dem.

Avgjorde med tio minuter kvar

Andra halvlek inledde LIF och Ehnevid i samma stil som man avslutade den första. Med fyra raka räddningar satte målvakten stopp för Rimbos framfart och laget kunde gå ifrån till 17-22, efter mål av Oskar Erixon. Det var ett avstånd som man höll intakt under halvlekens första tio minuter.

Spelmässigt gick tempot ner allteftersom. En anledning till det var LIF:s fina försvarsspel, något man visade upp i samband med dubbla utvisningar. Med sitt bästa försvar för dagen kunde LIF trots fyra man på planen spela oavgjort och strax därefter dundrade Jacob Nelson in 23-29.

Gästerna hade även en hel del tur, då Rimbo prickade målramen flera gånger om. LIF å andra sidan var effektiva. Tio minuter före slutet ökade Ricky Nordahl på ledningen till åtta mål och såg till att avgöra matchen.

– Vi tryckte mycket på varianten där jag springer in i mitten och det gav resultat. Det här är någonting som vi ska ta med oss till framtida matcher, att köra på det anfallsspel som fungerar. Ofta ändrar man bara för att man har flera kombinationer att välja mellan, menar Ricky som blev LIF:s bäste målskytt.

Med en säker ledning kunde sedan LIF spela av återstående tid. Ehnevid krönte även sin fina kväll med ytterligare parader och stannade på närmare 25 räddningar. När målfesten var över kunde slutresultatet skrivas till 30-37, något som tar LIF tillbaka in i kvalkampen.

”Huvudsaken är att vi gör flest mål”

I och med segern minskar man nu gapet till endast två poäng. Extra glädjande för LIF var IFK Ystads poängtapp, då tabellfyran kryssade mot Warta. Gällande LIF:s egna seger var det lagets andra i rad på bortaplan.

– Man vet att det kommer att bli mycket mål mot Rimbo, huvudsaken är vi gör flest. Det var två poäng som vi ville åt. Det här är en match där tålamod, disciplin och konstruktivitet var det som avgjorde, summerar Ricky.

Nästa match för LIF spelas först den 7:e mars. Då väntar IFK Ystad, Aranäs och VästersåsIrsta i tur och ordning och Ricky ser fram emot toppmatcherna.

– Ja, nu gäller att steppa upp och visa om vi har stake eller inte.

Matchfakta Rimbo Roslagen-LIF Lindesberg:
Resultat: 30-37 (17-20)
Publik: 494
Mål LIF: Ricky Nordahl 9, Bashkim Gashi 7, Jacob Nelson 6, Albin Järlstam 5, Oskar Erixon 4, Richard Eriksson 3, Freddy Lindblad 3

Övriga resultat från Allsvenskan:
IFK Ystad-Warta 24-24

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 14 februari 2015 klockan 17:37

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Att se målgången i Lindesimmet från ovan har varit populärt i många år - men nu är det slut med det. Arkivbild. Foto: Jennie Larsson.

Lindesimmets målgång försvinner när Gröna bron rivs

Stängningen och beslutad rivning av Gröna bron påverkar inte enbart gång- och cykeltrafiken i området. Det ger även ett visst huvudbry för föreningen Lindesbergs Simsällskap vars årliga tävling Lindesimmet nu inte längre har kvar sin traditionella målgång och läktare.
– Vi har börjat diskutera hur vi skall lösa det här på bästa sätt, kommenterar ordföranden Mikael Jansson.

27 februari 2020 klockan 10:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Playoff-spel i Lindehov

Med en förlust i den första playoff-matchen mot Visby/Roma så är det mycket på spel för Lindlöven när gotlänningarna gör sitt första besök i Lindehov sedan 2013, en hemmaseger för ”Löven” skulle innebära att de båda lagen kommer att spela en avgörande match där vinnaren går vidare till playoff 2.

26 februari 2020 klockan 20:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Playoff-spelet är igång

Under tisdagskvällen inleddes det omtalade playoff-spelet som kan leda Lindlöven till HockeyAllsvenskan, vid sin första playoff-...

bildspel LIF skrev historia i arenan

Det var en historisk handbollsmatch som spelades i Lindesberg Arena under söndagseftermiddagen där LIF Lindesberg arrangerade ...

bildspel Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen ...

Arkivfoto: Hasse Persson

Tråkig förlust efter långresa

Efter en jämn första halvlek så krossades LIF Lindesberg av det aktuella bortalaget HIF Karlskrona efter halvtidsvilan och när slutsignalen ljöd var det hela åtta mål som skiljde lagen åt, något som förvärrar LIFs tabellsituation då det nu är fem poäng till Elitseriekval och tre poäng till det nedre kvalstrecket.

22 februari 2020 klockan 18:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Jason Laffer och Linde Volley laddar för säsongens sista hemmamatch Foto: Timmy Lundegård

Linde Volley går in för säsongsavslutning

Elitseriens avslutning närmar sig, på söndag spelas den sista hemmamatchen inom volleybollens Elitserie där tabellettan Engelholm gästar Lindesberg Arena, trots det tuffa motståndet så har Linde Volley visat upp sin nyfunna spelarform och även om det blir en svårvunnen match i arenan så finns förhoppningar på en setseger.

21 februari 2020 klockan 21:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dags för historisk match i parahandboll
I helgen skrivs det historia i Lindesberg arena, då LIF Lindesberg arrangerar sin första hemmamatch någonsin i parahandboll. - Det är superkul ...
20 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

En våldsam rysare avslutade AllEttan
Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i...
20 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo
I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-truppen, som ska representera Sverige vid OS i Tokyo i sommar. ...
19 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, trots blandade känslor, redo att avsluta AllEttans grundspel där den nuvarande tabelltvåan Borlänge gästar Lindehov under onsdagskvällen.

17 februari 2020 klockan 22:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén

En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra perioden med 3-0, under söndagen blev det tuffare konkurrans där Piteå visade sig vara starkast på hemmaisen.

16 februari 2020 klockan 23:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot G...

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succ...

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens Paris Grand Slam plockade hon hem ett brons efter en övertygande match mot den regerande världsmästarinnan Marie Eve Gahie.

10 februari 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats ...

Bortaförlust för LIF Lindesberg

Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för ...

Uppåtgående form trots en ny förlust

Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lö...

Elitseriens tabellfyra intar Arenan

Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det ...

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där ...

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvä...

Antonia Babic lyckades tillsammans med Braedyn Tutton spela in flest poäng mot Gislaved Foto: Timmy Lundegård

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motståndarlag. Trots att det såg ut som att Lindelaget såg ut att ta med sig minst en setpoäng till poängtavlan så gjorde motståndarlaget en vändning och tog hem matchen efter tre raka set.

1 februari 2020 klockan 21:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust på hemmaisen trots dröminledning
Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de långväga gästerna från Östersund...
1 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF
Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt inträde, LIF Lindesberg ...
31 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år
Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en ...
31 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-29

2020-01-29

2020-01-29

2020-01-26

2020-01-25

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-21

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-02-28 06:21